Aký je rozdiel medzi podomietkovým telesom a podomietkovou batériou?

myslím funkčne? k WC sme si kázali vodárovi spraviť geberitovú spršku. Najprv nám predpripravil otvory na klasickú sprchovú batériu /nie podomietkovú/. To sme zavrhli /vyzeralo by to otrasne/ a tak som zašla do obchodu a kupila podomietkove teleso. Vodár ma s tým poslal naspäť a namontoval tam klasickú podomietkovú vaňovú batériu . Je tam nejaký rozdiel? čo má to podomietkové teleso navyše, čo nemá tá vaňová batéria? ďakujem za postrehy... zvonku to v podstate bude vyzerat rovnako, len vnutri namiesto toho velkého telesa vlozit take obycajen Téčko...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon Moc sa v tomto nevyznam, ale my mame podomietkovu bateriu s podomietkovym telesom. Bateria je to, co je vonku. Teleso je v stene.
Odpovedať
Teleso zabezpeci cele zmiesavanie vody, tlak vody..... neviem ako mohol bez neho podomietkovu bateriu namontovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Je veľa druhou podomietkových telies, niektore sú úplne obyčajné, niektoré vyzerajú komplikovane ako na obrázku a majú tú istú funkciu ako obyčajné. Každé podomietkové teleso, nesedí na každú batériu. Napr. značky ako Hansa robia telesá, na ktoré sa da napojiť viac baterií a robia spolu jeden okruh. V prípade poruchy sa dajú jednotlivé časti z okruhu uzavrieť, tak aby funkčnosť ostatných bola plnohodnotná.
Odpovedať
@tgb_plast ale ikon pise ci je v poriadku ze ma namontovanu podomietkovu bateriu bez i-boxu. Da sa to?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Je to diskutabilné. Záleží od typu a výrobcu. Napr. tress má podomietkové teleso, ktoré nevyzerá ako podomietkové teleso a je pripojené priamo na batérií. Ide skôr iba o nejakú spojku(s ventilom), ktorá sa dá nahradiť kolenami, ktoré bežne kúpiť aj v obchode. Batéria síce stojí okolo 200€, ale netreba k nej kupovať dalšie teleso, ktoré stojí dalších 100€. Ak pani kúpila batériu takéto typu, je možné že vodár ju napojil aj bez dalších prídavných predmetov.
Odpovedať
@tgb_plast a su take aj termostaticke podomietkove baterie?
Odpovedať
@tgb_plast dakujem za odpoved, tu znacku skusim zajtra zistit, ide o klasicku podomietkovu sprchovu bateriu, vraj je to to iste ako bidetove podomietkove teleso...rozdiel bol v tom , ze to podomietkove teleso malo 4 vyvody na vodu, kdezto tato bateria mala len tri vyvody....skusim to odfotit, ale uz je to aj tak omietnute...len sa bojim prave toho, ci to nebude robit nejake problem, kedze som uz stratila doveru v tohto vodara....tiez som nieco pocula o regulacii tlaku vody...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?