Ako vylepšiť vizualizáciu kúpeľne?

Dali sme si urobit vizualizaciu kupelne a nie som s tym celkom spokojna, ale neviem, ako to vylepsit. Mate niekto nejaky napad, ako to urobit lepsie ? Tie pruhy (zeleny v bielej stene od wc ku dveram a biele v zelenej stene od dveri k umyvadlu) ma rusia, ale zas nejak to skombinovat treba. Budem vdacna za vsetky konstruktivne napady :)
Odpovedať
Profilova fotka
V zasade sa kompozicia riesi vzdy tak ako aj pri obleceni - ak je priestor uzky a vysoky tak sa volia vodorovne (horizontalne) delenia priestoru a farieb (aby to opticky rozsirili) a zase naopak ak je pristor nizky a siroky tak sa volia vertikalne (zvisle) delenia ploch (aby priestor neposobil taky siroky).. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
skus dat viacej bielej, nie tolko pruhov. Jednu stenu mozes dat napr. aj celu bielu, nemusis to tolko striedat.
Odpovedať
Profilova fotka
na me je to moc zelene, nebo spis moc prouhate.... trosku bych ubrala a zelenou bych brala jako dekor a ne za zakladni obklad
Odpovedať
ved pravem ze to striedanie v ramci jednej steny sa mi nepaci, ale cela stena zelena (ta od dveri ku umyv.) sa nam uz zda byt zelenej a zasa celej bielej sa bojim, ze to bude nudne..
Odpovedať
Profilova fotka
@zofka skúste dať dolnú polovicu len bielu, hornú polovicu alebo zopár radov len zelených a z tých kvietkovaných (či akých, dosť zle to je vidieť) nejaké vertikálne pásy napríklad stredný pás cez geberit... ja mám podobnú farebnú kombináciu, ak chceš napíš do IP mail, pošlem ti našu "čerstvú" vizku...
Odpovedať
Profilova fotka
skús si to nasimulovať v programe napr.paradyz - ja som to tak riešila ,našla so msi rozmerovo a farebne podobné kachličky a spravila som si návrh sama
Odpovedať
@esino1 - a ak je priestor aj uzky aj kratky aj nizky ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
tak tam dat na jednu celu stenu zrkadlo a hned bude priestor opticky 2x taky velky :-) a tym padom by som zvolil obdobny raster ako je v navrhu.. ;-)
Odpovedať
ja by som možno skúsila kombinovať s vodorovnými pruhmi, dala by som viac bielej a menej zelenej. druhá možnosť zachovať to čo vám navrhli a zrušiť zelený pruh na stene ako sú dvere obr. č.2. zrušiť biele pruhy na okrajoch na stene v ľavo od umývadla obr.č. 4, ak bude toľko zelenej na stenách, podlaha by mohla byť biela. aspoň toľko...
Odpovedať
@zofka ak je kúpeľňa malá a nízka, tak daj čo najviac bielej a zelenú len doplnkovo.
Odpovedať
Profilova fotka
tyli ma pravdu. biela nie je nudna a v kombinacii so zelenou uz isto nie. este by som sa vyvarovala kdejakych ozdobnych obkladov etc. a kludne by som dala aj bielu podlahu, dlazbu na koso.
Odpovedať
takto nejak by som si to vedela predstaviť :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
tu mame dalsi navrh... uz so zapracovanim nasich predstav... je to lepsie ?
Odpovedať
@tyli - dakujem za vizualizacie na mieru :) a samozrejme aj ostatnym za nazory a rady
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli To uz vyzera lepsie.. predsa len maly priestor cleneny vodorovne je lepsi.. :-)
Odpovedať
@esino1 ďakujem :) @zofka tento váš ďaľší návrh je lepší, no ja by som ešte stále ubrala zo zelenej. tá časť ako je umývadlo, je z môjho pohľadu dosť tmavá. no to je len môj pohľad. už je len na vás čo sa vám páči. najdôležitejšie je, aby ste sa v kúpeľke dobre cítili, takže si ju vytvorte takú, aká dobre pôsobí na vás :-)
Odpovedať
@esino1, @tyli - nakoniec sme sa rozhodli, ze dame zeleny obklad iba v tej casti ako je umyvadlo, teda od sprch. kutu po stenu a stena za wc tiez len po sprch. kut, inak komplet vsetko (teda cely sprch. kut, stena oproti wc a stena, na kt. su dvere) budu biele. Nebudu ziadne dekory, ani listely :)
Odpovedať
a este co sa tyka zrkadiel, tak bude nad umyvadlom od sprch. kutu po stenu a pokracovat aj cez celu dalsiu stenu (oproti wc). Myslite, ze to bude ok ? Nebude samozrejme cez celu stenu, cca od vysky 110 cm do 200 cm.
Odpovedať
@zofka bude to super x-) nádherne si tým zrkadlom opticky zväčšíte kúpeľňu. už som takto riešenú kúpeľňu videla a keď som do nej vošla, tak prvý dojem bol, že je dva krát taká veľká. držím palce :)
Odpovedať
@tyli - dakujem, dufam, ze to bude aspon take pekne, ako v mojich predstavach :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?