Poraďte práčku a sušičku

Profilova fotka
Ahojte strecháči, prosím Vás o radu. Vyberáme spotrebiče, o.i. aj práčku a sušičku. Privítala by som Vaše skúsenosti. Preferujeme značky SIEMENS, SAMSUNG, BOSCH. Takisto by som bola rada (ako každá žena asi), aby spotrebiče k sebe ladili, keďže budú na sebe. Za Vaše názory ďakujem
Odpovedať
1
2
@ajka_k nemyslis, ze je dolezite povedat orientacny budget? co ti pomoze ked ti napisem ze mame drahu siemens susicku aj pracku s ktorou sme spokojni ale ty mas polovicny rozpocet?
Odpovedať
Profilova fotka
@horsey rozpočet na tieto spotrebiče predpokladám tak do cca 1300,- EUR. Sme ochotní zaplatiť aj viac, ak to má byť za kvalitu a účelnosť..Ďakujem
Odpovedať
@ajka_k pri tomto rozpocte Siemens, pozri modely kde je explicitne pisane ze boli vyrobene v Nemecku, nieco sa totiz robi v Spanielsku, Rusku
Odpovedať
Profilova fotka
@horsey ďakujem za radu. Môžem prosím vedieť aké modely máte domy Vy? Mám obavu, že kúpime síce drahší spotrebič, ale nakoniec zistíme, že to boli vyhodené peniaze a mohli sme ísť aj do lacnejšej alternatívy. Predo rada uvítam osobné skúsenosti s daným produktom. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@horsey Je celkom zaujimave, co pises, ze si ma dat pozor, kde je zariadenie vyrobene. Prepac, ale v dnesnom globalnom, korporatnom svete je to celko jedno. Ze auto ma byt nemecke, je predsudok spred par rokov. A mimochodom, aka je napr. "slovenska" kvalita? Ajka, domace spotrebice Bosch a Siemens vyraba po celom svete ich spolocny podnik BSH. Jeden z nich je aj v Michalovciach. Vyrabaju aj vyvijaju motory pre pracky, susicky, umyvacky riadu, krajace, rucne mixery, atd. Napr. uz aj polsky Zelmer patri do portfolio tohto koncernu. Uz prosim neverte ludovej tvorivosti s kazitkami a vyrobkami na kratkodobu spotrebu.
Odpovedať
Profilova fotka
mame susicku bosch ecologixx 7 a manzelka je velmi spokojna, stala okolo 600e sa mi zda pred rokom, ci kedy
Odpovedať
Robil som si v okoli prieskum praxou, ci investovat do spickovej pracky, alebo nejakej lacnejsej. Prax hovori - vsetky pracky dnes peru dobre. Drahsie znacky sa zvacsa menej kazia. Fancy nove superprogramy a funkcionality su uplne zbytocne, aj tak nakonice clovek skonci s tym, ze dava bavlnu ci mix na 30 ci 40 stupnov a nic ine.. :) Este jedna vychytavka - korejske vyrobky si nepamataju. Cize ak vyletia poistky, tak v korejskjej pracke treba pustit odznova. V europskych program pokracuje. Ale osobne som to netestoval a nedokazem to ani potvrdit ani vyvratit :) Kupili sme nakoniec jednoduchsi model Bosch za ~300e a sme spokojny. Namiesto susicky mame susiaky - v lete susime na slnku, v zime pouzivame elektricky odvlhcovac z Lidlu.
Odpovedať
@ajka_k ja by som si uz Samsung (max. náplň 5,2 kg, otáčky 1200) nekupila, síce funguje bez problemov cca od roku 2006, ale dosť mi prekáža, že to žmýkanie v programoch, keď je aj 1200 otáčok, nevyžmýka poriadne, tak ešte púšťam samostatne žmýkanie. Ale kým funguje, nemením.
Odpovedať
@p_e_t_r_o_s neviem to podlozit ziadnymi datami, takze nech si kazdy vybera podla seba, ja zatial (mozno iracionalne) uprednostnujem nemecku vystupnu kontrolu a zamestnancov pred ruskou/spanielskou :)
Odpovedať
@ajka_k pracka Siemens WM16W640EU susicka Siemens WT47W540BY obe cca 800/ks ale je to naozaj len vec kolko si do toho ochotna investovat, myslim si ze podobne vie oprat pracka aj za menej ale vzdy sa nejak proste rozhodnes a preto sa stale predavaju aj skodovky aj bmw-cka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@p_e_t_r_o_s zelmer máme teraz v kuchyni (rúru, varnú dosku, mikro) a pri porovnaní u rodičov, ktorí majú beko a druhí elektrolux sa to nedá porovnať..Zelmer však už okrem mikro nie je na sk trhu dostupný, do nového vyberáme aj kuch. spotrebiče a vybrala by som si ich zas, keby..- @clean @cina1 teraz máme samsung chladničku, tá je super...no pri práčkach to možno neplatí:_( @horsey dokonale k sebe ladia (pre mňa dôležité kritérium - som detailista), budem nad nimi uvažovať, ďakujem @cache Prvú práčku som tiež vyberala tak, aby mala neviem aké programy a reálne používam jeden, príležitostne ďalšie dva:-) Všetkým ďakujem za Vaše názory Pekný večer
Odpovedať
Profilova fotka
@ajka_k pracky sa zvyknú časom kaziť, ideálne ak nájdeš za príplatok s predĺženou zárukou..
Odpovedať
Článok sa načítava...
LG neodporúčam. Už som tu mala opravára 2 x koli sušičke a zase robí to isté že píska. A dosť sa zanasa kondenzátor. Asi by som išla do Bosh ak by som si mohla znova vybrať. A Samozrejme MIELE je kráľovná všetkých pracie a sušičke ale samozrejme cena dvojnásobná.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 Miele je asi to najlepšie na trhu,ale pri tej cene si radšej kúpim 2x Boshky😆Ďakujem za osobnú skúsenosť. .
Odpovedať
Profilova fotka
@ajka_k radšej lačnejšiu a potom vymeniť, všetky tieto spotrebiče sa kazia teda aspoň ja mám s nimi takú skúsenosť že nevydržia dlho. Už to nie je to čo to bývalo
Odpovedať
@ajka_k Inak co sa tyka toho ak niekto uvazuje kupit ci nekupit tak pri malych detoch odporucam. Je to velka pomoc. Mam 2 rocneho syna. Dnes v noci chytil nejaku virozu a prevracal noc. Takze som ho prezliekala asi 6 krat a to nehovorim o postelnom pradle. Do rana som mala vsetko oprate a suche. ved by som to ani nemala kde vesat. A to som prala aj podusky. A v zime mi staci jedna bunda pre dieta. Co cez den zaspini vecer operiem a rano ma suche a ciste.
Odpovedať
@bambula626 Whirlpool práčka,sušička s tepelným čerpadlom s predlženou zárokou na 8rokov..
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 jedine žeby tak, aj keď Whirpool umývačku mi viac opravovali ako fungovala..
Odpovedať
@bambula626 Vlastníš ju alebo je to agentúra JPP--/nemyslím Joža Pročku/...???? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Veď vravím ze som ju mala, naštastie uz nie, po nej som mala bosh ale menili sme za vačšiu tak teraz mam Miele, bosh je zamontovana v pivnici este stále funguje...keď je guláš, vela ludi.
Odpovedať
@bambula626 Prepáč ja sa Ti ospavedlňujem...Špatne som prečítal...No čo už :-( Ja mám spomínanú značku a inú ani nechcem..Som s nimi spokojný..UMR ide už 14.rok..Dostal som ju nakoľko majiteľka ako novú odpálila vysokotlaké čerpadlo tým že nedala soľ a keď bolo neskoro tak dala kuchynskú poľskú soľ...To aby dokonala dielo ;-) ..Menil som za nové čerpadlo a odvtedy ide bez problému.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 OMG neverim s tou solou
Odpovedať
@bambula626 Či veríš alebo nie, videl som to osobne...Napíš mi prosím Ťa čo to je OMG??? :-)
Odpovedať
@ajka_k ja mm najlepsie skusenosti s prackou aj susickou, ale oddelene LG na 8 kg
Odpovedať
AEG pracka funguje 15 rokov bez poruchy a zmyka na 1600ot 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 oMG je oh my god! No ja som raz tiez na chate zainprovizovala a dala namiesto nepritomnej tablety do umývačky saponat, tak bolo potom v kuchyni hrnček var!
Odpovedať
Profilova fotka
hlasujem za AEG ;-)
Odpovedať
@bambula626 Tak to potom zavolať deti 1.triedu a "nadávkovať" im bubli fuk...Iste by sa každému ušlo... :-D :-D :-D :-D No aj to sa stáva... ;-)
Odpovedať
@gkrivanek Používaš žmýkanie 1600ot/min.???? Jedna vec je to mať napísané a druhá vec používať 1600ot./min... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 ked nie je tabletka alebo prasok na umytie, pusti radsej naprazdno pri vysokej teplote umyvania a umyje to celkom dobre. moj tak pustal umyvacku asi 3 tyzdne, zdalo sa mi to trochu ine ako ked som ju pustala ja, ale spinave to veru nebolo ;-) nastastie pouzivam osobitne sol, prasok a lestidlo, takze k ziadnej ujme neprislo
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?