Varná doska na ostrovčeku áno či nie?

Profilova fotka
Ahojte strecháči...momentálne sme na stavbe vo fáze plánovania elektrických rozvodov a teda otázka manžela na mňa: "kde chceš mať indukčnú dosku?" Zo začiatku som bola presvedčená, že klasicky v rámci kuchýň.linky ale počula som, že by mal byť zachovaný tzv. trojuholník drez, var.doska a chladnička kvôli praktickosti. Aké sú vaše skúsenosti s var.doskou na ostrovčeku? Nie je to také rušivé pri pohľade z obývačky? Ďakujem za postrehy
Odpovedať
1
2
@malamoni ja mam v ostrovceku, dokonca je dodrzany aj vsemohuci trojuholník, avsak, doska je s integrovanym odsavanim, cize nezavadza nevkusny zaveseny digestor...pri vareni nemusim pozerat do zasteny
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, za mna na ostrove nie, ostrov ako volnu plochu. Trojuholnik mozes aj rozobrat a mat ho v jednej linii 😆 Prihod plan kuchyne a poradime viac, neda sa jednoznacne povedat tam a tam.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus dat plan kuchyne a poradime ti, co bude lepsie. Ked na ostrovcek tak jak tu zaznelo, tak varnu dosku aj s tym odsavanim, aby si nemusela mat digestor, len to su uz trosku ine ceny za tie dosky.
Odpovedať
@malamoni súhlasím s @lenkito10 "Všemocný trojuholník" vieš dať aj do roviny (napr. varná časť - pracovný priestor - umývacia časť - pracovný priestor - potravinová časť). Od riešenia varnej dosky na ostrovčeku by ma hlavne odrádza to, že všetok neporiadok pri varení skončí v priestore pred ostrovčekom - teda zrejme niekde na pol ceste do jedálne, resp. obývačky. Dá sa vyriešiť aj výsuvný digestor, ktorý bude ako "zástena", ale aj tak to zrejme nebude 100% riešenie.
Odpovedať
Naco ostrov ak nie s varnou doskou. Ideálne Bora nech vám nešpati 🙂 Vznikne ideálny trojuholník zásoby-varenie-umývanie.
Odpovedať
@malamoni ja by som si na ostrovček nedávala nič a už vôbec nie varnu dosku. Frkat to bude kade tade do priestoru a digestory na takéto riešenia stoja pomaly ako celá kuchyňa. Mne ostrov príde praktický vtedy, keď je prázdny a slúži ako velka pracovná plocha. Tak isto ak máš pri ňom aj sedenie, tak tá varná doska je priam nebezpečnéa.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme indukčnu na ostrovčeku a nemenila by som
Odpovedať
Profilova fotka
Nemám síce ostrov, iba poloostrov, z boku je krátka stena, ale považujem za super mať tam dosku. Nemusím pozerať počas varenia do zásteny. A nefŕka nič do priestoru, lebo môj ostrov je 1,5x1,5m. Tiež sedenie je tam bezpečné.
Odpovedať
tak my mame ostrov ako pracovnu plochu cisto a uz si ani nevieme predstavit zeby sme to mali inak, ono je to vec nazoru a myslim, ze z velkej miery je to aj sila zvyku 😉
Odpovedať
@malamoni Posielam Vam foto nasho riesenia. Kedze mame kuchynu spojenu s jedalnou a obyvackou, chcelu sme mat kuchynu co najmenej "kuchynsku" a co najviac elegantnu. Posudte sami.
Odpovedať
@exponent vyzerá to veľmi pekne, len napríklad mne by takáto pracovná plocha ani náhodou nestačila. Ja mam mozno 2x toľko plochy teraz a prijala by som aj viac, varím denne a rada. (pracujem z domu, syn sa stravuje tiež doma) Robím kvaskovy chlieb, tak mi furt na linke niečo "zavadzia" 😅 Ale to je práve tá otázka priorít a celkového fungovania.
Odpovedať
@akvi Dakujeme za pochvalu. Ostrovcek je 2,5 m dlhy a 1,2 m siroky. U nas pre bezne varenie postacujuce. Ak nebude stacit, napriklad pri vianocnom peceni, mozne vyuzit aj jedalensky stôl. Je 2,6 m dlhy a 1 m siroky. Samozrejne, kazdy ma ine priority. Pre nas bolo dolezite, aby vsetky spotrebice boli zabudovane a aj male spotrebice boli schovane, ale aj tak po ruke. Tak napriklad el. krajac chleba, ktory pouzivame denne, je zabudovany v sufliku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@exponent máte to krásne 🙂
Odpovedať
@raphael42 Dakujeme. 😊
Odpovedať
Profilova fotka
Práveže varná doska na ostrovčeku je super. Za doskou netreba g čistiť žiadnu zástenu. A čo nafŕka okolo , sa ľahko pretrie . Pri varení som v kontakte s rodinou, vidím na telku , von na terasu…nehľadím do steny.
Odpovedať
ano
Odpovedať
Profilova fotka
Prikladám foto kuchyne pre lepšiu predstavu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vieš hlavné je aby sa ti to páčilo a vyhovovalo. Každý má iné priority a potreby
Odpovedať
Pre nas je praktickejsie, ked je varna doska pri stene, ze ked sa napriklad aj takto v lete kecup robi, tak je zafrkana akurat tak zastena a to sa utrie bez problemov. Neviem si predstavit zeby sme na ostrove mali dosku.
Odpovedať
Profilova fotka
@malamoni pridaj radsej plan s rozmermi. Tam vlavo budu vysoke skrine? Ci je tam spajza? Vyvod na digestor teda nie je?
Odpovedať
Profilova fotka
@dannyso No našu dosku máme na ostrovčeku a za ňou ešte riadnych 40 cm , takže nič nedofrkne na zem . A tým pádom , ak aj niečo frka okolo , tak je to na pracovnej doske a utriem to. Treba mať dostatočne široký ten ostrovček , teda prac dosku okolo varnej dosky. Vtedy neriešim , či niečo dofrkne na zem z druhej strany. A zástenu nemusím žiadnu čistiť.
Odpovedať
@kuratko22222 ale kečup ani marhuľový džem si tam asi nevarila ,to by si to utierala aj zo sedačky v obývačke 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@chozze69 Ja som džem už varila ešte v byte. Nič som nejako strašne zafrkané nemala. Tak na malom ohni a miešať. Ak nemiešaš pokrývku dať. Ja neviem …., ten , kto má džem až na sedačke nevie variť . 😛
Odpovedať
Myslim, ze je to naozaj otazka preferencii a zvyku. My mame ostrov dlhy 3 metre a siroky 1 meter a tiez mi tam stale nieco zavadzia 🙂, ale na varenie je to super, lebo necumim do steny, ale do obyvacej casti, aj na telku (super, ked je nejake dlhe miesanie, tak aj 1 diel serialu pritom stihnem 🙂 ), takze aj to varenie je trosku prijemnejsie. Mne to takto vyhovuje, digestor nemame ziaden 🙂. @chozze69 a dzemy a kecupy veru varim aj tam, zafrkany je len ostrov a to bez problemov poutieram 🙂.
Odpovedať
@chozze69 Prve co sme varili na indukcii na ostrovceku bol marhulovy dzem a nebol vobec ziadny problem. Mimo pracovnej dosky nebolo nic ofrkane a samotna pracovna doska len minimalne. Ak mate sedacku nacapenu na ostrovceku a indukcnu dosku na kraji pracovnej dosky, tak to moze byt problem. My tento problem nemame.
Odpovedať
@exponent ani ja ten problém nemám ,keďže by som si nikdy nespojil kuchyňu s obývačkou a nechápem ľudí ktorí to tak majú ,už som to písal pred časom v inej diskusii 🙂
Odpovedať
@kuratko22222 máš pravdu neviem ,len čaj a praženicu🥴
Odpovedať
@chozze69 Spojena kuchyna s obyvackou nie je ziadny novy vymysel, ved tak fungovali domy nasich prarodicov...
Odpovedať
Aj oni tam pozerali televízor keď sa hrkotalo s hrncami ?🙂 Toto by som na jednu úroveň nedával ,vtedy sa v kuchyni varilo a jedlo ,určite tam nikto nerelaxoval, na to nebol čas ,oddych prišiel až večer v posteli keď sa zotmelo .
Odpovedať
@chozze69 no nie každý má nutne telku. My napríklad nemáme a keď varím, tak sa rozprávame.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?