Odpoveď na príspevok od domdoma:
Zdravim , mame malu otvorenu kuchynu spojenu s ob… @domdoma Ak je to značka Mora, tak nejaký extra silný odsávaci výkon to zrovna nemá, taký priemer. Ďalšia vec, a to, že keďže odsáva von, tak musí byť aj prívod "čerstvého vzduchu". Bez neho sa ten odsávaci výkon ešte prudko znižuje.Odpoveď na príspevok od domdoma:
Zdravim , mame malu otvorenu kuchynu spojenu s ob… @domdoma ja neviem, ale ak sa varí, mne to vonia. Keď sa v rúre pečie koleno, tiež ten "smrad" ide po celom dome? Inak, keď smrdí členom rodiny to čo sa doma varí, niekde je problém. Zvyčajne v kuchárovi...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@domdoma Ak je to značka Mora, tak nejaký extra … @frantisekca https://www.mora.sk/ostrovcekove-odsa... OO 963 X 680m3/h z domu ide ta flexibilna nerezova rura- harmonika , ktora ma asi priezer 15cm? spoje ziadne a zalomenie ziadne ,Odpoveď na príspevok od domdoma:
@frantisekca https://www.mora.sk/ostrovcekove-od… @domdoma A do domu ide vzdych kadiaľ? Varíte na plyne?Odpoveď na príspevok od domdoma:
@frantisekca https://www.mora.sk/ostrovcekove-od… @domdoma Pri odsávaní máte otvorené okno na opačnej strane miestnosti?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@domdoma A do domu ide vzdych kadiaľ? Varíte na p… @kejsix varime na plyn ,ale nemame ziadny privod vzduchu , len otvorime okno ktore je asi 2m od digestoraOdpoveď na príspevok od megdesign:
@domdoma ja neviem, ale ak sa varí, mne to vonia.… @megdesign neviem odkial si vycital ze ma po dome smrad z varenia...Odpoveď na príspevok od domdoma:
Zdravim , mame malu otvorenu kuchynu spojenu s ob… @domdoma Ja mám tiež moru. Trošku inú, ale moru, s odsávaním von cez stenu. Tiež to nie je dokonalé.. Je nutné mať úplne čisté sacie tukové filtrové mriežky a ja som vyhodil aj uhlíkový filter, aby bol odťah von čo najviac voľný. Pri varení máme otvorenú mikroventiláciu na okne vedľa sporáka, vtedy to digestor ako-tak zvláda. Našťastie máme kuchyňu s jedálňou oddelenú od zvyšku domu, takže sa vôňa varenia nedostane do celého domu. Zázraky by som nečakal pri žiadnom digestore.Odpoveď na príspevok od zicher:
@domdoma Ja mám tiež moru. Trošku inú, ale moru, … @zicher Tak ono ten uhlikovy filter ked fukas von ani nema zmysel.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Moje skusenosti s dnes uz Cinskou znackou Mora su… @kejsix vzduch vyfukuje velmi silno , na 3 rychlosti tam clovek ani nepodrzi ruku. Mriezky su cisteOdpoveď na príspevok od domdoma:
@frantisekca https://www.mora.sk/ostrovcekove-od… @domdoma Píšeš údaj pri booste, ktorý trvá iba chvíľku. Štandardný max je 451m³/h. Nič to nemení na fakte, že sú aj podstatne výkonnejšie odsávače, ale aj to, že prístup vzduchu pri odsávanie musí byť úmerný odsávaniu do exterieru. Čo spôsobuje veľké tepelné straty pri kúrení. Takže sa možno treba zmieriť so súčasným stavom.Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@megdesign neviem odkial si vycital ze ma po dome… @cukrik25 a aký je teda iný dôvod inštalácie digestora?Odpoveď na príspevok od megdesign:
@domdoma ja neviem, ale ak sa varí, mne to vonia.… @megdesign toto je riadna blbosť.... to že mi rezne chutia neznamená že musím a chcem mať napáchnutý celý dom do vyprážania.... -_-Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@megdesign toto je riadna blbosť.... to že mi rez… @zipsuliak keby si smažil šnicle pre celú dedinu, možno ti napáchne celý dom. Šesť rezňov k nedeľnému obedu ti určite nezasmradí celý dom. Samozrejme, nesmú ti zhorieť. Ja zas mám rád, keď robím od rána vonku, žena ma zavolá k obedu, vojdem do domu a cítim vôňu dobrého jedla.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Moje skusenosti s dnes uz Cinskou znackou Mora su… @kejsix Mimochodom, varenie na indukcii VYRAZNE znizuje sirenie pachov a mastnoty z varenia. môžeš toto vysvetliť?, lebo intenzita šírenia pachov či vône zavisí napr od spôsobu varenia, tlakový hrniec, s pokrievkou ,bez ale nie od zdroja, rôzna chuť je v pečení v rúre,na plyne, el. či na dreve, vyskúšal som za život všetke zdroje tepla, ale na varenie nemá zdroj vplyv, musíš akurát každý vedieť správne regulovať výkon, niekto uvarí hovädziu polievku za hod-dve to stačí tak na uvarenie mäsa ,ale nie na vývar, a odsávanie? mám obyčajný odsávač s vývodom do komína akurát je tam obyčajný filter ktorý stačí vyčistiť ,alebo vymeniť , a nemusí byť vôbec, odsáva už pri otvorení klapky, ovládam ručne, zapnem ventilátor odsáva všetko, ak je nie prísun vzduchu vzniká akurát mierny podtlak, no väčšinou sa otvárajú dvere na chodbu, kde je dosť vzduchu s kúpeľky, tam je okno často pootvorené a nejde tak do obývačko kuchyni studený vzduch z vonku v zime, alebo horúci v leteOdpoveď na príspevok od zipsuliak:
@megdesign toto je riadna blbosť.... to že mi rez… @zipsuliak aj mne chutia rezne akurát sa musia vedieť správne vyprážať aby voňali , u nás najčastejšie na masti , nie rôzne tuky alebo bežný olej, nevyprážať na prepálenej masti,4 sa dajú pripraviť bez pripálenia na panvici, viac sa môže vyprážať na plechu v rúre,Odpoveď na príspevok od duzu:
@kejsix Mimochodom, varenie na indukcii VYRAZNE z… @duzu Odkedy som vymenil plynovú varnú dosku za indukčnú, tukové filtre na digestore sa výrazne menej zanášajú. Vidím, aká voda z nich tečie, keď sa umývajú v umývačke. Taktiež predtým som musel digestor pri čistení (komínový celonerez) najskôr umyť jarovou vodou, pretože mastnota. Teraz mi stačí trošku čističa na nerez a vlhká handra. Čo sa týka pachov, ja mám naprd nos, ale všetci ostatní si rozdiel pri varení všimli. Zrejme to bude tým, že teplo z plynového horáka stúpajúce okolo hrncov unáša mastnotu a pachy do priestoru podstatne viac, než sa prenášajú len prúdením tepla z hrncov pri ohreve indukciou.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@duzu Odkedy som vymenil plynovú varnú dosku za i… @kejsix nevedeli ste variť na plyne , malú rajničku nemôžeš dať na veľký horák kde ide veľa spalín mimo, dnes sú plynové so sklokeramickou platňou tam to úplne vypadlo , spaliny idú mimo miestnosť, na plynových horákoch mi najviac vadilo že ubúdal kyslík v miestnosti ,ale s odsávačom žiaden problém, a to mi ide do komína v ktorom sa i kúri sporákom na drevo, stačí prepnúť klapku, tam ide decht dole do nádržky a pri ohriatí sa vyparí, sporákom sa občas kúri ,alebo varí ak nejde elektrina alebo sa minul propán, niekedy bol propán lacný 10 korún za bombu,donáška až pred dom, už to úplne zrušili, následne zdražel viac ako elektrinaOdpoveď na príspevok od duzu:
@kejsix nevedeli ste variť na plyne , malú rajnič… @duzu ty si fakt magorOdpoveď na príspevok od kejsix:
@duzu ty si fakt magor @kejsix nemôže byť každý majster sveta v pokeci, podľa počtu príspevkou si ním dlhodobo