Ako kúpiť byt v Rakúsku? Prosím vaše rady a skúsenosti.

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytat, ci by mi niekto nevedel poradit, kde sa kontaktovat v pripade ak hladame byt niekde v okoli Bratislavy, len v Rakusku, napr. Kittsee, Hamburg.... Chceli by sme si kupit byt, tzv. druztevny, ktory sa da po 10 rokoch odkupit. Nemate niekto skusenosti? Pozname viacero stavebnych firiem, ktore sa zaoberaju stavanim takychto projektov, len vacsinou uz je vsetko obsadene,,,,,neviete, kde hladat a kde poporosit o pomoc? Dakujeme krasne:)
@ljboy prosim ta pri nahlasovani v kittsee na urade si nespomenul doklad o odhlaseni z trvaleho pobytu v sk,alebo to uz nepotrebujeme?
@kommo ja som sa este neprihlasoval, ale hovoril tu niekto ze sa na to specialne pytal na urade a zevraj to netreba
@adika10 inac co sa tyka tych prevodov, ked mas rakusky ucet, a do papierov si im tento ucet napisala, tak si to budu strhavat sami, to je ich forma inkasa, cize ziadne prevody nie su nutne, prevody su nutne iba vtedy ak si si zvolila sposob platby sekmi
@ljboy ano tkto to funguje aj s mobilnymi operatormi,stahuju si to automaticky z tvojho konta,nepotrebujes ziadne prikazy. pre tych co maju deti a aj studujuce mate pravo na detske pridavky z finanzamtu,je v Brucku alebo v Eisenstadte
...tak co sa tyka tej platby za elektriku musim zas povedat A NEHOVORIL SOM TO !!! 8-( 8-( 8-( doklad o odhlaseni z trvaleho pobytu netreba,pytali sme sa v Kittsee.
@ljboy Ahojte ano dalo sa zvolit , ale da sa aj takto a je to praktickejsie , ale to je kazdeho vec my to mame takto, na poistku netreba formular staci ist do kancelarie poistovne aj v Kitsee je jedna , nam odporucali Raiffeisen bank chodte sa tam spytat, ak zistim dam vediet. E104 sa vybavuje vo vasej slovenskej zdravotke teraz ale neviem ci potrebujete meldezetel alebo nie. potvrdenie o skole sme dostali od pani Eriky v slovencine aj v nemcine , cize nemusime prekladat , na nahlasnenie netreba odhlasenie zo Slovenska. Ak mate at konto vsetko strhavaju sami a B-net internet je potrebny ucet v at , neakceptovali sk ucet.
Vie uz niekto povedat nieco o TV programoch ako to funguje.? 8-) alebo nefunguje ?
Meldezetel nepotrebujete ku E104ke Tlacivo je odo mna. Info mam overene
Co sa tyka Tv programov tak mate tam nejaky zakladny balik a v tom su asi 3 sk programy , ak by ste mali resiver tak budete mat aj viacej sk a at programov, treba nahlasit gis a je to cca 8 eur bez orf 1,2 programu za ten sa plati mesacne 15eur. tlacivo treba vyplnit ked zacnete byvat , pozor chodia kontroly.
@erikapol a mozeme pockat na kontrolu a az potom zacat platit alebo hned nam napalia pokutu?
@foxo treba zapojiť receiver a kukáš programy akú kartu si si kúpil
k tým platbám, ponúkali dvojmesačné platenie, lebo v rakúsku je taký zvyk, ale dali nám možnosť platiť to mesačne aj elektrinu aj plyn, ako kto chce...
@dzaro tak ako sa vam byva? :) vsetko v poriadku bandurky v riadku? :) ozaj, co hovorili o tych krivych stenach? dik
@ljboy ahoj, býva dobre, ale ešte tam nebývame .-) zatiaľ iba sťahovanie národov :-) Reklamovali sme parketovú lištu, že je krivá, ale vysvitlo, že je krivá stena za ňou. ale je to iba asi 2 cm na zemi, my sme inak iné závady zatiaľ nenašli.. našli sme aj tie dva oranžové megakontajneri na smetie po sťahovaní, len sa do nich nedá vojsť. tak prehadzujeme zhora alebo lozíme po rebríku :-)
@dzaro a budu to nejako riesit, ci nachavate tak? a tie zaluzie sa vam podarilo nejako vycistit?
@adika10 ahoj dnes som bola na urade vybavit trvaly pobyt, potrebovala som len preklady sobasneho listu a rodnych listov, pasy, teta si urobila kopie a vyplnene tlacivo @all k tym poplatkom elektrika a kurenie, budu sa vas pytat kolko je clenov v domacnosti a podla toho vam odporucia platit davky, kazde dva mesiace, nam to rozratali na 140 euro za dva mesiace, dufam, ze nam budu vela vracat, otazka viete niekto za ake obdobie sa robi vyuctovanie?
Článok sa načítava...
@adika10 ty o tych tlacivach naviac hovoris o cudzineckej policii, na tu sa treba prihlasit do konca januara v nasich pripadoch, a treba ist do Neusiedla
@diuska24 140 eur za dva mesiace za elektriku a kurenie spolu? nejako malo sa mi zda, hovorili ze raz rocne sa robi vyuctovanie, zevraj sa budu odcitavat merace na bytoch
@ljboy mozete pockat az kym Vas pridu zamerat a zistia , ze neplatite , ale zistia aj zaroven , ze odkedy ste nahlaseny a potom je pokuta, moze sa stat , ze Vas aj dva roky nebudu kontrolovat, ale neviem aka vela ta pokuta je , myslite ze saoplati riskovat kvoli 8 EURAM? @diuska24 Vyuctovanie sa robi raz za rok vzdy v aprili- myslim
@erikapol pokial viem tak treba platit nie len za radio ale aj za ORF, pretoze ak ma clovek internet, tak ma moznost prijmat ORF a teda musi platit aj za ORF ... jedina moznost ako neplatit za ORF je tvrdit ze nemam internet ani pomocou televizora nemam moznost chytat ORF, ale kedze v celom dome je centralny satelit, pomocou ktoreho sa chyta aj ORF a internet budem mat tiez, tak neverim zeby som sa dokazal nejako vyhovorit ze chcem platiti iba za radio, cize to bude nie 8 EUR ale 23 EUR mesacne, ale tak ked tam pokuta je, tak sa neoplati cakat
@ljboy 140 za mesiac, platba kazdy druhy mesiac
Profilova fotka
@ljboy neviem preco vsetci blavaci neplatia za rakusky rozhlas, radio maju - maju teda moznost a ze napotvoru teraz mam naladene sro1 tak to je len vyhovorka inak, kedysi sa platilo aj za radio v aute a vobec rakusaci su drbli, a tak ako bude niekto horlivy pri spztkach, bude horlivy aj pri inych dobrovolne-povinnych poplatkoch @arikapol s tym zameranim to myslis ako :) akoze zistia na dialku laserovym lucom, ze pocuvam to rakuska radio, ci?
@pinpo .......mojej zene prisla kontrola do bytu po tom ako tam /Wien/ uz asi 14rokov byvala.TV nemala prihlasenu a tada nic neplatila.Kontrolor videl telku a povedal,ze sa musi prihlasit,ziadne zameriavanie ani pokuty sa nekonali.Potom platila asi rok 20 euro a kedze telku nepozera,lebo hlavne vecer pracuje a ked nepracuje tak je v BA /lebo sme BLAVACI/napisala list a v pohode ju odhlasili. :-p A co sa tyka znaciek aut,bojim sa ,ze skor sa medzi nami najde nejaky blbecek co niekde mozno dostal pokutu a ostatnych poudava,je to taka mila slovenska vlastnost :-) Vyuctovanie mavaju vo Viedni raz rocne. 8-)
@dzaro .....odkedy byvas v Rakusku si nejaky namysleny,kedy podas nejake ucelene hlasenie a nie len kupis kartu a receiver - vsak ani neviem co to je a kde to predavaju,hadam v zelovoci.??? 8-) |-|Kartu som uz kupil,taku peknu vianocnu ale na nu vraj prd chytim,!!
@foxo ver mi, prd na vianocnu kartu nechytis :)
......v kazdom lepsom ruskom vojnovom filme chodia nemci v specialnych autach a zameriavaju ilegalne vysielacky ktore pouzivaju statocny odbojari. :-o Par tychto snoriacich aut sa podarilo zachranit a tie teraz pouzivaju zamestnanci ORF a chodia zameriavat ciernych odberatelov TV signalu. ]-( Tot takato je pravda. :-)
@ljboy ....nebudes verit ale raz sa to podarilo,nie mne ale niekde v Tibete jeden mnich robil taketo kuzla a uz sa aj prihlasil do cesko--slovensko ma talent. 8-(
pekný deň ... mám otázku k prihlasovaniu ... ak ste už niekto boli ... úradne overený rodný list a sobášny ... teraz mi prekladateľka hovorila, že vraj vyžadujú nový výpis z matriky ( nie starší ako pol roka ) ... teda že mi asi nebude stačiť fotokópia toho starého rodného listu ... navyše sa priznám, že som netušil, že aj tá fotokópia musí byť notársky overená ... takže ak už máte skúsenosti z kittsee sem s nimi pls. :))
tak vraj tak ... :)) .. treba aktuálny výpis ... a ešte jedna prosba ... to isté potrebujeme aj na cudzineckej ??? ... aby som to pobehal po slovensku a bral hneď viac kusov :-|
@popismenku boli sme sa pytat v Kittsee a zena ukazala preklad sobasneho a rodneho listu stareho vyse 10rokov a vraj s tym nemaju problem. :-o

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?