Vhodná veľkosť vane a termostatická batéria

Aka vana je podla Vas lepsia/praktickejsia ak mame dostatocny priestor na nu? 180x80 alebo vacsiu 190x90, prip. 180x90? A este jedna otazka - dali by ste si termostaticke baterie do sprchy, ak ide o RD a kurenie a ohrev vody bude tepelnym cerpadlom?
Odpovedať
ahoj, my máme 190x90 s výpustom v strede, otočené k dverám, takže nie je nič vidiet a aj z dovodu lepšieho čistenia sifonu. V sprche máme termostatickú batériu a neviem si ju vynachválit. Mám 3ročného drobca a tak viem, že nič sa mu nestane a šantí sa v sprche sám
Odpovedať
Profilova fotka
Termo baterie su super. Mame v sprche. A vanu podla velkosti ludi co ju budu pouzivat.
Odpovedať
@brana2 ahoj, my mame vanu 150*80 - taku mensiu, ale zase je pohodlna, ma dobry sklon - okupat sa tam zmestime - a aspon neminieme tolko vody ked ju chceme naplnit keby mi na vode nezalezalo, kludne by som si dala vacsiu, aj taku asymetricku, ale my sa prevazne v nej aj tak len sprchujeme - a ja si umyvam vlasy v predklone - ak to tak robievas, mysli na t aby ti to bolo pohodlne a aby si nemala bateriu na opacnej strane :) termostaticke baterie su fajn, treba si ale davat pozor - ak mas tvrdsiu vodu (alebo nie celkom idealnu, zelezitu....a pod), zvyknu sa zanasat a vymena je draha ja som to spravila tak, ze teplotu vody v bojleri mame nastavenu max na nejakych 40-50 stupnov, a baterie mame klasicke zmiesavacie, take trosku retro sme chceli.... neobarime sa, a je to OK :)
Odpovedať
Profilova fotka
@brana2 My mame vanu 105x160 . Absolutne nam staci http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m... .A v sprchaci mame termostat. TC vodu zohrieva na 47C (1x tyzdenne koli legionelle na 65C) termostaticka bateria to miesa na max 38C. Je to celkom prakticke.
Odpovedať
aha cize ak mame TC tak voda vlastne nikdy nebude viac ako zhruba 50 stupnov... takze asi termostaticke baterie su mi zbytocne. Hlavne u nas sa kazdy sprchuje inou teplotou, a neviem si predstavit to stale na termostatickej prestavovat. Pakova mi pride v tomto smere jednoduchsia. A k tej vani - Ckatka: to s tym umyvanim vlasov mas pravdu, to ma ani nenapadlo riesit :) Ale ta velkost prosim - Tatiana1978: nepride ti zbytocne velka aj co sa umyvania tyka, aj mnozstva vody na naplnenie? Uvazujeme nad vanou Roltechnik Kubic a v kupelnovom studiu mi tvrdi, ze vacsia ako 180x80 je zbytocna, neprakticka, a velka spotreba vody. Tak sa neviem rozhodnut, lebo miesta mame dost.
Odpovedať
Profilova fotka
@brana2 my byvame v panelaku a planujeme vanu 180x80..milujeme kupanie ;-)
Odpovedať
Termostatické batérie hlavne šetria vodu.... poistka proti obareniu je na 38 stupnov u modernejších na 40.. nie je problém prenastaviť a hlavne, že u klasickej pákovej batérie hľadáte polohu, ktorá Vám vyhovuje, u termostatickej máte stupne napísané a teda skôr nastavíte teplotu, ktorú Vám batéria namieša. Ak máte sprchový kút aj vaňu,do vane by som ich nedávala do sprchového kúta určite áno. No ak vanu používate viac na sprchovanie napr. v byte, odporúčam ju nainštalovať aj tam.
Odpovedať
Ahoj máme vaňu KUBIC 180x80 a termostatickú batériu CUB TRES 1.87.174.9 ja so pôvodne mal kúpený sprchový kút ale priateľka chcela vaňu a ja keď vaňu tak poriadnu (podľa možností) :-D ale ide o to keď si do nej ľahneš a napustíš vodu aby ti netrčali nohy von ale aj tak sa na 99% sprchujeme a trmostatická batéria je super hlavne keď máš malé deti ale aj keď nie ,nemusíš regulovať tepelotu a strácať tým čas
Odpovedať
prosim vas ma niekto termostaticku bateriu od grohe grotherm 2000 new http://www.onlinekupelne.sk/sk/termos... ak ano ako ste s nou spokojní. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Termostaticke baterie su zbytočne komplikovane. Nastavenie vody + druhým ovladaním nastavenie prietoku. Zbytočnosť, čo len zdržuje. Jednoduchšie sa ovláda páková bateria. Za pár sekund nastavíš teplotu a tým istým ovladaním nastavíš prietok. Niekedy tu termostaticku neznášam....
Odpovedať
@elisss54 ja si teplu na termostate nikdy nenastavujem. stale mame nastavenu rovnako. takze spustim len vodu rovno nahor do sprchy. je to prave jednoduchsie ako pakova bateria....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@manilla , ja práveže niekedy potrebujem horucejšiu vodu, niekedy slabšie teplu, takže preto mi to nevyhovuje a komplikovanie točenie naskôr jedným ovladaním potom druhým ma vytáča....Je to len další napad, ako dostať z ludí peniaze navyše.
Odpovedať
@raz0r1911 dakujem za koment a mozem sa este spytat - ako ste s tou vanou spokojny? Co sa pohodlia tyka a prave aj to ponorenie noh? Kupili by ste si ju zase? Netlaci Vas na chrbte ked v nej lezite? Chcela som plastovu, hranatsi dizajn a nie za 1000eur..
Odpovedať
Profilova fotka
Vaňa široká 80 cm podľa môjho názoru bežnému chlapovi stačí. Čo sa týka dĺžky tak obidva rozmery sú v pohode, ale osobne by som zvoli asi ten 180cmx80cm, nakoľko nakoniec to rýchlejšie napustíte a miniete menej vody (to má rozmer ekonomický ako aj ekologický - podľa toho čo Vás trápi viac.
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa da, odporucam tu vanu vyskusat, staci nasucho v studiu, ak ju najdete. My sme tak zistili, ze vane rovnakeho rozmeru a prakticky aj tvaru su na pocit, ked si tam lahneme, uplne odlisne.... stacia male odlisnosti, napriklad sklon operadla. Tak sme vyskusali aspon 15 vani, kym sme nasli tu pravu :-) a aj ked sme cakali, ze sa nam budu v studiach cudovat, nebolo to tak, brali to ako samozrejmost :-)
Odpovedať
@margarita no praveze ja tu vanu Kubik neviem nikde najst vystavenu :( inak by som sa tu na to ani nepytala
Odpovedať
@elisss54 prave pre toto sme nakoniec objednali iba obycajne. Kvoli detom som chcela termostat,ale v jednom hoteli sme take mali a stale som si to musela prestavovat,pretoze manzel ma rad studensiu.
Odpovedať
@brana2 neviem odkiaľ si ale v Baumaxe na Bajkalskej v Bratislave majú presne tú čo mám ja . Je veľmi pohodlná. najprv sme si mysleli že aká rakva :-D ale keď som ju osadil do kúpelne tak všetko bolo iné , ináč ten názov dala priateľka mne sa tá vaňa odzačiatku páčila :-) . alebo dojdi ku mne kuk :-p
Odpovedať
@raz0r1911 dakujem BA mam trochu od ruky;) skusim pozriet v ZA v baumaxe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?