Dáva sa do podlahového kúrenia obyčajná voda?

Prosím vás napustili ste podlahove kurenie klasickou vodou? Nás vodar ze ma niaku mašinu cez ktorú prejde voda a zbaví ju minerálov, nieje to zbytočnosť? Prvý krát o tom počujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aklatanmal:

Prosím vás napustili ste podlahove kurenie klasic…
@aklatanmal Mala by tam ist upravena voda. Minimalne zbavena vapnika (vodny kamen), cista (tzn prefiltrovana na 1mcr) a s chemiou (inhibitor korozie), napr. Fernox F1.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aklatanmal:

Prosím vás napustili ste podlahove kurenie klasic…
@aklatanmal Neviem, či vodu zbaví nejakých minerálov, ale ak si za to zaúčtuje, tak teba zbaví určite nejakých pár desiatok EUR. Ak ti to ponúka zadarmo v rámci inštalácie kúrenia, tak prečo nie. Ale ak chce za to peniaze navyše.... Mne dávali obyčajnú vodu, aj mám systém napojený priamo z vodovodu, ak je nízky tlak, tak dopúšťam vodu. Keby si mala kovové trubky alebo radiátory, tak sa môže do systému pridať nejaký antikorózny prípravok, napr.: https://www.majstrik.sk/topekor-0-5l-... ale do podlahového kúrenia... myslím, že stačí obyčajná voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@aklatanmal su regiony, kde kludne napustis z vodovodu (voda ala destilka) a su regiony, kde s vodou treba daco spravit. Cistu destilovanu vodu neodporucam, vznika efekt hladnej vody. Urcite nepouzivat studnovu vodu ... Tiez pouzivam Fernox F1, ale trend je namiesto chemickej upravy fyzikalna.... https://www.topin.cz/clanky/splnuje-d...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aklatanmal:

Prosím vás napustili ste podlahove kurenie klasic…
@aklatanmal topekor.
Odpovedať
https://www.teplonosnekvapaliny.sk/ka...
Odpovedať
Vodu z Vysokých Tatier upravovať netreba. Ale už taký Poprad má vodu z Nízkych Tatier. Otec často spomína, keď sa napúšťali "kotolne na juhu" (PP, sídlisko Juh), tak cisterny chodili na Štrbu pre vodu, lebo tá miestna bola príliš vápenatá. Robil som pod Tatrami bratovi kúrenie a mal so sebou tester na vodu. Keď kolega z BA videl video z testu, len skonštatoval: "Tak tu na úpravovni vody nezarobíme..." :-D Keď prišli "do módy" naparovacie žehličky, ľudia zháňali destilovanú vodu. A nám doma stačilo otočiť kohútikom... ;-) Ale má to aj svoje proti - minerálov nula celá nula nič - všade samá žula... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 na Vysnych Hagoch ide dokonca voda z vodovodu do laboratorneho stroja, lebo je to 100% destilka (okrem mensej primesy zeleza zo starych rur). Lomnica detto, casto odtial capujem 200l destilky v cene vody :) voda bez mineralov= zuby musis cistit mineralkou
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@aklatanmal Neviem, či vodu zbaví nejakých minerá…
@chrobak7 zdravím. Nízky tlak v podlahovom kúrení a dopúšťate vodu? Ako sa v podlahovom uzavretom systéme zníži tlak..?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@chrobak7 zdravím. Nízky tlak v podlahovom kúrení…
@brapene Neviem vysvetliť. Jednoducho - keď mi naplnili a spustili kúrenie, tak mi poučili, že tlak má byť niekde medzi 1 a 2. Potom som to nepozeral. Keď som pozrel pred ďalšou vykurovacou sezónou, tak tlak bol na jednotke. Preto som dopustil vodu na aktuálny tlak. A takto to drží už 4 rok. Takže možno kým sa naplnil celý systém, tak to mohlo poklesnúť.
Odpovedať
Profilova fotka
@brapene tlak zvysis dopustenim vody z vod.radu, vacsina kotlov na to ma dopustaci ventil z TUV okruhu, pripadne je to urobene kurenarom. Tam kde kotol nema TUV, dopusta sa to bud hadicou, alebo zo stroja :). Odpustenie (znizenie tlaku) je mozne viacerymi sposobmi, najjednoduchsie cez odkalovaci ventil filtra alebo cez rozdelovac. Niektore kotle maju tiez vypustaci ventil ci armaturu. A su este dalsie sposoby, ale tie tu radsej nepisem :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@aklatanmal Neviem, či vodu zbaví nejakých minerá…
@chrobak7 no práveže chce navyše.. 60e by to vyšlo a ze to cez niaky stroj preženie tu vodu pred vpustením a nevie to poriadne vysvetliť :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@dedo758 na Vysnych Hagoch ide dokonca voda z vod…
@mgx my sme od Žiliny tak neviem ci nám to treba a tiež to nechcem dávať len preto ze majster ma taky stroj tak teraz tu vodu prečistí každému:D
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@brapene Neviem vysvetliť. Jednoducho - keď mi na…
@chrobak7 Jednoduche, voda sa zbavila viazaneho kyslika. Preto to uz neklesa. A zaroven je to dovod, preco (ak je to mozne) sa pouzita vykurovacia voda nevypusta do kanala, ale zachytava a naslednd napusta po nutnych úkonoch naspäť do systému.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aklatanmal:

@mgx my sme od Žiliny tak neviem ci nám to treba …
@aklatanmal Ak ste od ZA, mate sevak? Na stranke nájdete, akú tvrdu máte vodu. Ale tipujem tak 10-15°dH. V cene je aj chemia? Lebo napr. ten Fernox stojí okolo 25-30€.
Odpovedať
@kejsix o chémii nič nevravel len ze to pôjde cez jeho mašinu.. na tu chémiu sa spýtam..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@aklatanmal Ak ste od ZA, mate sevak? Na stranke…
@kejsix ale asi si radšej kúpim sama ten fernox lebo vôbec nepovedal ani názov toho jeho spôsobu ani nič konkrétne len ze cca 60e cena.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?