Práčka nad sušičku (NIE NAOPAK !)

Dobrý večer, mám otázku... chystám sa uložiť na sušičku práčku. Opačne to možné nie je! Mám 600mm sušičku a 475mm práčku a aby to nebolo jednoduché nemôžu byť spojené spojovacím dielom (neviem či by to vôbec bolo možné) lebo nebudú priamo nad sebou (dokázal by som ich tak dať iba za cenu presunutia umývadla a prípojky vody čo predbežne vylučujem....). Práčka bude vyosená cca 50mm vpravo. Uvažujem, že na sušičku dám vyrobiť skrinku 3 dosky do U a na vrch dám dosku s presahom na boku a na zadnú časť "lub" cca na výšku 200mm a celú šírku priestoru, aby to spevnil. Následne na ňu položím práčku. Tri dosky tvoriace U do ktorého vsuniem sušičku bude mať - po bokoch iba o 5mm viac ako je šírka sušičky (viac ma nepustí miesto kam to celé uložím) - tento priestor rozdelím na rovnaký priestor na obe strany a vyplním fóliou, kt. sa dáva pod plávajúcu podlahu. Pod skrinku, do ktorej plánujem dať sušičku plánujem priskrutkovať antivibračné podložky E4WHPA01 (nižšie odkaz), aby sa nešmýkala po podlahe - kameninová dlažba (úplne hladká nie je) so vzorom plávajúcej podlahy a vzorom napodobujúcim kresbu dreva. Pod práčku plánujem dať podložky SLIPSTOP (nižšie odkaz), ktoré priskrutkujem k vrchnej doske (biela hladká DTD 18mm) na sušičke. No a moja otázka je či uvažujem správne. Funkčné to podľa mňa bude, ale netuším odhadnúť či táto zostava nebude "cestovať" po kúpeľni. Ešte väčšiu obavu mám či práčka nevyskočí z tých vibračných podložiek. Prípadne ako to vyriešiť... Aký je Váš názor prípadne napíšte čo mi radíte... Môžem napríklad podložky pod sušičku prilepiť obojstrannou páskou (mám autopásku, ktorá vydrží aj vibrácie), ale vydrží to? Práčka: https://www.lg.com/sk/pracky/lg-F2WV9... Sušička: https://www.bosch-home.com/sk/vypis-p... Podložky pod skrinkou so sušičkou: https://www.okay.sk/antivibracne-podl... Podložky pod práčku: https://vigoshop.sk/v%C3%BDrobok/4-di...
Odpovedať
Profilova fotka
A inde nevies dat susicku. Toto je dost sci fi ak si zoberiem ze pracka cca 70 kg plus pradlo voda cca 10 kg pri odstredovani 1200 otacok.....ja by som prerobil tu vodu
Odpovedať
Možno som to mal napísať jasnejšie. Aj keby som musel a dal by som sa na to posunúť umývadlo a vodu - musí byť sušička dole a práčka hore. Ja mám veľmi malú priechodnú šírku kúpeľne v mieste, kde bude sušička a práčka. Dole mi málo miesta až tak nevadí, ale hore ak by zasahovala do priestoru by to bola katastrofa a preto potrebujem, aby bola práčka, ktorá je na hĺbku menšia hore. Inak práčka má 60kg + voda a prádlo 10kg a sušička 55kg
Odpovedať
@peterge pravdepodobne ti to bude celé tancovať a práčka môže zletieť, to nejde zväčšiť kúpelňu?alebo dať jedno inde, čo máš garsonku?
Odpovedať
Profilova fotka
a davkovanie prostriedkov bude dosiahnuteľné? ja sim krpata aj susicka na pracke je pre mna nepohodlna
Odpovedať
@peterge Môj názor že sa krátky čas pôjde sušička do "kôpra" pretože nie je na to stavaná že na nej bude práčka... ;-) Tak si kúp kombi práčku so sušičkou, keď už ináč to nevieš riešiť!!!! Ja by som to nedával ako to plánuješ, radšej urobím úpravy aby to bolo naopak.. ;-)
Odpovedať
Ja som mal podobný problém na byte v ktorom sme bývali a tiež som to tak uvažoval robiť. Volal som do Samsungu na podporu do CZ pretože som mal vyhliadnutú zostavu tejto značky a tam mi povedali, že sa to nemôže a práčka musí byť vždy dole.
Odpovedať
Ahoj, keď si tak obmedzovany priestorom, nepremyslal si o zariadení 2v1, práčka so susickou?
Odpovedať
Ides hlavou proti muru a casom aj tak zistis ze to tak neni dobre... (Tiez som takto spekuloval a nakoniec kupil novu pracku.. )
Odpovedať
Aj my sme mali problém s priestorom a vyriešili sme to tak, že sme kúpili slim sušičku, ktorá má hĺbku 47 cm. Práčka pod ňou má hĺbku 41 cm. Ak by si dal práčku hore, nenasypeš do násypníkov prášok.
Odpovedať
Profilova fotka
Mal som slim pračku a na nej položenú klasickú sušičku a všetko v pohode . Sušička bola položená na profiloch L , ktoré boli prilepené na pračke a zozadu bola sušička prichytená o ten profil všetko bolo originál v bielej farbe nebolo nič rušivé. Škoda nemám lepšiu fotku.
Odpovedať
Ahojte, úvodom chcem všetkým čo sem nazreli poďakovať. Zvlášť tým čo mi aj odpísali. Úprimne si vážim Vašich názorov. Pracujem v zamestnaní, kde "nedá sa" neexistuje. Môj šéf to proste neakceptuje. Jeho slová sú, že práve ak toto niekto povie je to pre neho a mala by byť pre každého výzva dokázať, že to tak nie je. Keď som k nemu pred niekoľkými rokmi nastupoval bral som to iba ako frázu. Postupom času som zistil, že je to fakt totálna pravda. Samozrejme veľa z Vás má reálne skúsenosti a som si istý, že sú omnoho väčšie ako tie moje. Aj napriek tomu som sa rozhodol do toho ísť, ale na základe Vašich príspevkov s menšími zmenami. Úplne dole dám ako sa to chystám urobiť. Ak Vás to nezaujíma nečítajte.... @duzu byt je po celkovej rekonštrukcii cca pred 4 rokmi a je to 3 izbák. Samozrejme, že by šlo kúpeľňu prerobiť, ale myslíš, že toto je ten najlepší nápad? Celková investícia by bola predpokladám značná a navyše na jej zväčšenie by som musel ubrať niekde inde a z druhej strany je kuchyňa a kuchyňská linka... Dávať ju inde? No ak to celé čo sa chystám urobiť nebude funkčné budem nútený... @janabanana áno s tým úplne súhlasím... Budem používať "šamerlík" 🙂 @technik007 zrejme si zle čítal... práčka nebude na sušičke. Práčka bude na skrinke, v ktorej bude sušička. Celkom rozdiel myslím... A oba spotrebiče už mám od minulého týždňa takže teraz mám ešte kúpiť kombi práčku so sušičkou? @drotikservis tebe veľká vďaka za príspevok, už som pomaly rozmýšľal či bude sušička v spálni alebo v obývačke 🙂 a potom som si prečítal tvoj príspevok a dostal som nápad čo je nižšie. Ešte raz ďakujem. Chystám sa urobiť : otvorenú skrinku z DTD do tvaru "O", ktorá bude vzadu na zadných hranách po celom obvode spevnená oceľovými "L" profilmi 20x20x2mm v každom z rohov ešte s priečnikom tvoriacimi "A" kvôli spevneniu. Pod skrinku dám 4 nožky výšky 10mm a pod celú skrinku antivibračnú a protišmykovú rohož hrubú 15mm. Vedľa tejto skrinky navŕtam 2 skrutkami s hmoždinou do dlažby štvorhranný oceľový jakel iba cca 200mm kúsok, na ktorý na bok nalepím kus zo spomínanej antivibračnej protišmykovej rohože. Tento bude slúžiť, aby sa to celé neposunulo za mnou stanovenú hranicu. Do tohto priestoru dám sušičku. Na túto akoby skrinku dám dosku, ktorá bude vpravo presahovať spomínanú skrinku o 60mm. Na túto dosku dám do stredu práčku a na jednu aj druhú stranu tentoraz hliníkový štvorhranný jakel 30x30x2mm. Jakel pôjde aj dopredu, ale tu bude akoby pod práčkou a takisto aj vzadu. Pod celú práčku pôjde taktiež antivibračná a protišmyková rohož hrubá 15mm. Do priestoru medzi jaklom a nožičkami znova dám z každej strany antivibračnú rohož. Na jakel ako krytka pôjde plastový nalepovací L profil 30x40. Tentoraz by mala byť práčka zabezpečená, aby nevyskočila... Teda verím, že 15 mm nenadskočí. Zároveň to celé bude mať dosť veľkú váhu na to aby to plávalo.
Odpovedať
@peterge ...Ty si predbehol myšlienku so skutočnosťou-realizáciou ;-) Neboj čítal som dobre a je to na Tebe ako to urobíš..Napísali sme Ti návrhy!!! ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peterge Pracku a susicku by som vratila a kupila 2v1. Nie som bezne za taketo riesenie, radsej osobitne ale v tomto pripade a co mam info, tak vzdy musi byt pracka na podlahe, nie na susicke, nie na skrinke vo vyske, vzdy na zemi. Takze na tuto situaciu radsej 2v1. Byt takmer novoprerobeny, tak by som nenicila podlahu tym ze tam teraz budem vrtat skrinky a pridavat nejake konstrukcie, ktore podla budu aj esteticky trochu mimo a nakoniec zistim, ze to aj tak taketo riesenie nefunguje a ostanu mi tam vsade diery... Chape, ze nechces upustit od svojej myslienky, ale niekedy stoji za to zamysliet sa, ci ma vyznam to tato prekombinovat a ci predsalen nebude jednoduchsie ine riesenie.
Odpovedať
@peterge rekonštrukcia jadra sa robí len ak má niekto vloženú bunku z umakartu ak je vymurovaná , alebo panel bolo by to náročnejšie, dá sa všetko , len či ten tvoj návrh stojí za to, ja som zato aby sa všetko robilo čo najjednoduchšie a praktické, isto by som kúpil radšej práčku spolu so sušičkou a takú aby to tam pasovalo, ked som býval v paneláku mali sme vybudovanú parádnu práčovňu so sušiarňou každý si mohol prenajať na deň pár Eur, to nemám ani v dome
Odpovedať
@peterge neda sa - da sa... jasne ze sa vsetko da... mozes dat aj do auta motor z kamiona. Neviem aku mas pracku. My mame AEG a ked pradlo skace, snazi sa ho uhadzat (tocenim) a odstreduje az ked je to urovnane. Jednoducho je inteligentna. Otazka je ci to robi aj Tvoja pracka. Lebo ak zacne tocit hlava nehlava tak tam budes musiet mat nie DTD 18mm a ocelove L-ka ale celu konstrukciu z ocele aby Ti to neroz*ebalo. Inak rodicia mali susicku v kuchyni... Netvrdim, ze je to idealne ale da sa... nemusi to byt v obyvacke ani spalni. Inak mozes to trosku lepsie popisat tu Tvoju situaciu? Lebo tomu fakt nerozumiem. My mame inak 50cm pracku a 60cm susicku. Obe AEG a susicka je hore. Medzikus je na to prisposobeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterge ak máš oba spotrebiče od minulého týždňa, tak by som ich rýchlo zabalila a poslala naspäť v 14 dňovej lehote. Túto otázku bolo treba riešiť pred kúpou spotrebičov podľa mňa. Osobne by som brala radšej kvalitné 2v1 (aj my sme kvôli priestoru vzali) alebo slim sušičku a uložila to “normálne”. Vidím však, že to máš dobre premyslené, no ja by som to tak určite nechcela 😕
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?