Plánujeme do rodinného domu kúrenie DEVI (alebo FéNIX, vuki..). Zaujímali by ma skúsenosti od tých, čo majú toto kúrenie- koľko m2 vykurujete, a aké sú vase mesačné náklady na elektrinu... a celkovo či ste spokojní ;-)
Zatial čo mám informácie - tak v novostavbách, kde sa vykuruje okolo 120-140 m2 platia okolo 120 eur mesačne komplet za elektriku. Co je podla mna fajn. Ake mate skusenosti vy???
(mimochodom, mnohí DEVI kritizujú, ale len tí, čo ho nemajú... Aspon zatial sa mi to tak zdá. Preto chcem počuť názor tých, čo ho naozaj majú :-) )
Ano. Dali sme.Sme spokojny ale kombinujeme to s kurenim v kanadskych kachlach. Vyhoda kablov je nizke pociatocne naklady a moznost regulovat kazdy okruh -miestnost. Elektrikou sme temperovali cez den a na vecer sme prikurili kachlami s briketami. Ale jedna najdolezitejsia vec je zateplit a zateplit. To sa oplati najviac.
Elektrická podlahovka je fajn do kúpeľne, keď si chcete prikúriť na nohy, ale na trvalé, každodenné používanie dlhodobo? No neviem, stále je to len blbý odporový drôt...
ahojte, je pri prvom spusteni elektrickeho podlahoveho kurenia DEVI mozna spotreba cca 100 kWh/den? Plocha cca 100 m2, zateplenie 20 cm polystyren, 40 cm vaty v strope - bungalov. Kurenie sme spustisli cca pred tyzdnom.
@blacksr dom bol uplna chladnicka :-) Cize mozem cakat, ze kym dom nezohrejem/nenaskumulujem na urcitu teplotu, tak sa hodiny budu krutit jak kolotoc, ze?