Akumulačné obstavba krbu

Dobrý večer, mám zopár otázok. Ďakujem za odpoved. Budeme mať teplovzdušnu krbovu vlozku Kobok 6,5 kw do relatívne otvoreného priestoru spodného poschodia cca 55m2 + teplovzdusne prieduchy cez druhú rúru komina do 2 izieb /cca 40m2/ na 1.podlazi uzatvaratelnych na mriezke-vacsinou do 1 izby /spalne/bude uzavretý. Na vlozke budú 3 závesné akumulatory a na dymovode 5 akumulacnych prstencov. Je možno obstavbu krku urobit kombináciou napr. akumulacnych platní akumol v spodnej polovici miestnosti a v hornej polovici miestnosti termoizolacnych platní superizol? Ide o kompletne rekonštruovaný a zatepleny dom (5-10cm polystyren) s teplovodnym podlahovým kúrením na prízemí, radiátory na poschodí, stropy budu napínané. Ďakujem.
Odpovedať
Ospravedlňujem sa za diakritiku, mám nový mobil. Ešte jedna podotazocka. Ak by obstavba bola urobená kombináciou akumulacneho a termoizolacneho materiálu, je možné dať finálnu vrstvu benátsky stuk?
Odpovedať
Niečo takéto ako na ilustračnom obrazku dole napr., vložka bude rohová. Len tak ma to dnes večer napadlo a nechcem stále otravovať môjho krbara, resp. na to potom zabudnem pri riešení iných veci.
Odpovedať
???
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
je v poriadku ked krbove vyduchy niesu upevnene? a takto lahko to ide vytiahnut?
Odpovedať
Profilova fotka
@grallei väčšina, resp. všetky mriežky/tunely sa dajú vytiahnuť. Každý by mal mať zabudovací rámik, ktorý je pevne spojený s obstavbou a v tom rámiku je uchytená samotná mriežka/tunel, ktorá má pevne držať, no vytiahnuť sa dá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?