Sprchova vanička zapustená vs. obyčajná?

Ahojte, prosim Vás, mate niekto skúsenosti, či sprchovu vaničku je z technických dôvodov lepsie zapustiť, aby bola v jednej rovine s dlažbou, alebo len položiť akokeby na dlažbu??? Pre mna je určite estetickejšie a elegantnejšie mat ju v jednej úrovni, ale manžel ma presviedča, že technicky lepšia je práve tá obyčajná. Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jasminka:

Ahojte, prosim Vás, mate niekto skúsenosti, či sp…
@jasminka To, čo sa robí v jednej rovine najčastejšie nie sú vaničky, ale normálne iba vyspádovaná podlaha a odtokový žľab. Ak sa to spraví dobre, problémy nebudú. Existujú aj vaničky, ktoré a dajú zapustiť, napr. geberit takú vyrába, ale je to pekne drahé riešenie. Normálnu vyvýšenú vaničku by som do novostavby nechcel.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, to zalezi na predpriprave spadu. Dnesne sprchove vane su tenke. Svokrovci maju dve sprchy s vanickami v rovine s dlazbou, my mame dve sprchy a vanicky trcia 2cm. Preco by technicky mala byt lepsia trciaca?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj, to zalezi na predpriprave spadu. Dnesne spr…
@lenkito10 no práve kvôli tomu vyspadovaniu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@jasminka To, čo sa robí v jednej rovine najčaste…
@roman_ ahoj Roman, prečo nie vyvýšenú do novostavby?
Odpovedať
Profilova fotka
No ved poter bude nizsi v mieste vanicky aby sa tam vanicka zmestila a bola zarovno podlahou. Vyspadovany na konkretnu vanicku.
Odpovedať
@jasminka z funkčného hľadiska vaničky je absolútne jedno či bude zapustená alebo položená na dlažbe. Vanička sa osadí do vodováhy a je vyspadovana od výroby. Ide aj o výber samotnej vaničky. Predpokladám, že máte predstavu nejakú slim vaničku z výškou 2,5 až 4cm. Liaty mramor poprípade plechovú (kaldewei). Technické riešenie treba zvážiť od typu vaničky a predpripravy. Ak je položená: - urobí sa základná hydroizolácia, obklad dlažba, vanička sa položí a podstate zalepi silikónom. Len treba vynechať priestor na sifón (bude zapustený). "Problém " môže byť zaoblenie rohov vaničky. Ak má veľký radius - steny nie sú v uhle (ak sa vanička dotýka dvoch stien) tak je lepšie vaničku pritlačiť o stenu a až potom nalepiť obklad. - vanička položená na potery. Podstate ide o rovnaký princíp ako je hore uvedené, len dlažba sa dorazí k vaničke. Hydroizolaciu by som volil lepšiu 2k alebo makroperforovanú textiliu. Vsadená, zapustená vanička: - tam treba vytvoriť aj zapustený podklad - poter s priestorom na sifón (pokiaľ sa nejedná o vaničku originál pre zapustenie čo má bočný výtok len ceny je cca 1000€). Postačuje ak sa urobí podklad len o mínus vanička. Následne hydroizolácia. Podklad môže byť vytvorený z extrudovaného tvrdeného penového polystyrénu ako je wedi, kerdiboard.... Vanička môže byť do konusu tak treba najprv osadiť a potom lepiť dlažbu. Aby to bolo zrovnané nalepí sa dlažba mínus dlažba dlažba okolo vaničky. Zrovna sa vanička a dlažba následne sa doreže a dolepi zvyšok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jasminka:

@roman_ ahoj Roman, prečo nie vyvýšenú do novosta…
@jasminka Chápem, že existujú nízke dizajnové vaničky, ale proste keď robiť na čistom plátne, tak to urobím všetko bezprahové.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?