Aké máte náklady na kúrenie systémom Devi?

Zobraz úvodný príspevok
Plánujeme do rodinného domu kúrenie DEVI (alebo FéNIX, vuki..). Zaujímali by ma skúsenosti od tých, čo majú toto kúrenie- koľko m2 vykurujete, a aké sú vase mesačné náklady na elektrinu... a celkovo či ste spokojní ;-) Zatial čo mám informácie - tak v novostavbách, kde sa vykuruje okolo 120-140 m2 platia okolo 120 eur mesačne komplet za elektriku. Co je podla mna fajn. Ake mate skusenosti vy??? (mimochodom, mnohí DEVI kritizujú, ale len tí, čo ho nemajú... Aspon zatial sa mi to tak zdá. Preto chcem počuť názor tých, čo ho naozaj majú :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 nie je žiadna špecialna....len ta pena medzi tým je špecialna na podlahove vykurovanie....
Odpovedať
@mmartinm možem vedieť či ste si nakoniecdali tie káble Fenix a ako ste spokojní?
Odpovedať
Ano. Dali sme.Sme spokojny ale kombinujeme to s kurenim v kanadskych kachlach. Vyhoda kablov je nizke pociatocne naklady a moznost regulovat kazdy okruh -miestnost. Elektrikou sme temperovali cez den a na vecer sme prikurili kachlami s briketami. Ale jedna najdolezitejsia vec je zateplit a zateplit. To sa oplati najviac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Pre "pro". Zdravim, prosim vas co mate na mysli tym "ta 375 je ok...teda ak to nieje lamba...je ta lambda o nieco horsia? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Elektrická podlahovka je fajn do kúpeľne, keď si chcete prikúriť na nohy, ale na trvalé, každodenné používanie dlhodobo? No neviem, stále je to len blbý odporový drôt...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ahojte, je pri prvom spusteni elektrickeho podlahoveho kurenia DEVI mozna spotreba cca 100 kWh/den? Plocha cca 100 m2, zateplenie 20 cm polystyren, 40 cm vaty v strope - bungalov. Kurenie sme spustisli cca pred tyzdnom.
Odpovedať
@ajty77 Možné to je. Ak bol dom vychladnutý a dvíhate teplotu.
Odpovedať
@blacksr dom bol uplna chladnicka :-) Cize mozem cakat, ze kym dom nezohrejem/nenaskumulujem na urcitu teplotu, tak sa hodiny budu krutit jak kolotoc, ze?
Odpovedať
@ajty77 presne tak
Odpovedať
@ajty77 Mali sme ten istý problém káble Fénix, prvé kúrenie cca týždeň a spotreba na deň cca 70 kWh :D Dom však nie je dokončený a bol úplne studený.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?