Veľkosť vane a výška zásteny

Ahojte. Chcela by som sa Vás opýtať, ako by ste riešili vaňu v tomto priestore. Bola tam 30 ročná vaňa, ktorý sme vybúrali. Bude sa tam ešte búrať, keďže z kúpeľne ťaháme vodu do novej kuchyne. Ide mi o to, že by som tam chcela dať novú vaňu so zástenou. No na tej strane kde je batéria je strešná stena. Atypická zástena by bola asi moc drahá. Dať na druhú stranu zástenu a batériu je ďalšia možnosť. Len od tej druhej steny bude kúsok vymurovanej steny, a potom vaňa. Moja otázka je, že tie zásteny sa dávajú len na okraj vane? Alebo je možnosť polovica na múr, polovica na vaňu? Druhá vec, čo ma zaujíma...akú veľkú vaňu ste dávali? Doteraz sme mali 170 x70, to je pre mňa ok, no môj drahý je "trošku" väčší. 180 x 80 sa mi zdá byť moc veľká na to aby som ju napustila na občasné kúpanie. Páčia sa mi aj tie so sprchovým kútom, ale sú o moc drahšie. Poradíte mi? Chela by som vedieť ako ste riešili podobné veci. Ja toľko nad všetkým rozmýšľam, aby to bolo dobré, že už som z toho unavená. Ďakujem
Odpovedať
Tu je lepšie vidieť tú strešnú stenu. Vymeniť odtok na druhú stranu by bolo už moc komplikované?
Odpovedať
....co sa tyka velkosti vane.. tak tych 160, 170 je podla mna take idealne...obe vieme ze ak by tvoj muz si chcel napustit vanu a kupat sa tak by to bolo raz za uhorsky rok...ja to vidim na mojom drahom..ze teraz spatne by mozno prijal len sprchovy kut a vanu by vobec neriesil.. no a ta zastena. Mozes prosim ta zmerat kolko to vychadza od zeme po tu zakrivenu cast??
Odpovedať
@melanie9 môjmu mužovi by stačila sprcha, to ja preferujem vaňu, aj keď sa kúpem možno 3 x do mesiaca, ostatné dni stačí sprcha. No neviem si predstaviť, že by som si už nikdy nemohla dať kúpeľ. Aj syn sa rád kúpe. Doma mám papierik s mierami, ale ak si dobre pamätám tak 0,90 cm.
Odpovedať
@linlex002 ..to poznam z toho si nic nerob..ja by som tiez sa kupala a relaxovala vo vani stale a potom moj chodi ak lev v klietke, co som sa tak dlho kupala :-D :-D 0,90 cm? nepomylila si sa? pretoze ta miera sa mi nejako nezda :-)
Odpovedať
@linlex002 my máme vaňu 160x75 a maximálna spokojnosť. každá vaňa je ale iná, rozmery nestačí ovládať - vždy pri vani máš aj jej nákres. niektoré vane majú zúžené dno (sú skosené), a niektoré majú dno stále dostatočne veľké. Treba si odsledovať toto a podľa toho vyberať. My máme Kolo Perfect v hentom rozmere a na šírku veeeeľa miesta
Odpovedať
@melanie9 hej, blbosť som napísala 90cm :-D
Odpovedať
@linlex002 ono sa ti zdá že vaňa 170x70 je veľká ale stále je to len vonkajší rozmer, v konečnom dôsledku je vnútro vane menšie a platí tak ako píše @orlik4 závisí od tvaru vane my máme klasika jika riga smalt vtrepali sme do kúpelne širokej 190cm 170 vaňu a veru pri mojej výške 158cm je vnútro tak akurát :-N čo sa týka zásteny tak v tomto štádiu uprav buď preložiť odtok a sprchu na opačnú stranu a dať vyššiu zástenu alebo nechať terajšiu stranu ale hľadať nižšiu zástenu len po začiatok šikminy ...
Odpovedať
@zuzanale my máme tiež šírku 195 cm. Mohla by som tam dať väčšiu vaňu a možno skôr širšiu. Dnes sa pôjdem popozerať do kúp. štúdií a do stavmat stavebnín aký majú výber a ako vyzerajú zvnútra. Bojím sa objednať cez internet. Ako si písala nebolo by zlé dať odtok na druhú stranu, len neviem aké pracné to je a či to nie je problém. Do stredu by som dala kohútik, aby som si vedela umývať vlasy len tak naklonená cez vaňu, nad to sprchu a na pravej strane by bola zástena. Opýtam sa pána, čo nám bude robiť vodu, či sa to dá.
Odpovedať
@melanie9 odmerala som to včera a pamätám si to zle, od podlahy po ten skosený strop je to 167 cm. Ak si odrátam výšku vane, ktorá tam pôjde...no neviem či takú nízku zástenu nájdem. Rozmýšľam, či premiestnim odtok na druhú stranu.
Odpovedať
@linlex002 ono je naj si to pozrieť ;-) a určite sa dá aj voda aj odtok preložiť svokre sme prerábali kúpelku v paneláku a dalo sa tam sme akurát boli limitovaný panelom tak sa nalepil 5 cm ytong a pomedzi sa potiahli rúrky aby boli v stene a bolo ich ako ukotviť vznikla tým polička .. ty tam máš tehlu čiže teoreticky sa dá zasekať do nej ale ak je šikovný vodár tak poradí ;-) a vaňa na výšku má cca 50cm aj s nožičkami ktoré sa zvyčajne dajú aj nastaviť zásteny sa robia tuším od výšky 100 cm čiže možno by aj sadla na tu stranu ako to máš ;-)
Odpovedať
@zuzanale ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dal vanu 150x150 chel som dat sj zástenu ale po vyskúšaní vane je zbytočna, je natolko velká že zástenu netreba. Vana bola kupovaná v siko za 300e komplet osadenie z obmurovanim a termostatickou bateriou grohe ma vyslo 500e.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@linlex002 určite premiestniť odtok. Zastenu pod ten skoseny strop neplánuj, ako sa tam chceš osprchovať? 167 - výška dňa vane od zeme, min. dalsich 10 cm preč, to sa ako osprchujes v 150cm vysokom priestore? A čo Manzel, píšeš že je vyšší, ten sa tam ako poskladá?
Odpovedať
@linlex002 Ak to máte mať len na občasné kúpanie tak sa Vám potom vaňa ani neoplatí a zbytočne tam bude zaberať miesto. Urobte si tam radšej pekný sprchový kút 80x140cm / alebo aký sa Vám tam hodí podľa rozmerov / dať ho na pravú stranu ,pretože tam určite nemáte tú šikminu a vedľa na ľavo dať umývadlo . Keby si mala fotky ako vyzerá celá kúpeľňa alebo rozmery tak by si od nás dostala viac nápadov.
Odpovedať
@linlex002 fuha to je dost malo. Hej vsimla som si ze si sa pomylila ale to je v pohodke. Nepamatala som si aku my mame vysoku zastenu co mame od jiky a len ta zastena ma 140, takze to na tuto stranu vobec neprichadza do uvahy. Ale keby sa to dalo otocit, tak by to bolo super, mala by si ratat cca 200cm (vana+zastena) ale samozrejme ze zalezi na vyske vane :-)
Odpovedať
@melanie9 @blackomt @zltalienka @zuzanale Ahojte všetci, díky za Vaše postrehy a rady. Teraz som už trocha múdrejšia. V sobotu bol u nás vodár a povedal, že nie je problém všetko otočiť, čiže vaňa môže ísť k druhej stene. Pôjde tam teda aj zástena, aj keď nie hneď, lebo keď si všetko zrátam, tak to bude pekná kôpka peňazí. Kohútik bude na tej šikmej strane, nie úplne v strede, aby som ho mohla používať aj na iné veci, plus si dám ešte sprchovú hlavicu k tej zástene. Bola som aj v kúpeľňovom štúdiu pozrieť vane a umývadlá. Ponúkali mi akrylové vane, ale som rozhodnutá pre oceľovú vaňu kaldewein. Už len tá cena ma odrádza. Vlastne mna ani nie, ale môj drahý chce na všetkom šetriť. Vaňu chcem na 100 %. to občasné kúpania, nie je až také občasné, trošku som to prehnala, asi aj každú nedeľu :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?