Kuchynské odsávače - čo si všímať pri výbere?

Profilova fotka
poradte vstavane odsavace ,co si vsimat,podla coho vyberat .dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Vykon a hluk
Odpovedať
dostupnost filtrov a vyhnut sa znacke mora
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix ja som rozmýšľala nad whirlpool AKR 749 NB, co poviete?
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix prečo sa vyhnúť tejto značke? Nejaké pádne dôvody?
Odpovedať
@sampur Stvornasobna reklamacia rovnakej zavady, trikrat vrateny NEOPRAVENY (!!!). Stvrty krat som dostal uz uplne novy kus a rovnaka zavada sa prejavila za dva dni. Vyrobca nebol schopny dodat funkcny kus. Styrikrat som to reklamoval preto, lebo som uz mal pren rozvrtanu zastenu. Nakoniec dosli nervy aj mne, a za vratene peniaze som vyberal taky digestor, aby prekryl diery z pripravy na moru. Uz nikdy nic z tejto znacky neprejde cez moj prah.
Odpovedať
@morandia Nemam skusenost s tym konkretnym.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozeraj sa aj na hlucnost, lebo to mne osobne vadi asi najviac, aby ta nerusil prilis, tento si myslim, co si pridala, ze bude hlucnejsi, skus kuknut s mensimi hodnotami ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Neviete mi poradiť určitý typ, ktorý máte a ste s ním spokojní? Aby nebol hlučný, aby mal podsvietenie, dobre odsavač, skôr čierny,
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj...tiez ,teraz riesime vstavany odsavac ..mne sa paci tento bosch DHL 555B...nemate s nim tiez niekto skusenost..dakujem
Odpovedať
pripajam sa. vyberam filtrovy (teda ziadny vyvod do exterieru, recyrkulacny), nejaky tip? cenovo max 250€, idealne aby bol co najmenej vyditelny, prip. vysuvny.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorali to nie je zly napad ? tiez ma zaujal tento typ
Odpovedať
Zeny cim kompaktnejsi, mensi a neviditelnejsi, tym vyssie otacky ma spravidla motor pre dosiahnutie pozadovaneho tahu, co automaticky znamena vyssiu hlucnost. Aj tak vsak nedosahuje ich vykon castokrat ani polovicu vykonu kominoveho odsavaca (hoc sa zapoji ako recirkulacny). V praxi ked vstavany/vysuvaci ide na najvyssej rychlosti a teda maximalny hluk, jeho vykon je adekvatny kominovemu na prvej, max. druhej rychlosti s podstatne nizsim hlukom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix a co mam robit ked proste komin/vyvod do exterieru tam nie je skratka 8-( mam iste moznosti a poziadavky, ak vies pomoct s vyberom,budem rada ... teraz je tam 15 rocny whirlpool a staci,vtedy nikto veru neskumal ani velkost moestnosti ani hluk ci spotrebu, kupilo sa najlacnejsie :-D
Odpovedať
@dorali Kominovy digestor sa tak vola podla svojho tvaru, nie podla toho ze nutne potrebuje komin. Je uplne bezne, ze sa montuju s recirkulaciou, tzn netreba ziaden odtah mimo miestnost. Niektori vyrobcovia recirkulacnu sadu maju v cene vyrobku, niekde sa musi dokupit (je to taky ypsilon plastovy vacsinou). Proste kto ma miesto na kominovy (nemusi mat nevyhnutne nad varnym priestorom skrinky) tak nech si ho urcite da, ziska ovela vykonnejsi a tichsi spotrebic castokrat za rovnaku cenu..
Odpovedať
@kejsix aha, rozumiem, to som netusila, vdaka. vykon na kuchynu cca 12-14m2 mam aky pozerat ? (viem ze je na to nejaky vypocet, ale vyfucal mi --- :-. )
Odpovedať
@dorali Teoria je taka, ze odsavac by mal vediet pri max. vykonne precirkulovat vzduch v miestnosti 10x za hodinu. Tzn. 14m2 miestnost pri vyske dajme tomu 2,5m je 35m3, x10 = 350m3. Je to ale trochu zavadzajuce, lebo na takyto vykon vam "staci" aj vstavany (co je pravda). Avsak udavany vykon odsavac dosahuje pri max otackach motora, takze sme tam kde predtym... ked namontujete kominovy so 700m3/hod (ziaden problem), tak ho zriedkakedy budete prepinat na vyssiu rychlost nez 2 a ste na vykone vstavaneho pri max otackach a hluku. Dalej pri recirkulacii treba ratat u kominovych digestorov dole cca 10-15% vykonu.
Odpovedať
@kejsix napriklad tento by mohol byt ? https://digestor.sk/digestory/zabudov... (akurat mi strasne vadi, kolko miesta zaberie v tej skrinke :-( )
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix tak to potom celkom rozumiem tomu tvojmu komentáru. To vie naštvať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?