3-cestny ventil VC4613 nespina vetvu kurenia

Dobry den, mam plynovy kondenzacny kotol Vaillant Thermomax s externym zasobnikom ACV HLE130. V poslednej dobe sa casto stava, ze kotol kontinualne dohrieva TUV do zasobnika, opakovane sa zapaluje a ihned zhasina, termostat na zasobniku nie je schopny prepnut 3-cestny ventil Honeywell VC4613 a spustit tym padom druhu vetvu na kurenie. Ak co i len trochu znizim teplotu na otocnom termostate na zasobniku, pocujem zopnut/vypnut rele a tym padom sa zopne aj 3-cestny ventil na kurenie, musim to vsak urobit manualne. Je podla vas chybny otocny termostat alebo ventil/servomotor? Zaroven sa mi v zime casto stava, ze rano najdem kotol zhasnuty, musim ho zresetovat, neviem, ci to spolu suvisi. Dakujem za pomoc.
Odpovedať
Servis mal robený kedy naposledy...?
Odpovedať
@dedo758 pred 3 rokmi
Odpovedať
@dedo758 nebude to skor o zasobniku resp. termostate a rele, ktore by malo za idealnych podmienok po dosiahnuti pozadovanej teploty vypnut servomotor na ventile a tym padom prepnut vetvu nahrievania TUV na vetvu kurenia?
Odpovedať
Neviem. Ale servisák od Vailantu si s tým hravo poradí...
Odpovedať
@dedo758 To mi je jasne, idem ho volat hned zajtra, len ma zaujima, ci dobre uvazujem resp. ci niekto neriesil podobny problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?