Sprchový žlab vs sprchový výpust/gulička

Profilova fotka
Zdravím, v manželkou sme chceli dať do sprchy výpust namiesto žlabu. Kúpili sme výpust od Hansgrohe skôr (takže už nemôžem ho vrátiť) ale teraz keď nám obkladač dáva dlažbu hovorí nám aby sme radšej dali žlab lebo že je lepší. Aké máte vy skúsenosti s guličkou v sprchovom kúte ak máte?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter_zvanda:

Zdravím, v manželkou sme chceli dať do sprchy výp…
@peter_zvanda za mňa vpust. Menej ho čistíme než žľab a aj sa mi to teraz už viac páči na pohľad.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@peter_zvanda za mňa vpust. Menej ho čistíme než …
@marsdm no tiež som takto rozmýšlal, pretože máme v rodičovskom dome žlab a strašne sa usádzajú nečistoty pozdĺž celého žlabu. Obkladač hovoril, že sa to môže upchať časom a potom to treba vyzbíjať. Je niečo na tom pravdy?
Odpovedať
hlavne aby bola dostatocna kapacita odtoku... my sme napriklad vpust dali k stene a nie je s tym ziadny problem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od milanista:

hlavne aby bola dostatocna kapacita odtoku... my …
@milanista Ja som kúpil konkrétne tento https://www.siko.sk/vpust-hansgrohe-r...
Odpovedať
Obkladaci casto preferuju zlab kvoli jednoduchsiemu spadu a pokladke velkych dlazdic. Z jeho pohladu je to menej roboty, mensie riziko staznosti.
Odpovedať

@marsdm no tiež som takto rozmýšlal, pretože máme…
@peter_zvanda oboje sa vie upchať, ale to skôr potrubie za tým a nie samotné teleso. Veď tam sa len vyberie sitko a protizápachová časť a je to voľné. Nevidím tam veľký rozdiel v tom. Práveže mne príde menej roboty s osadením vpustu, ale možno je viac roboty pri obklade, ak je nejaký menší rozmer. U nás iba jednu dlažbu rozrezal a mal hotové.
Odpovedať
Uz v zivote nikdy by som si nedal zlab!
Odpovedať

@peter_zvanda aj stenový odtok je dobré rešenie a čistenie je OK https://www.geberit.sk/kupelnove-vyro...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Uz v zivote nikdy by som si nedal zlab!
@kejsix prečo žľab už nie ? Nie je to skôr o výbere zlého typu? @danny_stefi s tým celkom nesúhlasím záleží od veľa veci. Určite sa nemôžu porovnávať hračkárske žľaby od profi. @peter_zvanda Hansgrohe má okrem vpuste aj liniovy žľab len úplne inak konštruovaný ako tie základné plastové modely. 90% telesa / odtoku je odhalená takže sa nerozobera nejaká mriežka ale len odtok. Čo je obdobne ako pri Hansgrohe vpuste. Rozdiel je len v šparoreze. Ale ak je žlab a aj vpust správne urobená budú funkčné oba. Samozrejme nebavíme sa o úplne základných modeloch.
Odpovedať

@peter_zvanda Žľab má väčšiu otvorenú plochu než vpust, čo reálne znamená viac bezprostredných nečistôt a smradov. Obkladačom sa spravidla horšie robí s vpustami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?