Aké máte skúsenosti s klimatizáciou v bungalovoch?

západné Slovensko, bungalov 97 m2. Mám dilému, či ju tam dať, či to stojí zato alebo nie, Stačí napr. len v jednej izbe, alebo... uvítala by som Vaše skúsenosti, postrehy. Vďaka.
Odpovedať
klimu nemusi byt treba, ak: - je dom murovany /nie montovany/ a zatepleny - mate siroky previs strechy /a prip.zaluzie/ - mate v strope izolaciu s dlhym fazovym posunom prestupu tepla /fukana izolacia Steicozell, fukana celuloza/ - trochu pomaha riadene vetranie Pripravte len kabel do obyvacky alebo spalne, mozno ho ani nebude treba
Odpovedať
@peto99 preco by v montovanom dome mala byt treba klima???? To je co za blbost? Vsetko co si napisal sa da spravit aj v montovanom dome, akurat murivo je sendvicom s izolaciou. Pokial mas v stene dostatocnu hrubku- ja mam napr 16 + 6, mam dostatocny fazovy posun aby sa dom neprehrieval.
Odpovedať
rozdiel je v tom, ze tehla ma akumulacnu kapacitu /akumuluje chlad v noci/ a chlad potom udrziava v dome dlhsie cez den. V oblastiach s nizkymi teplotami v lete je samozrejme mensi problem s prehrievanim. Mozno preto v minulosti stavali na severe domy vacsinou z dreva a hliny, a na juhu z tehly, kamena a hliny.
Odpovedať
@peto99 no s tym chladom by som si nebol taky isty. Ako akumuluje chlad, tak ked je v lete dlhodobo vyrazne teplo tak aj izolovane murivo sa po case nahreje a v noci hreje dalej, prave vdaka akumulacii.....takze cela ta akumulacia je dvojsecna zbran. Hlavne tie super tehly, ktore netreba zateplovat su po tyzdni horucav naukumulovane celkom statocne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 trochu skreslené, na severe to bolo hlavne drevo, občas kameň, hlina sa používala minimálne. Juh pre nedostatok dreva bol odkázaný na hlinu, kameň bol vzácny. Zmiešané oblasti sú Karpaty a vrchoviny .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?