Chyba čerpadla E2 - kto poradí?

Pozdravujem odborníkov a zároveň si idem po radu. V systéme vykurovania mám zapojené obehové čerpadlo malec-pompy EPO 25-6-180. Čerpadlo sa začalo správať tak, že keď zapnem pec hodí sa do režimu tlačenia vody 0 /keď bolo všetko OK ukazovalo režim od 1 do 7/ ale vodu tlačí do systému. Po krátkom čase však vyhodí mód E2 /teda asi chybu/ a prestane vodu tlačiť. Keď odpojím čerpadlo od elektriny a zapnem opäť začne tlačiť vodu do systému v režime 0 a po chvíli cca 5 min mód E2 a vodu netlačí a tak dookola. Má s tým niekto skúsenosť čo je to za chybu? Manuál sa mi nepodsrilo nájsť. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Tak ďakujem Všetkým odborníkom za rady :D
Odpovedať
Asi sa tu s takým čerpadlom ešte nikto nestretol. Ja napríklad vidím túto značku čerpadla prvý raz. Treba asi napísať priamo výrobcovi...
Odpovedať
Profilova fotka
@blaggo E2 je chyba pretazenia. Pravdepodobne mate zaseknute lopatky. Treba vypustit, pretocit cerpadlo (vycistit), ak su filtre pred/za pozriet. Teplota vody pri cerpadle je aka?
Odpovedať
Profilova fotka
tie cerpadla su inak celkom OK, len nemaju radi zavzdusneny system a odstavovanie (tzn. ked niekto cerpadlo na 1/2roka nepretaca...casty problem). Nemalo by byt instalovane na teplej strane, vtedy vybavuje havarijna automatika. Elektronika je imho v poriadku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?