Návrh novej kuchyne - tvar U

Ahojte priatelia, chcel by som sa na Vás obrátiť s prosbou o radu k návrhu novej kuchyne. Návrh som si robil sám v programe dostupnom na internete. Kuchyňu by som pravdepodobne dal vyrobiť stolárovi podľa môjho návrhu. Viem, že sú teraz moderné kuchyne s ostrovčekom, no osobne s nimi nemám skúsenosť ani som zatiaľ nebol u nikoho kto takú kuchyňu má ale myslím že na kuchyňu s ostrovčekom nemám dostatok m2 priestoru. Návrh mojej kuchyne je v tvare U. Snažil som sa to logicky a dispozične zariadiť. Vo vysokých skriniach budú vstavané spotrebiče (rúra, mikrovlnka) a potravinová skriňa. Potom sú dvere do špajze, nasleduje vstavaná chladnička s mrazničkou, umývadlo pod oknom (okno vo výške zásteny cca 60cm), nad oknom nástenné skrinky, ďalej pracovná doska pre prípravu jedál, ďalej indukčná doska a nad ňou vstavaný digestor. Medzi kuchyňou a jedálenským stolom je priečka s otvorom a pultom. Pod pultom vznikne priestor pre vinotéku, riad, poháre... (viď. obrázky) Vidíte v mojom návrhu nejaké nedostatky, prípadne čo by Vám tam vadilo/prekážalo? Máte k tomu nejaké návrhy/vylepšenia? Vopred vďaka za každý názor.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj. Nevsedne. Dvere do spajze neplanujes zabudovat do linky? Ak nie, chladnicku by som skusila dat k rure a na jej miesto potiahnut prac dosku a horne skrinky. Ak ano, skrinu 30 cm policovu s presklenymi dverami olamovanu farbou prac dosky. Varna doska je dost daleko od drezu. Nad varnu dosku by som uz skrinky nedavala, len volne digestor, odlahci to priestor. Kto bude utierat prach z tych polic? Skusal si to dat bez toho mura, otvorilo by to a zvacsilo cely priestor. Nedavala by som dvojfarebne horne skrinky.
Odpovedať
Profilova fotka
Vzhladom na sirokost obyvacky s jedalnou, 670, a velkost sedacky, miesta okolo stola, by som zvazila aj tie 45 cm skrinky a nahradila 60+45 skrinky 60+20; 60+25. Bude to stiesnene.
Odpovedať
@paldo_5 Prosím Vás, v akom programe ste robili návrh? Ďakujem.
Odpovedať
Hneď by som išiel do špajzových dverí vstavaných v linke, úplne to bude inak vyzerať 😉
Odpovedať
@lenkito10 Ahoj, ďakujem pekne za názor a komentáre. Podobný typ kuchyne som tu videl na MS, mala to podobne misiatkom. V albume má zopár fotiek z vizualizácie. Mne sa to takto veľmi páčilo. Neviem ale ako sa varí v takej kuchyni. K tvojim návrhom: Vyzeralo by to dizajnovo pekne s tou 30cm skrinkou a presklením. No neviem aké je to praktické, čo by som tam dával? všetko za sklom by muselo byť pekne uložené.. hmm :-/ Varnú dosku som dával od drezu ďalej aby tam bol dostatok priestoru pre pracovnú dosku a prípravu jedla. Neviem koľko by bolo tak akurát. teoreticky viem var. dosku posunúť bližšie k drezu o cca 30cm. Skrinky nad digestor.. Zvykol som tam mať všetky koreničky a dochucovadla k vareniu aby to bolo blízko a poruke. Tie police by slúžili ako knižnica, zatiaľ ale pre to nie som úplne rozhodnutý. To ešte nejak dizajnovo musím vymyslieť pre celý priestor obývačky+jedálne. Priestor medzi sedačkou a kuchyňou pre jedálenský stôl je cca 270cm. Myslíš že tam by bolo ešte potrebné tých cm viac? @tinarevak zaslal som v správe @siengo ako píšem vyššie aj nad tým som uvažoval. Nevidel som to ale naživo. Keď tak nad tým uvažujem, je to kovanie čo drží tie "dvere" do špajze technicky a mechanicky dosť odolné pri dennom používaní? Nekazí sa to časom? Aby som také dvere do špajze nemusel meniť po 3-4 rokoch používania.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked ti to vyhovuje, preco nie. Taka zasklena skrinka nie je moc o praktickosti, skor o dizaine, vitrine. Zvycajne 90 cm medzi drezom a varnou je dostacujuci - na krajanie a supnutie do hrnca. Nabrat vodu do hrnca, ocedit cestovina. Mozes len vyskusat vizu s digestorom, korenicky mozu ist do suflika pod/vedla sporaka a su viac prehladne. Priestor obyvacka stol je uz na tebe pomerat co vyhovuje. Je tu vela tém o dverach do spajze, aj uzivatelov, zadaj do vyhladavaca. Ja nakoniec nemam, nemam spajzu. http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
@paldo_5 pekné. Kde bude umývačka riadu? Akurát chladničku by som presunula k vysokým skrinkám namiesto potravinovej skrinky. V chladničke takto v rohu sa bude zle manipulovať a zároveň keď bude otvorená chladnička nebude sa dať dostať do špajze.
Odpovedať
@lenkito10 nad tou dizajnovkou pouvažujem. No pravdepodobne by som ten priestor využil nejak užitočnejšie na úkor toho dizajnu. Ak by som dal bližšie varnu dosku k drezu, tak by ostalo ešte stále dosť miesta pre pracovnu dosku na pripravu jedla a vytvoril by sa mi celkom fajn priestor po pravej strane vedla varnej dosky. To by sa možno aj dvom v kuchyni lepšie varilo 🙂 Koreničky v šufliku by myslím mohli byť. Pouvažujem teda ešte. Vďaka ešte raz za tvoje postrehy. @zltalienka Ďakujem. Umývačku plánujem pod drezom po ľavej strane. S tou chladničkou pri vysokých skrinkách sa aj tak uvažovalo v projekte od architekta. Myslím že toto tak bude najlepšie. Vďaka. Ešte sa obávam či nebudem mať v kuchyni tmu. keďže to okno je o severnej strany a je iba v priestore zásteny. Sklo bude musieť byť mliečne resp. činčila lebo je smerované do susedovho dvora. Možno tú priečku budem musieť vynechať kvôli presvetlenosti, čo by som ale nerád.
Odpovedať
Profilova fotka
@paldo_5 k oknu by som ja mozno skor isiel len do pracovnej plochy, pretoze pri chystani jedla je super mat denne svetlo.
Odpovedať
@paldo_5 osobne by som chladničku dala do vysokej zostavy, kde budeš mať aj rúru a mikrovlnku a dvere do špajze by som jednoznačne zakomponovala do linky, bude to mať modernejší vzhľad.
Odpovedať
Profilova fotka
@doritt tak nejak by som si to vedel predstaviť aj ja. No ani samotný návrh podľa mňa čo sa hlavne rozmiestnenia týka nie je zlý, takže základ by bol celkom fajn
Odpovedať
@paldo_5 na moj vkus je to moc zapratane a zabednene.. Ja by som zlava: -Plna zostava, tak ako mas (chladnicka, rura, mikro, potravinova, ideal aj zabudovat spajzu - potiahnut celu stenu).. - pod okno pracovna plocha bez hornych skriniek aj bez tej vysokej skrinky, ta plocha by sa tahala do prava - vpravo vsetko spodne, bez vrchnych..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem za vaše postrehy. Skúsil som to teda trošku upraviť vo vizualizácii. Je to komplikovanejšie v tomto programe tam dať tie dvere do špajze v rámci linky. Dal som tam akože skriňu aby som videl ako by to vyzeralo. Šírku mi nebralo viac ako 600, tam asi by boli vhodné dvierka do špajze šírky 700mm. Trošku som posunul aj varnú dosku bližšie ku drezu. Myslím že s týmto návrhom by som bol spokojný. Uvažujem ešte ako osadiť vstavanú rúru a vstavanú mikrovlnku aby to dobre vyzeralo. Výška týchto spotrebičov je pravdepodobne rôzna, alebo sa mýlim?
Odpovedať
Drez do rohu, varna.. Moze byt nad nou imidzovy tubovy digestor..
Odpovedať
@paldo_5 nejak tak.. Plna zostava vlavo, nizke a nizke vpravo.. A vyrazny digestor
Odpovedať
Vďaka @hroma. Bez horných skriniek nad oknom by to nevyzeralo dobre. Keďže je to severná strana a ešte smerom do susedovho dvora, nechcem tam mať väčšie okno. Takže tie skrinky by som určite nechal. Čo ešte stojí za úvahu, je priestor pri varnej doske. Za ňou by nemusela byť priečka a dal by sa tam zavesny digestor . Hoci nie som veľký fanúšik týchto digestorov 🙂 Tá priečka je tam aj preto, aby návšteva nemusela pozerať na neporiadok v kuchyni 😄 Predsa len v kuchyni sa varí a nevyzerá to tam stále ako na fotke v magazíne Pekné bývanie. Myslím že s tou priečkou sa rozhodnem až počas výstavby, podľa toho ako sa ukáže ten priestor naživo.
Odpovedať
Profilova fotka
Navsteva uvidi ked bude tadial prechadzat 😄 Vyska rury sa zvycajne dava zarovno prac dosky alebo zarovno prveho suflika. Neviem ci ti pomoze cakat nq "vidiet na zivo" pretoze priestor nebude zariadeny. Cim si sa inspiroval?
Odpovedať
@lenkito10 myslím to takto že sú rozdielne výšky týchto dvoch spotrebičov..porovnanie na foto ako by to vyzeralo.
Odpovedať
príloha rozloženia rúry a mikrovlnky
Odpovedať
Profilova fotka
Ked su vedla seba, k mikrovlnke sa dava vyplnovaci panel, no neviem o tom viac, nemam.
Odpovedať
mne by sa celkom pacila aj v takejto farbe
Odpovedať
Skúsil som ešte pre predstavu to nakresliť bez tej priečky. Je to vzdušnejšie, presvetlenejšie, no viac sa mi to pozdáva s tou priečkou za varnou doskou 🙂 @lenkito10 Myslíš akou kuchyňou som sa inšpiroval?
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, hore pises ze to niekto tak ma. (Ked dvaja robia to iste, nie je to to iste)
Odpovedať
@paldo_5 mne sa to viac paci bez priecky, ruru a mikro vycentrovat na stred.. Nie na kraj.. Digestor nie tentoooo, ale imidzovkuuuu 👍🙊.. Horne skrinky u mna nie a nie.. Okno nemenit, ja som len dala inspire na verziu bez hornych skriniek.. Ak by bola priecka, horne skrinky by som nedala vobec, a to usporiadanie podla noveho OK.. Pozor, ale drez dala tak, ze odkvapkavacia plocha by sla na pravy roh.. Ja odkvapavacie plochy nemusim 🙉, ale ked uz, schovala by som ju.. Cize drez by bol vpravo viac..
Odpovedať
Drez natlacit do prava tak, ako foto.. Digestor skor taky, bez nejakych tvarov, lebo tl cistenie bude masakerer..
Odpovedať
Profilova fotka
Cauko. Teraz sme zvyknuti vidiet velke otvorene priestory. Ked sa ti pozdava zakrytie, to je uz na tebe, vela z nas si spravit kuchynu podla seba. Ako zakoncis tento roh? Na druhej vizualizacii ta doska uz nie je.
Odpovedať
@tubletsky nie je zlý to máš pravdu, ale trošku zmien by tá kuchyňa potrebovala. Vidím, že tu už pribudli aj nejaké fotky, čomu som rada 😉 🙂
Odpovedať
@paldo_5 este ma napada zabudovat kuchynu inac.. Otocit to.. Zakreslim
Odpovedať
Trochu dalej.. Ale skryta bude
Odpovedať
@lenkito10 rozmýšľal som, že by ten otvor bol obložený takou doskou v dekore. A hore v doske na strope by boli 3 svietidla čo by osvetľovali pult. V tom rohu ako su skrinky možno poličky? Alebo ešte možnosť tam domurovať priečku od obvodovej steny na šírku tých horných skriniek. Uvažujem.. @hroma vďaka za tip. Skúsim až budem mať čas, to nakresliť aj v tom tvare ako navrhujete. V chod do kuchyne možno lepšie od tej chodbičky, aby sa ten polostrov nemusel obchádzať stále. To ale by tam nebola ta priečka s plánovanou knižnicou...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?