Dobry den, chcela by som vas poprosit o radu.
Ake kurenie je najlepsie do rodinneho domu, ked nie je miesto na kotol ( maximalne moze byt v garazi )? Najviac by sme chceli podlahove kurenie, ale nie je to podmienka. Hrubu stavbu mame uz postavenu, v obci je pripojka na plyn, ale pred tym sme o plyne neuvazovali a neviem, ci sa to da este dorobit.
Dom je prizemie + poschodie, spolu 140 m2, ytong Lambda 375, severne slovensko.
Dakujem a tesim sa na odpovede.
Ahojte
aj my rozmýšlame nad podlahovým kúrením, a chceme to infravykurovanie, neviete koľko by to stálo komplet aj s robotou a kontakt na nieakú firmu? Plochu domu máme takých 120 m štvorcových. Ďakujem
@sofi1235321 m2 nie je dostatocny udaj na urcenie ceny. Kolko izieb, ake velke, poschodie alebo len prizemie vykon kurenia atd..... to neni ako cena obkladaciek, kde povies kolko metrov a povedia ti cenu :-)
Ahojte, stara tema no nic podobne som nenasla, tak ju ozivim...aby som nezakladala nieco nove. Potrebujem poradit. Aky je rozdiel podlahoveho elektrickeho kurenia s kotlom a bez kotla? Samozrejme financny a okrem financneho je este nejaky??? DAKUJEM ZA ODPOVEDE :-)
@erina11 prúdi voda a neprúdi voda
možnosť v budúcnosti prejsť na iný zdroj a nemožnosť prejsť na iný zdroj
pomalší a rýchlejší nábeh, flexibilita v reakcii
@erina11 bez kotla sa neohrieva voda v rúrkach podlahovky, ale sú tam báble alebo fólie, kde sa mení elektrina na teplo priamo (ako napr. v žehličke)
a ak dáte kotol, tak ten ohrieva vodu, ktorá prúdi v rúrkach
@blacksr ..... :-) takze ak dam kotol v buducnosti mozem prejst aj na iny zdroj....ak ho nedam kurim iba elektrinou uz nastalo.....tak je to spravne? DAKujem