Vstavaná chladnička a vedľa nej vstavaná rúra

Dobrý deň, kto mi môže poradiť, zariaďujem kuchyňu a chcem postaviť vedľa vstavanej chladničky vstavanú rúru a mikrovlnku, nebude vadiť teplo od rúry a mikrovlnky chladničke? ďakujem
Odpovedať
Ja som toto riesil pred par mesiacmi... V dnesnej dobe su tie spotrebice zaizolovane lepsie ako pred 15stimi rokmi, bezne sa to tak robi a nie su s tym ziadne zasadne problemy... Toto iste v podstate tvrdili aj v predajni s elektrospotrebicmi a toto iste mi povedala aj interierova dizajnerka... Ale aj napriek tomuto vsetkemu som dumal dovtedy az som to dal na opacnu stranu kuchyne a od seba...
Odpovedať
@mazia dobra otazocka, ktoru riesim aj ja aktualne. Ako to ukladam, tak to ukladam, vzdy je chladnicka a rura vedla seba. Som zvedava na odpovede. Ale sestra to ma tiez rovnako a zatial nebol ziadny problem, ale moze sa to prejavit az po par rokoch, ze jej odide rura alebo chladnicka, zatial to ma takto 2 roky.
Odpovedať
@janzi mam to tak a ked rura ide, tak je chladnicka v tej casti - dvierka a kusok boku chladnicky po izolaciu teda riadne teply :(
Odpovedať
@nanika presne to iste aj u nas, dvierka chladniky hlavne hrana dvierok je uplne tepla, ked ide rura, ale zasa pouzivam ju max. raz za tyzden. Inak sa to u nas nedalo vyriesit, len kebyze dam ruru klasicky pod pracovnu dosku a to som nechcela, takto to je super pohodlne ;-)
Odpovedať
@nanika @ingeborg78 ahojte, my to mame zatial tiez naplanovane takto pri sebe.... :-( ubezpecovali nas, ze je to v poriadku ohladne izolacie, ale po precitani vasich skusenosti som zneistena :-S a neda sa to nejak ovplyvnit vyberom spotrebica? nemam prehlad, ale keby vedel niekto poradit :-) aku ruru mate, ak sa smiem spytat?
Odpovedať
@dasunka11 http://www.najnakup.sk/Porovnaj_vstav... akoze :(
Odpovedať
@dasunka11 Máme, nechtěla jsem troubu pod varnou deskou ale ve výšce. Naplánovali nám to tak v kuch. studiu, nemáme s tím zatím žádný problém. Možná po dobu pečení bude mít lednice maličko vyšší spotřebu, ale jinak dvířka teplá nejsou. :-)
Odpovedať
@nanika dakujem, tuto znacku vobec nepoznam, skoda, ze hreje... @aneri53 presne to sme sa bavili s priatelom, ze ak by to nebolo velmi zle (horuce), tento efekt by snad nebol taky katastrofalny :-) teda v zavislosti od frekvencie pecenia..... co sa mi javi ako celkom fajn vyhovorka, ked nebudem mat niekedy chut piect :-D a vies mi prosim poradit, aky typ/znacku truby to mate?
Odpovedať
@dasunka11 len si to skus predstavit v case vianoc a oslav, ked ta rura ide denne hodiny. To nieco musi urobit s tou chladnickou (pst, aj chladnicka je na prd, tak nech len piecka hreje a nech mam rychlo na novu chladnicku loooool)
Odpovedať
@nanika :-D nooo aj toto je plaaaan x-)
Odpovedať
@dasunka11 Mám Siemens. Mrkni do albíčka, kuchyň tam mám nafocenou. :-)
Odpovedať
@aneri53 dakujeeeem, to bola pastva pre oci :-) prekraaaasne tam mate vsetko!! ;-) velmi chvalim a dakujem za info :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aneri53 isto domček mate krasny, ja mam ruru znacku candy a chladničku ešte nemám kupenú. takže da sa to tak, aby to bolo pri sebe, ja budem mat ruru ale nebudem ju casto pouzivat, budem mat este jednu v druhej kuchyni.
Odpovedať
Profilova fotka
v prípade ak je vedľa vst. rúry vst. chladnička sa nič vážnejšie nestane ani jednému zo spotrebičov. Rúra má riešené odvetrávanie a chladenie dvierok z prednej strany. Preto vačšina tepla uniká z prednej strany. Chladnička má odvetrávanie zo spodu a zadnej strany. Ja by som odporučil, aby si mala kľudný spánok, mamontovať ochrannú lištu medzi rúru a dvierka chladničky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mazia tak ako tiborh pisal standardne spotrebice nemaju s horeuvedenym ulozenim problem. Samozrejme pri planovani kuchyni sa architekt, interierovy dizajner pokial je to mozne takemuto rieseniu snazi vyhnut a to s ohľadom na energeticku usporu. Tak ako bolo pisane pokial sa otvara chladnicka v priestore s okolitou vyssou teplotou dochadza k zvyseniu vykonu chladenia. Z toho vyplyva, ze chladnicka by mala byt v najchladnejsej casti kuchyne (vyhnut sa dopadu svetla od okna). To samozrejme nie je mozne stale dodrzat, preto su tieto alternativne riesenia.
Odpovedať
Dakujem za odpovede, rpzmýslam nad tým, že dám medzi chladničku a vstavanú rúru nejake poličky Aj takých 40cm je niečo ako keby to malo byť celkom pri sebe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?