Sprchový žľab - montáž

Profilova fotka
Ahojte, som vo fáze, kedy mi budú robiť poter s podlahovým kúrením. Chcem mať sprchový kút bez vaničky iba so sprchovým žľabom. Ako mám postupovať? Kto má čo spraviť? Mám zvlášť skupinu, ktorá bude robiť poter s podlahovým kúrením + mám zvlášť skupinu, ktorá robí vodu + kanál a zvlášť obkladačkára. Kto má čo prichystať? Mám povedať aby keď robili poter tak mi nezaliali okolie sprchového kútu? Napojenie žľabu na odtok má robiť vodár alebo obkladačkár? Mám použiť originál spádové kliny alebo to mám nechať na obkladáčkara, ktorý spraví spád? Nemám v tom veľmi jasno, tak by ma potešilo, keby ste mi popísali Vaše postupy a dostali ma do obrazu. Ďakujem.
Odpovedať
@hainburgtomas máš manžetu ktorá sa lepí na poter následne sa zaizoluje z vrchu a na tú izoláciu sa naťahuje lepidlo pod dlažbu? podľa toho v ktorom smere máš napojenie na potrubie kanalizácie treba ho pripraviť aby po zaliatí poteru a osadení žľabu sa dalo napojiť. vodár pripraví kanalizáciu, stavbari vyleju poter s vynechaním pre žľab obkladač osadí žľab, zaizoluje ho a do spádu nalepí dlažbu. nie je dôvod aby žľab osadzal vodár aj keby mohol. napr. takto. sú aj žľaby ktoré sa zalejú do poteru (ja som mal taký)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav zatiaľ som si ešte žiaden žľab nekúpil. Páčilo by sa mi, keby bol žľab rovno zaliaty do poteru. Myslím, že by bol stabilnejší. Možno, že sa mýlim. Kto to v takomto prípade pripraví? Pokiaľ bude spád v sprchovom kúte, tak poter by mal byť minimálne o 2cm nižší v oblasti sprchového kútu. Nie?
Odpovedať
@hainburgtomas mam zlab zaliaty v potere, osadzal to vodar
Odpovedať
@hainburgtomas Musia sa zosúladiť obkladač a vodár a ešte aj majstri, ktorí robia potery. U mňa títo spolu komunikovali a rozdelili si to takto: - inštalatér pripravil pod poter rozvody vody a odpadu. Koniec priviedol do miesta, kde bude žľab. - na to položil izoláciu podlahy (2x vrstva EPS), na to systémovú dosku s potrubím pre podlahové kúrenie - poterári urobili poter s tým, že vynechali miesto pre sprchový kút - urobili sa omietky (to je tá najšpinavejšia fotka.. :-o :-D :-D) - obkladač (ktorý vedel robiť aj inštalatérske veci) potom osadil do správnej výšky žľab a pripojil ho na odpadové potrubie. Keby nevedel robiť vodoinštaláciu, tak by to pripojil inštalatér. - následne vybetónoval priestor sprchy s tým, že to dal do spádu. - kút natrel hydroizolačným náterom (ten žltý náter) - sprchový kút vydláždil - okraje kúta ako aj napojenie žľabu na dlažbu zatesnil silikónom - sprchovú zástenu ešte nemám osadenú, to príde budúci týždeň robiť zmluvná firma výrobcu sklenej zásteny. Pripájam aj pár fotiek, ako to prebiehalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Ďakujem veľmi pekne za info. Fotky veľmi pomohli a teraz mám predstavu ako ďalej. Momentálne som vo fáze ako na tvojej prvej fotke. Chcel som sa tu pýtať ešte aj na podlahové kúrenie, ale myslel som si, že to bude už priveľa :-) Pekne si mi to všetko zodpovedal. Dokonca som si myslel, že fotky si robil priamo u mňa na stavbe, lebo presne mám rovnaké rozloženie WC a sprcha s odtokom + mám tehlu. Len tú vaňu mám trošku Ďalej :-) Ešte raz ďakujem a ak môžeš dať aj info, kde si kúpil ten žľab. Nech to mám nakomplet :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri u mna v albume, osadili sme ho sami, poterari k nemu dospadovali poter.
Odpovedať
Nezabudnúť, že do rohov patria hydroizolacne pásky.
Odpovedať
@hainburgtomas JE to celonerezový sprchový žľab Classic 80 + rošt V0280-80 a kúpil som to v intrernetovej predajni http://www.razanavzdy.sk/kategoria/sp... , vtedy bol v lepšej akcii. Treba si pozrieť na nete, kde je aktuálne najlepšia cena a tam kúpiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Nas chceli ukecat kurenari ze pod sprchu trubky kurenia netreba. Treba. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@chrobak7 zaujimalo ako je riešená ta strana tej spadovanej casti ktorá je vlastne v rôznej výške asi zbytok kúpeľne. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jancipe Tá ide do "mínusu" od pôvodnej podlahy.
Odpovedať
@jancipe @hainburgtomas Presne tak, tá časť klesá pod úroveň podlahy v kúpeľni. Tá hranica klesania je presne vedľa zásteny zvnútra sprcháča. Skúsim pridať fotky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 tomu rozumiem, mne ide o to ci to tam máš vytmelene alebo len sparovackou? Nedáva sa na ten prechod dala lišta?
Odpovedať
@chrobak7 a ešte otázka ohladom dilatacnej pasky. Dávali ste ju tam niekde?
Odpovedať
@jancipe na jednej strane sa dá použiť aj https://eshop.aquaterm.sk/produkt/ner...
Odpovedať
Profilova fotka
U mňa tiež dávali spádovú nerezovú lištu.
Odpovedať
@jancipe Nedávala sa lišta, len sa to vyšpárovalo a ten spád sa vytmelil silikónom vo farbe špárovačky. Dilatačnú pásku sme žiadnu nedávali, len izolačnú do rohov medi podlahu a stenu.
Odpovedať
@jancipe Ak robis spadovany poter dodatocne, dilatacia nieje nutna, je to mala plocha.
Odpovedať
Ahojte prosím o radu. Idem sparovat dlažbu a rad by som dal sparovacku aj okolo zľabu, môžem tak urobiť? Nech je to všetko pekne rovnaké? Všetky návody uvádzajú silikón ale sparovka by mi prišla trvalejsia. Silikón sa môže odlepit. Mam tam 2mm špáry. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@djexpres "Všetky návody uvádzajú silikón ale sparovka by mi prišla trvalejsia. Silikón sa môže odlepit." :-D Špárovačka sa s kovom nikdy nezlepí tak ako silikón. Treba kúpiť silikón vo farbe dlažby trpezlivo ho dostať čo najhlbšie okolo žľabu ...a SAMOZREJME do všetkých spojov stena podlaha a do rohov.
Odpovedať
@eagleowl mam silikón vo farbe len som chcel vedieť prečo nie sparovka :-)
Odpovedať
@djexpres za take dokuskovanie okolo zlabu by som obkladaca vytahal za "pajšle". Dufam, ze si si to neobkladal sam...
Odpovedať
@eagleowl kov bude dilatovat pri zmene teploty, sparovacka taketo nieco nedokaze preniest... silikon sa ti nema preco odliepat, ked to spravis poriadne.
Odpovedať
@megdesign ako by si to spravil ty? ved to musi byt vyspadovane smerom k zlabu.
Odpovedať
@megdesign Jasne ze som si robim všetko sám prvý krát a som náhodou spokojný....
Odpovedať

Odpovedať
Možno si povieš že dokusovane ale aspoň som to vyspadoval riadne a bočné pasy majú spád do stredu a stredy k žľabu... Nebude tam nikdy stať voda, tak mi to vyšlo keďže som začal z pohľadovej strany od vstupu
Odpovedať
Žlab sa dáva tesne ku stene,musí sa to rozpočítať tak že po nalepení obkladu je hrana žlabu pekne pri stene.Tým pádom nemusíš spádovať od steny do žlabu.Urobí ti to tak každý dobrý obkadač.Tu je vidieť ten rozdiel čo všetci nechcú priznať a tvrdia že šak čo to je si obložiť sprchač.Potom to vyzerá takto. @chrobak7 osobne by som sa toto hanbil ukázať ak ti to robil obkladač.Prechod medzi rovinou a spádom sa robí s lištou.Je to esteticke.A vzniknutá fuga sa vypĺňa špárovkou a nie silikonom.Vyzerá to neesteticky.Nehovoriac o tom ze mas krivo osadený žlab voči stene.dosť to kričí.O tých chlpoch na žlabe nehovoriac 😁
Odpovedať
@gashtaan takto som to spravil ja...
Odpovedať
@djexpres no mal si dat zlab blizsie k stene... Potom si to mohol pekne spravit z jedneho kusa, ak by si si rozratal dlazdice... Na ten zlom by som pouzil oddelovaciu listu. Ja som tiez daval na zlom. V celej kupelni mam kamenne "gulace" o priemere 4 cm na podlahe, nasledne oddelovacia lista a na spade sprchaca dlazbu... Ale tak ked si spokojny, ok. Druhy bude lepsi ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?