Výsuvná potravinová skriňa - skúsenosti a využitie

Ahojte.Ake mate skusenosti s vysuvnou potravinovou skrinou? Myslim uz taku vacsiu a vyssiu, s hlbkou 0,6m a vysoka aspon tak 1,6m a viac. Nezadrhava sa ten vysuvny mechanizmus ? A kolko ste si zato priplatili? Pripadne ako to mate inak poriesene pri nevysuvnej ak sa chcete dostat na horne policky ? (ci len klasicky so stolickou?:-) Diky , pomoze mi to pri rozhodovani
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Tie mechanizmy su max hlboke 500mm a vyskovo su nastavitelne. Dolezita je aj sirka skrinky nakolko ked bude vysoka 600mm siroka skrinka das do nej aj 60kg potravin plus vaha vysuvu kontra zienka domaca 50kilova sa natrapi kym to otvori. Radsej navrhujem riesenie tri zasuvky spojene s celom a dve vnutorne ktore sa vytahuju zvlast a pri tomto tieseni je dostatocna medzera medzi zasuvkami na lahke manipulovanie s potravinami kdezto pri kosikoch sa vytiahnu vsetky. Alebo dat dvierka otvarave a vnutorne zasuvky
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že dvierka otváravé a vnútorné zásuvky je fajn kompromis a hlavne je podstatné, že to vie splniť účel.
Odpovedať
@gabige Ja mám takúto vysuvnu skriňu, mám v nej najčastejšie používané potraviny, koreniny, cestoviny, káva, múky, tie, čo veľmi často potrebujem. Ostatné mám v klasickej policovej potravinovej skrini. Vysuvna ma hlbku 60cm, aj keď realne použité je cca 50cm, keďže ten vysuv nie je až po stenu. Na šírku má 40cm a na výšku má 200cm. Je výhoda, že vidno všetko, čo tam mám, na všetko dociahnem bez schodikov. Klasická potravinova je nalozena viac a hlbka je tiež 40cm. Tam už vsetko nevidím, hlavne v hornych policach, ale nalozis tam toho viac. Vysuv neviem koľko stal, bol v cene kuchyne. Ale keby sa poriadne nalozil, veru je to ťažké. Do nového domu už vysuv neplanujem. Prikladam foto.
Odpovedať
Mala som a donovej kuchyne uz som to ani neplanovala davat.mam potravinovu so suflikmi a hore s policami kde su lieky,obvazy,cize nechodim do nich denne.
Odpovedať
Ste uzasni,dakujem za nazory, pomohlo mi to !
Odpovedať
@gabige moja manželka to má tak, že vo vrchnej poličke má už len veci, ktoré potrebuje tak raz za čas. A keď to potrebuje, tak sa postaví na stoličku alebo keď som doma, tak zavolá mňa. Ale na tie najvrchnejšie poličky sa vždy dávajú len také veci, ktoré nie sú až tak potrebné
Odpovedať
@wolodymyr Ja to mam presne tak ako si napisal; "original" potravinove systemy mi prisli take labilne. Sirka skrinky 40cm, vyska nieco malo cez 2m, 3sufliky (blum) spojene prednym celom (dvierka), zvysne 2 sufliky vysunies, ak je potreba... V 3 suflikoch mam nalozene odhadom 25kg potravin a je to tak na hrane, co sa da este pohodlne otvarat... Cize za mna: * pre 60cm radsej dvierka otvarave ak sa da (pozor na typ pantu) a vo vnutri sufliky (kludne aj viac ako 5) so sklenenymi bocnicami, *pre skrinku do sirky 40cm kludne vyssie popisany system opat - pre casto pouzivane a najma nie prilis tazke potraviny... J.
Odpovedať
najskor som chcela tiez takyto vysuv, ale rozmyslela som si to. naco vytahovat vsetko, ked netreba. zvolila som klasicke dvierka, vnutorne sufliky, a hore police.
Odpovedať
tiez mam vybornu skusenost s otvaravou 60 cm skrinkou a v nej samostatne vysuvy - niektore vyssie (blum s dostatocnou nosnostou), ine s minimalnou vyskou pre mensie veci. Perfektny prehlad o vsetkych veciach, vyborny pristup, ziadna strata miesta. Pri celom vysuve, je tazky pristup k vyssim veciam v kosoch. Samozrejme, od vysky oci uz mam police.
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 Presne taketo nieco si aj moja zena predstavuje v novej kuchyni, super to je, prakticke..
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 tento mechanizmus ale dosť veľa stojí, nie? Chcela by som presne takúto potravinovú skrinku ale stolár nám hneď povedal, že to je drahší mechanizmus, že bude aj vyššia cena.
Odpovedať
@zdenka606 no, nám to tiež robil stolár a cenu si už nepamätám, na faktúre to nie je rozpísané, je tam len celková cena linky. Ale jeden tento veľký vysuv, jeden malý (na oleje a také veci) a jeden otočný systém do rohovej skrinky boli skoro polovica ceny za linku, tá stála pred 7 rokmi 2800eur.
Odpovedať
Článok sa načítava...
toto nebude lacná záležitosť. mne osobne sa najviac páči skrinka akú má @siska1313. nezaberie veľa miesta a je to celkom prehľadné riešenie. pekne vidíš, čo kde máš a o to by predsa malo ísť
Odpovedať
Profilova fotka
@danielitika ani nejde tak o to či to bude alebo nebude acná záležitosť, aspoň ja to tak vnímam, skôr mám pocit, že by bolo vhodné skôr sa zamerať nato aby to bolo praktické, najmä pre ženu, tie výsuvy sú ťažké, sú naložené plné potravín a to spraví svoje, čiže osobne asi najskôr by som volil, že jednotlivé poličky urobiť ako výsuvy a skrinku normálne otvárať ;-)
Odpovedať
@zdenka606 mne to tusim stolar na 2m skrinu nacenil na 700€
Odpovedať
z vlastnej skusenosti poradim, daj radsej dvierka a v skrinke kazdy suflik osobitne. Je to ovela praktickejsie a prehladnejsie. Ked das vysuvy s dorazom, same sa Ti to bude zatvarat, ked do toho tuknes. Tento vysuv na fotke je velmi tazky a nepotrebujes stale vsetky veci zo vsetkych policiek. mala som ho v byte a nebolo to velmi prakticke stale vytahovat vsetko.
Odpovedať
Sranda ze kademu vyhovuje nieco ine :-) . Ja mam potravinovu skrinu tak ako tu viaceri popisuju- dvierka a vo vnutri sufle s dojazdom. A zasa mna to obcas vytaca, lebo ked chcem ist do chladnicky, ktoru mam hned vedla musim zasunut sufle, minimalne privriet skrinku a potom otvarat chladnicku. Som si zasa myslela ako by bolo super mat tento mechanizmus zo zadania temy ;-) Asi najpraktickejsie by bolo mat cisto samostatne sufle- len potom co dizajn? Kedze my baby pre krasu radsej hodne pretrpime x-)
Odpovedať
@maminecka2 , ano ja uz som sa rozhodla ako Ty pises :) len cisto samostatne sufliky kvoli praktickosti
Odpovedať
@siska1313 ,dakujem,ze si si dala namahu s fotkami
Odpovedať
Profilova fotka
takyto vysuv je fajn, mat tak miesto v kuchyni, tna take najcastejsie pouzivane veci. Idealne 40cm sirka skrinky, nalozi sa v 2 radoch, teda z kazdej strany vidim a vytahujem, co treba. Co sa ceny tyka, tak som si riesila takuto kuchynu, iba ikea, ale tiez to dost stalo, je tam 6 suflikov. Hore suflik nema vyznam. Tam mam 2 rady veci a ked potrebujem vytiahnut veci zo zadneho radu, tak predny prekladam, posuvam, vselijak. Tazke to moze byt, ked sa nalozi aj zasobami. Ale zakladne veci ako muka z kazdeho druhu, 3 druhy cestovin, olej,.....nemozu mat zase 50kg a viac ;-) A 4 kose su malo, lepsie by bolo viac, aby nemuselo byt zase na sebe poukladane. Potom lahka dostupnost straca vyznam. Dobre by mozno bolo mat dole sufliky a hore vysuv. Tak pol na pol sufliky a vysuv. Ale robia take polovicne vysuvy, ktore sa daju len do hornej skrinky? Priznavam, ze som nad tym nebadala, resp. ikea to ma len 20cm siroke a je to do spodnych skriniek. Inak by ma zaujimalo, kto navrhuje tie komponenty do kuchyn - robia to zeny, ktore tie kuchyne pouzivaju? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Decodom mal vela vysuvov, ked som bola hladat linku na chalupu. Ale nepamatam, ci mali aj polovicny. Takyto celovyskovy mali urcite.
Odpovedať
Profilova fotka
Spôsobov je mnoho. Aj stolári vedia spraviť takéto výsuvy a hlavne na mieru. Možno bude cena vyššia, no na druhej strane, by som povedal, že ani také riešenie nie je zlé
Odpovedať
@sissik Toto ako si ty pridala fotku, tak to nevyzera ako zle riesenie, prave naopak a myslim, ze celkom dobre sa da v tom aj orientovat ;-)
Odpovedať
Ja to mam takto- (dolu je mraziak):
Odpovedať
Tato je tiez top https://goo.gl/images/sidAeM
Odpovedať
Profilova fotka
určite je lepšie mať otváravu skrinku a každu zásuvku zvlašť, každa ma nosnosť 40kg ako ťahať veľku opachu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix noo presne o tom som hovorila. To je vcelku aj dosť za jednu skriňu. Ale je to najnovší a najlepší mechanizmus
Odpovedať
@jano66 podľa mňa ak je možnosť na niečom ušetriť tak sa oplatí do toho ísť :-)
Odpovedať
Ahoj, ja som nad ňou tiež rozmýšlal, ale nakoniec toto: https://www.blum.com/gb/en/products/c...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@richardsw obnovujem tuto temu. Mohla by som sa opytat ci ste si to dali, a ak ano cis te s tym spokojny, pripadne cca kolko Vas to vyslo? Robime si akurat kuchynu a hladam nejake inteligentne riesenie na potravinovu skrinu a taky styl sa mi paci najviac. Dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?