Aké máte skúsenosti s kondenzačným kotlom od Prothermu?

Aký máte kondezačný kotol ? Ste s ním spokojný ? My máme naprojektovaný Viessmann Vitodens 200-W. Stojí cca 3600 eur. Rozmýšlame aj nad Protherm aquakompet - 1750 eur. Vačšina kurenárov nás od Prothermu odrádza - hovoria že sú velmi kazové. Takže sa nevieme rozhodnúť. Aké máte skusenosti s protherm kondenzačnými kotlami ?
Odpovedať
Ahoj,aj my máme tento istý typ od Viessman.Je síce drahý,ale vykúri perfektne.Máme cca 157m2 plochy a podlahové kúrenie.Keď sme vypli kúrenie,tak v dome to ešte 2 dni vyzeralo,že sa stále kúri.Keď spomenieme nejakému kúrenárovi,že máme tento,tak každý vraví,že je najlepší a robí v podstate všetko sám.Takže som spokojnejšia,ešte neboli zlé ohlasy naň.Aj ovládanie je v pohode.Vodu máme zohriatu za 5-7 minút a vydrží až do druhého dňa.Sme síce len dvaja,ale vody míňame statočne.Sme spokojný s výberom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame protherm-aquakomplet,kúpili sme ho teraz v akcii za 1409 eur, skúsenosti nemáme, je len čerstvo namontovaný =-) , ale dúfame,že bude ok.........
Odpovedať
Porovnavat Viessman a Protherm je ako porovnavat mercedes a trabant. My sme tiez mali naprojektovany Viessman Vitodens 200-W, ale vychadzala by to pekna palka, tak sme sa nakoniec rozhodli ist zlatou strednou cestou a kupili sme Junkers Cerapur Comfort. Kurili sme uz druhu zimu a sme velmi spokojni.
Odpovedať
Ved su aj ine znacky ako Viessman a Protherm. Dobre znacky kotlov ma aj Buderus, Geminox,... Inak, tie Junkers kotle su nemecka vyroba. Vyraba to Bosch. My sme vychytili dobru akciu a kupili sme kotol aj so zasobnikom na vodu za 70 tis. SK (cca. 2300 E).
Odpovedať
Baxi omrknite tiež. ;-)
Odpovedať
Ahoj, my mame kondenzačný kotol Protherm už 1,5 roka a sme zatiaľ veľmi spokojní. Zatiaľ sme nemali žiadem problém a vykurujeme 110m2 obytnej plochy. Máme kombinované podlahové kúrenie + radiátory.Kúpili sme ho za 1500eur aj so zásobníkom a pri kúpe sme sa prikláňali k cene a k názorom servisných technikov.
Odpovedať
Profilova fotka
myslím,že Protherm je taká zlatá stredná cesta. ja ich montujem aj servisujem a sú v pohode. Dobrá kvalita za rozumnú cenu je aj Vaillant.
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg nemecká ako nemecká. Junkers časť svojich kotlov skladá v Turecku :-)
Odpovedať
Protherm - je vraj super kotol za priaznivu cenu. Kazove vraj nie su skoro vobec, a nie je problem so servisom a nahradnymi dielmi. Do novostavby tiez planujeme kotol Protherm. Viessmannom nic nepokazis, ale ked vies tie peniaze pouzit inde, tak preoc nie ? A porovnavat ich ako Mercedes s Trabantom je smiesne. Nemecke vyrobky uz hlavne nie su to co byvali a aj Slovenske vyrobky su uz niekde inde, ale to je samozrejme vec nazoru. Ja si radsej kupim kvalitny slovensky vyrobok, ako nemecky ktory je preplateny, a velakrat poskladany v Turecku alebo v Cine !
Odpovedať
Profilova fotka
Viessmann = kvalita za ktoru sa plati , Protherm = kompromis na ukor kvality,teda nizka cena
Odpovedať
všetci kurenári hovorili niečo podobné že viessmann je špička...a že to je ako porovnavať protherm-škodovku s mercedesom - viessmann. Ale nikto to nevedel povedať v čom je presne rozdiel v kvalite. Viessmann lepšie kúri ? dlhšie vydrží ? má menšiu spotrebu plynu ? lepšiu reguláciu ? V čom je jeho lepšia kvalita ? To je môj navačší problém pri výbere kotla...niekto povie kúp Viessmann, niekto Geminox, niekto Buderus ale všetci sa opierajú len o meno značky nikto to nevie inak odôvodniť...maximálne toto sa kazí a toto nie... Ja som si pôvodne myslel že my postačí protherm ale traja kurenári my hovorili že prothrem ma kazové kondenzačné kotly...ale tý predávali Buderus, alebo Viessmann...dvaja hovorili že protherm je v pohode (predávali protherm). A rozdiel ceny je priepastný viessmann vitodens W200 so všetkými vecami naokolo stojí cca 5500 eur...a protherm cca 2000 eur
Odpovedať
Ja mám polyfunkčnú budovu, celé to kúri protherm a beží to prefektne. Nevyznám sa v kúrení no vidím to takto. Kúrenár ktorý ti ponúka ten viessmann ti ho núka preto, že v prípade že to bude realizovat on lepsie zarobí na provízii z predaja. Chcú ti predat len značku to je dnes moderné. Teraz mám mercedes E a poviem ti ze auto ktoré som mal pred rokom Renoult Espace jazdilo rovnako ako E. Rozdiel ceny 1milion korun, kvalita rovnaká. Pri kotloch ide o jednoduché zariadenie rozdiely mozu byt mizivé. Ked to zavesíš, po roku si ani nebudes všímať akú značku máš v kotolni. Za 3500 eur ktoré ušetríš na kotlíku su urob napríklad peknú vinotéku v skladíku. To ti bude robit vacšiu radost ver mi :))
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mýty o poruchovosti kotla Protherm sú v tom,že má na slovenskom trhu 57% podiel predajnosti. Takže ak sa pokazí cca 2% z každej značky kotla na trhu tak je viac ľudí ,ktorý majú Protherm. Ono z mojej skúsenosti je Protherm kotol, ktorý bude slúžiť úplne v pohode. A podotýkam ,že kvalita kotla záleží aj od toho ako sa o ten ktorý kotol budete starať. Pri kondenzákoch platí, že servis treba robiť každý rok a nie volať servis len keď sa kotol pokazí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkapuska ahoj majka prosím ťa aký model máte konkrétne,ideme teraz kupovať a nevieme sa rozhodnúť odborník mi radí 28 kkv je to prietokový bez zásobníka
Odpovedať
Ono zase zalezi aj na pouzitych materialoch, z ktorych je kotol vyrobeny. Kvalitne materialy = dlhsia vydrz. A tam, kde su lacnejsie veci, pravdepodobne kvalitnejsie materialy pouzite niesu. Druha vec je preplacanie znacky... A dalsia vec je to, ze dnes uz zacina byt spotrebny material pomaly vsetko. :-| Cena sa plati nielen za materialy, ale aj kvalitu a system regulacie, co v konecnom dosledku setri naklady za plyn. Otazne je, ci usetrene naklady zodpovedaju rozdielu v cene. :-) U mamy mame prietokovy kondenzacny kotol Vaillant v kupelni a ked ho namontovali kurenari, co montuju Protherm, povedali, ze je dost tichy. Takze zavisi aj od toho, kde sa bude kotol montovat - ci bude v kotolni, kde ti je jedno, kolko hluku vydava, alebo v kupelni ci inde.
Odpovedať
Profilova fotka
Otázka je aj tá, či má zmysel mať kotol 30 rokov? Poviem si, áno mám super kotol už 30 rokov “ FUNKČNÝ“, no nie je technologicky zastaralý? Technika ide stále dopredu, preto by som sa riadil zdravím rozumom.
Odpovedať
plamen: To je sice pravda, ale v tepelnej technike nenapreduju nove vylepsenia tak rychlo, ako napr. v (spotrebnej) elektronike. Vynalez, resp. zavedenie kondenzacneho kotla je prinos. Ale nemyslim si, ze o 5 rokov tu pride niekto s niecim prevratne novsim, co sa tyka plynoveho ohrevu. Principialne bude kotol vzdy kotol a vsetky vylepsenia su uz len kozmeticke, najviac vsak vie ovplyvnit prevadzku prave kvalinta regulacia (setrenie regulacnych prvkov, hospodarna prevadzka). Takze ked je kotol dobre vyladeny uz z vyroby, tak moze kludne sluzit dobre aj tych 30 rokov. ;-) A je lepsie kupit kazdych 10 rokov kotol za povedzme 1700 eur, alebo raz za 30 rokov kotol v cene 2500 eur, a to nehovorime o nakladoch na instalaciu a spustenie. Ale mas pravdu, v dnesnej spotrebnej dobe aj tak maloco vydrzi dlho, vynimkou vsak mozu byt drahsie veci, co su z kvalitnych materialov - mozme dufat, ze kvalita naozaj odpoveda cene...
Odpovedať
mame Protherm cca 2 roky, absolutne bez problemov kurenar nam povedal, ze zo skusenosti - bud je na nom nejaky problem a chyba sa prejavi tak do mesiaca po spusteni alebo potom je uz absolutne bezproblemovy
Odpovedať
ideme dat BUDERUS GB165 - 15kW, najnovší model
Odpovedať
@mario73 Neviem či už neodpovedám neskoro, ale aj tak aspon pre info : PROTHERM LEV 28 KKO o výkone kotla 24 KW, zásobník sme dokúpili.
Odpovedať
@majkapuska aj my máme ten kotol a sme s ním veľmi spokojný a najnižšiu cenu má Taragas Svit za 999€ a dovoz na celé Slovensko za 5€
Odpovedať
Profilova fotka
my mame protherm LEV kondenzacny a sme velmi spokojni. A vystihli sme ho v akcii - nestal ani 30tisic SK vtedy (necele dva roky) vratane 100l zasobniku na vodu.
Odpovedať
a zasobnik si kupte dvojokruhovy aby ste neskor nelutovali ze mate jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@megy252 tatragas Svit :-)
Odpovedať
Protherm neodporucam, mali sme "medveďa" a za tri roky ho opravovali asi 5 krat. Odporucam Wiesmann.
Odpovedať
myslim ze je to aj vecou stastia sestra maju v bytovke wiesman v kazdom byte a nielen ona s nim ma od zaciatku problemy. Niekomu moze ist skodovka super a inemu sa moze mercedes kazit stale.
Odpovedať
my sme kupili attack kotol
Odpovedať
@poliacik321 hej hej, pomýlila som sa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
a co tak kotol Vailant???
Odpovedať
Profilova fotka
@adriano Vailant... maju nasi znamy a kazil sa im problemy so servisom atd....
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?