Aký kotol na drevo odporúčate? (27 - 30 kw)

chcem sa spýtať aké mate kotly na drevo ?
Odpovedať
@petinka1761 najúčinnejšie sú splynovacie no väčšinou sú i najdrahšie a pre plné využitie potrebuje i AN,lebo sa na žiadnom nedá veľmi regulovať výkon, vtedy nezáleží na výkone môže byť i vyšší, každý iný je menej účinný no každý potrebuje AN
Odpovedať
Ja mám odhorievaci 35kw.270m/2 sa kúrí!Bez AN ,ale thermo regulácia vzduchu musi byť!Teplo mám až moc!Kúri sa až mrazoch!Teraz stačí dobre inštalovany krb!
Odpovedať
@petinka1761 Mam Viadrus herkules u26 + 1k AN.
Odpovedať
Malo by stačiť!Kolko m/2?25/27kw stačí na bezne rod.dom.Ale záleží na viac vecí!Kde sa nachádza/zčoho je postaený/aká izolácia!
Odpovedať
To je liatina že!Tam je trocha strata ked kúriš len zdrevom!Asi 10kw 75%.Len drevo,sú ideálne ocelove,sú aj lacnejšie a na drevo stačí!Uhlie a koks má velkú žiaru!Ale určite bude stačit! 😎
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dozaista by som sa pozeral po splyňovacích kotloch, tie majú aj vysokú účinnosť, sú efektívne. K tomu akumulačná nádrž a máš vystarané. Pozri si aj kto ti akú záruku dá a najmä aby si mala niekoho aj na montáž aj na servis v okolí.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Zapojenie s akumulacnou nadrzou je to najlepsie pre kotol. Pretoze zvysuje zivotnost kotla a tiez znizuje spotrebu paliva. Preto treba hladat take moznosti aby sa dala dat ku kotlu aj ked len 500l, stale lepsie ako ziadna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?