Prieduchy k akumulačnému krbu

Profilova fotka
Ahojte, chceli by sme akumulacny - salavy krb do obyvacky a povodne sme mali v plane aj prieduchy, len nam bolo povedane ze tie musia byt teplovzdusne a to zevraj velmi vysusuje vzduch. Ake mate skusenosti s prieduchmi? Vyuzivate to? Dali by ste si to urobit zase? Tiez mi krbari povedali, ze budu musiet davat kvoli prieduchom na ten salavy krb mriezku, nebude to ale znehodnocovat potom tu stavbu? Ved tam ma byt vzduch v uzavretom priestore, ci sa mylim?
Odpovedať
Profilova fotka
Mam krb s prieduchmi na sálanie tepleho vzduchu, zatial nebyvam, ale sme ho skúsali - teplo sala, ale velmi starostlivo vyberaj krbiara.
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 aj z prieduchov vam ide salave teplo? mne povedali ze sa to neda
Odpovedať
Profilova fotka
@renatkas prieduchy by som dala uz len kvoli bezpecnosti, nech ich mozes otvorit, ked bude okolo krbu moc horuco, musi nieco ochladzovat predsa vlozku. Z coho idete robit obostavbu? Zalezi aj aky prestor bude mat v tej obostavbe vlozka. My sme dali vyduchy do izieb, na obostavbu nie, ale mame dobre umiestneny krb-v prostriedku domu. Cize do izieb ide teply vzduch a prebytocne teplo sa uklada do samotu a sala do obyvky.
Odpovedať
@renatkas - tak isto nam bolo povedane ze ak chce mt niekto salavu pec - alebo hypokaustova ci aka pec tak sa prieduchy nedavaju. Znizuje sa tym vykon - salanie pece. Kachliari ich vsk davaju aj tak pretoze vacsinou vykon na 1m2 je prilis velky a tym padom tymi mriezkami ho znizuju. Ak pojdete aj tak do tejto varianty s mriezkami tak si davajte pozor - my sme chceli ist tymto sposobom spolu s ortnerovymi prstencami ale ked sme sa dozvedeli ze prstence sa na seba len lepsia a teplom sa roztahuju a moze dojst k uniku spalin - rovno cez mriezky do obytnej casti tak sme to zavrhli. @riama276
Odpovedať
Profilova fotka
@keduska budu tam nejake akumulacne platne, vykon vlozky chceme max 8 kW, lebo mame nizsie tepelne straty.. @adam_janka vy teda nemate ani prieduchy ani mriezku?
Odpovedať
kachliar.sk/porovnanie.php baby tu si pozrite a porovnajte rôzne druhy kurenia lebo salave vykurovanie a teplovzdušne su dve rozdielne veci.Je tam viacej druhov kurenia popísaných a vysvetlených aj hypokaust aj kombinované.
Odpovedať
Profilova fotka
@renatkas ale z coho panely?
Odpovedať
@renatkas @keduska nam praveze dali aj tie mriezky ale ze to neni dobre riesenie. Riesime to s dalism kachliarom. Tie panely mozu byt s Cebudu (ale to je zevraj to najhorsie co moze byt), potom maju take akumulacne panely aj firma Hein, firma Romotop a podobne. Vacsinou byvaju o velkosti 1200x500 a hrubke od 2 do 5cm. Pravdaze sa tam pridavaju (aj nam dali) samotove tehly, tie nejake prstence a cele to povrchovo mozes upravit takou stiekou co je pekne hladka na dotyk + nejake tie panely ako zula a pod. Stale to riesime... zatial sme dostali najnizsiu cenovu ponuku na sumu cca 6 000e aj s nerezovym 3plastovym kominom, pacou, materialom a krbovou vlozkou( alebo pecou) bud Romotop KV 075 alebo 025. Co sa tyka vykonu tak som myslel vykon co sa tyka plochy akumulacie. Zevraj by to nemalo byt viac ako 800W na 1m2......al uz som si neni isty.
Odpovedať
Profilova fotka
@keduska vyzeraju takto http://www.pece-krby.sk/akumulacne-ma... @adam_janka ja zatial len na cenu cakam od 2 krbarov co sa u nas boli pozriet, ale zadala som dopyt a prislo mi tolko ponuk s cenou okolo 4500 aj s vlozkou ze tipujem ze to okolo salaveho krbu ani neslo...
Odpovedať
Profilova fotka
@renatkas nepoznam. Najlepsi je mastenec, magnezit a samot podla mna. To ti riadnu cenu vypocitali, nas svojpomocne krb aj s vlozkou vysiel do 2000 Evri. @adam_janka a preco by to nebolo dobre riesenie? Treba pocitat s tym, ze akumulacna obostavba kym sa nahreje, dost to trva. Preto su u nas prieduchy-primarne vyhrievaju miestnosti, az zbytkove teplo ide do samotu. Cize sa ohrieva vzduch a ten prirodzene prudi cez prieduchy von. Ked mriezku zavriem, viac sa nahrieva tehla.
Odpovedať
@keduska - nie som kachliar a nechcem to tu nejak moc rozoberat. Ide tam o moznost nejakych unikov skodlivych plynov. Radsej nech Vam topovie kachliar. Inac ta suma 2000e je nerealna.. ak mate salavu -akumulacnu pec s mastencom (aspon 400kg mastenca) plus nejaku poriadnu vlozku (dajme tomu aj ten Romotop co je zevraj taka nizsia stredna trieda pre salavu pec) v sume 1200e (Romotop) , plus komin tak neexistuje sa zmestit do 2000e... tu by sa hodil nech sa prida kachliar a nech sa vyjadri on... krb ci kachle su velmi nebezpecna vec....
Odpovedať
@keduska @renatkas jo... a mozno nieco lacnejsie ...ale ci sa da verit tym grafom to uz musi niekto vyskusat na vlastnu kozu..... http://www.romotop.cz/userfiles/file/...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@adam_janka ake plyny? Vsetko ide do komina:) Vlozka je Chazelles HP 700, kvalitna, stala 1200 Eur, externy privod vzduchu, plus samotky 500 Eur plus nejaka ta samotova malta a izolacne dosky na steny a mrizky. Urcite do 2000:) Svojpomocne-to zdoraznujem.
Odpovedať
@keduska - ako vravim.. tu je to na nejake prispevky kachliarov...... ja asi skor pisem o salavej peci pomocou hypokausta s nejakymi tymi prstencami a vystavanym hadom.... vy mate zrejme krbovu vlozku obobstavanu samotom a dym vedeny priamo do komina....
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka ano, presne tak, dobry komin musi byt, tiez sa dost bojim takychto veci, proste nech je vsetko naporiadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@renatkas ozaj a tymto chcete vykurovat jednu miestnost, ci viacero? Je to hlavne kurenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka zaujimave... ale neviem ta znacka romotop... mne krbar hovoril ze do akumulacnych krbov montoval u viacerych zakaznikov vlozku romotop a u 2 zakaznikov odisli loziska... @keduska hlavne kurenie mame podlahove - plyn a toto sme chceli vyuzivat v prechodnom obdobi s tym ze sme chceli aj tie prieduchy,ale uz som asi rozhodnuta ze prieduchy nebudu, ked maju byt teplovzdusne. Museli by sme tahat prieduchy nad keramicky strop + ventilator a hlavne sa bojim toho sucheho vzduchu. Spalna susedi so stenou obyvacky tam kde je krb tak mozno to vyuzijeme a dame do spalne hypokaust a bolo by tam tiez to salave teplo. Krbar mi hovoril ze by tam musel ubrat zo steny cca 20cm a dalo by sa to takto. Ja sa v tom vobec nevyznam... a este jedna otazocka mozno odveci, krbove kachle a kachlova pec je to iste? Da sa z krbovych kachiel urobit vyzorovo nieco take ako krb - obstavat to?
Odpovedať
Profilova fotka
@renatkas jaaaj, tak to by ti v podstate stacilo nieco taketo: http://www.krbove-kachle-krby.sk/kach... Pride mi neefektivne obostavavt krbovu vlozku tazkou obostavbou, ked je to len na "par" zakureni. Takto kupis proste jeden kus a mas aj ohnik, aj salave teplo. Kolegynka ma take a velmi si to pochvaluju. A salave teplo mas aj cez dvierka sklenene krbove:)
Odpovedať
@riama276 odkial ste mali vy krbiara? ste spokojni? viedli st e to aj na poschodie?
Odpovedať
@adam_janka ako myslis nebezpecne? tiez mam laicke podozrenie ....co o tom vies?
Odpovedať
@katarinasc - viem o tom len tolko co mi vraveli kachliari. Jeden vravel ze do hypokaustovej pece davat mriezky (aj ked sa daju zatvorit alebo otvorit) nema vyznam lebo sa straca cely princip salaveho tepla (skoro cely). Ze musi byt presne nadimenzovany vykon na 1m2 obobstavby v sulade s nejakym vykonom na 1m2 - 800W a prizerani sa na tepelne straty domu - nadimenzovani krbovej vlozky. Druhy vravel ze je moznost uniku plynu - SPALIN cez tie mriezky v obobstavbe ak pouzijeme prstence. Tie sa totiz ukladaju len na eba a lepia sa nejakym takym lepidlo - nieco ako lepidlo na kachlicky a dlazbu, a pri namahani teplom (400 stupnov) sa tieto prsence zvacsuju- zmansuju a moze vzniknut spara cez ktoru sa sapliny dostanu do priestoru okolo vlozky a cez mriezku rovno do priestoru v dome kde je krb. ALE vravim, nie som kachliar a nechcem sa do toho moc montovat tak sa radsej kazdy spytajte aj na toto co som napsial. @renatkas - musis pozerat na vlozky ktore su navrhnute do AKUMULACNYCH Systemov, inac ti nejaka sebe lepsia krbova vlozka odide casom. Tak isto by bolo vhodne aby mala vlozka aj dvojite presklenie kvoli mansiemu uniku tepla cez sklo. Napr. prave ten romotop: http://www.rekostavsk.sk/product/krbo... ale ako som vravel romotop je zevraj ten horsi stred. Su presne vyrobene vlozky ktore patria do akumulacnych systemov ale tam je cena uplne niekde inde.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka ale renatka nechcela hypokaustovu pec, ale salavy krb(v podstate len tazku obostavbu vlozky.). To su uplne ine konstrukcie. Samozrejme ako vravis, ked nechce prieduchy bude potrebovat vhodnu krbovu vlozku, lebo vnutri obostavby bude ozaj horuuco.
Odpovedať
Profilova fotka
@renatkas Neviem, ci to pomenujem odborne, ale prieduchy su dvojake: jedny na dolnej casti krbu -tam mam dve mriezky, ktore by ale mali byt podla moznosti mali ustit do inych miestnosti nez krbovej a potom horne - mam tri mriezky - cez ktore vychadza teply vzduch a aj vychadzal. Len mam po par kureniach ich okolie zacmudene, vraj by mali byt vacsie - teraz nahanam krbiara, aby to opravil. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mala som vytipovanych 4 krbiarov, napokon som vybrala jedneho z PO p.Adam), synovia nam chodili spolu do ZS a aj som nasla jeho meno na zozname krbiarov. Teraz uz zistujem, ze krb ma chyby a nahanam ho, lebo adresa na internete i na zivnostenskom liste je niekolko rokv stara - aj to svedci o jeho korektnosti. Ale uz som zistila jeho aktualnu adresu, aby prevzal reklamaciu. Este raz - preverit si referencie od ludi, ktorym krb stavali. :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
tak dajte mi prosím do IP dobrého kachliara, sme neďaleko nitry a chcem krbové kachle alebo kozubovú pec, neviem sa rozhodnúť, potrebujem vykurovať dve izby v ktorých budú aj radiátory, toto len na prechodné obdobie aj to prieduchmi ale neviem ako doriešiť vykurovanie obývačky a kuchyne keď sú na druhej strane domu (tiež na prechodné obdobie) :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?