Rozloženie kúpelne

Ahojte, poprosila by som o názor, či bude dobré takéto rozloženie kúpelne, kúpelňa má cca 10 m2. Pod okno som nechcela dať vaňu ani nič. Prípadne ak má niekto fotky, nápady, rada si ich pozriem 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
WC by som presunula za dvere a vedla dala umyvadlo. Takto musis presjt cez celu kupelnu oplachnut si ruky.
Odpovedať
@monulik007 my mame tak podobne s veckom pri okne. Stena sprchoveho ho aj skryje
Odpovedať
@monulik007 este ked nechas vecko pri okne tak by som dala vacsie okno
Odpovedať
Ak máš takýto luxusný priestor, určite by som rozdelil samostatné wécko, prípadne s bidetom a separé kúpelňu. Je to síce môj subjektívny pocit, ale vo veľkej kúpelni s wéckom vykonávať veľkú potrebu je pre mňa dosť nepríjemné, Chýba mi taká bezpečná intímna zóna. Asi sa dá na to zvyknúť, ale mne to prekáža. Navyše z hygienického hladiska to tiež nie je úplne OK, ked sa ti fekálne baktérie pri splachovaní dostávajú do uterkákov na tvár, na zubné kefky a podobne. A umývať si zuby, alebo ruky v miestnosti, kde pred desiatimi minútami niekto kadil, tiež nie je zvlášť príjemné. To je môj osobný pohľad na kombinovanú toaletu. Tu je úžasný priestor, ktorý umožňuje oddelené WC.
Odpovedať
Profilova fotka
@zicher No presne, a tuto ešte z jednej strany sprchový kút a oproti vaňa, takže to súkromie nič moc.
Odpovedať
@zicher predpokladam ze toto nie je jedine wc/kupelna v dome, takze robit ho samostatne za kazdu cenu nema uplne zmysel. V 2+kk je oddelene wc a kupelna na nezaplatenie, pri rodinnom dome s dvoma/troma kupelkami a wckami to az taky rozdiel nerobi. Za mna sprchovy kut do rohu a k wcku by som pridal aj samostatny bidet.
Odpovedať
@zicher ahoj ďakujem za názor, máme ešte zvlášt miestnosť na wc.
Odpovedať
alebo wc dať na miesto práčky , sprchový kút do rohu a vedľa sprchového práčku ?
Odpovedať
@monulik007 ake mate rozmery kupelni?
Odpovedať
@zuzana838 3 x 3,25
Odpovedať
@monulik007 posielam do spravy nasu 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Okno by malo byt v takej vyske, aby si nan dociahla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenkito10 ano takto nejak by som chcela, len som nechce mať vaňu cez okno, ťažšie sa bude k nemu dostať
Odpovedať
@lenkito10 za mňa iba drobná poznámka. Ja by som privítal mať v dosahu klozetu umývadlo.. Vo veľmi blízkom dosahu, ak tam nie je bidet. Niekedy je veľmi vhodné navlhčiť toaletný papier priamo počas.... Ale asi je to individuálne..
Odpovedať
Profilova fotka
@monulik007 preto, ma byt vsetko rozvrhnute uz pri projekte domu, a klucka okna v takej vyske aby sa nan dalo dociahnut aj cez vanu. Ak mate rekuperaciu, okno mozno nebudete otvarat. @zicher vlhcene obrusky.
Odpovedať
By som sa zmieril s tym, ze sa budem musiet cez vanu do okna naciahnut. Vsak asi ho nebudes aj tak stale kazdy den otvarat a zatvarat opakovane. Tento navrh mi pride ako najlepsi.
Odpovedať
a tak to zas nie je az taka prekazka, tiez to tak mame a v pohode si clovek na to zvykol
Odpovedať
@lenkito10 super vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Este pridam, ak chces mat sprchu walk-in, teda bez dveri, tak jej zastena nech je aspon 120cm. To je na 1, 2 a 3 obrazku. Sprcha 90x120. Murovana zastena neprepusti svetlo, ak bude sprcha pri okne. Preto je v 1 a 2 sklena. Murik pri wc nemusi byt vysoky az po plafon. V 2, ked budes lezat vo vani, mas super vyhlad na wc. Treba mysliet aj na to, kolko osusiek tam bude vysiet a kde sa polozia veci.
Odpovedať
Dozaista sú super tie návrhy, kde je za dverami wc. Je to dobré, že nebude ho hneď vidieť pri otvorení dverí. A zase keď otvoríš hneď umývadlo, to je tiež praktické.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?