Návrh kuchyne v dome

Zdravím vás 😊 kupujeme domček a bojujeme s navrhom kuchyne. Máme priestor spojeny s obývačkou, na terasu sa ide priamo z kuchyne (dvere na stene s oknom) a tiez sa da vyjst z obyvacky (na navrhu dvere pri lamelach). Cely priestor kuchyne ma 2.5x3.6m. Preferovali sme zachovat priamy prechod na terasu (obr.1), kde nam vysiel ostrovcek 120cm. Ktora varianta je lepsia? Pripadne co by ste zmenili?
Odpovedať
Ostrovcek 120 cm je nepostacujuci. Za mna navrh c. 2.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ako vyzera cela miestnost? Kde sa nachadza vychod na terasu z obyvacky ? A kde terasa? Resp kde bude posedenie n'a terasu? Ak budete vsetci chodit cez kuchynove dvere, namiesto obchadzania z obyvacky, je na zamyslenie ci ostrov, ci poloostrov. Ona navrhy su pekne, v druhom mas viac prac miesta.
Odpovedať
Dala by som linku do U. Ak su možné zásahy do okien, dverí, tak by som posunula dvere na terasu tak, aby na stenu napravo od dverí vošli chladnička a vysoké skrinky. Naľavo od dverí rohová linka s varnou doskou a drezom. Alebo ak sú dvere na terasu z obývačky v blízkosti linky (tak som to pochopila), tak by som dvere z kuchyne zrušila a linku buď veľké U, alebo hoci aj ten ostrov.
Odpovedať
@lenkito10 do miestnosti sa v ramci domu vchadza z prava, akoby popri polostrove na obr.2. Samotna terasa je za kuchynou, priamo cez kuchynske dvere. Prave preto mame dilemu, z obyvacky sa da vyjst ale tam nie je terasa, chodnikom sa da dostat dozadu.
Odpovedať
@zltalienka je to takmer dokoncena novostavba, okna ani dvere nebudeme menit. Keby sme si mohli vybrat skor, toto by nebol problem 😔
Odpovedať
@zuzanaa_t Tak potom navrh c. 1 a ziadny ostrovcek ale učko.
Odpovedať
Profilova fotka
Posli podorys celej miestnosti s obyvackou. Chladnicka ma mat aku sirku? Keby 60, poloostrov z 2 by ste mohli presunut vlavo. Vzniklo by U. Urcite zostava terasa za kuchynou pre vas? (Neplanujete ju prehodit)
Odpovedať
@lenkito10 terasu neplanujeme presuvat, na tu stranu z kuchyne je zahrada. Este sme mali navrh, spodne skrinky pod oknom, napojene na vysoke skrine na lavej strane (zabudovana chladnicka) a do U pokracovanie len spodnych skriniek. Asi sa vratime k tomu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, o tomto U pisem, keby bola chladnicka 60. Keby bol obr 2, kde by ste dali stol a ako by ste chodili do kuchyne? Stol by bol na gauci. Nie je tam miesto. Kyby mas ostrov, stol by bol "medzilinkou". Jeune ze by tam pre gauc bolo teraz velmi vela miesta a mohli by ste ho skratit. Oba navrhy su pekne, ale nie pre tuto miestnost... Musis brat tu miestnost ako celok. Myslim ze toto je najpraktickejsi plan, ak chces velku chladnicku, zabudovanu mozes mat cez 300l a mraznicku mozes dat pod linku, alebo uplne samostatnu do TM.
Odpovedať
Profilova fotka
ten ostrovček v prvom návrhu je malý to vôbec nie je dobré, mne sa ten druhý páči, aj ten vstup na terasu je v pohode, skôr by som išla do niečoho takéhoto. Čo sa týka veľkosti chladničky, tak mám kamošku, čo to má urobené tak, že vstavaná veľká chladnička a mraznička v garáži a nemá s tým najmenší problém, aj to by bola potom cesta, keby ešte s tým ste sa chceli popasovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím. Nuž ten originál je asi najlepší. K nemu len zopár pripomienok, hlavne technických. Umývadlo dajte také ako je vo vašom návrhu. Veľké je doslovne hlúposť. Ďalej tam nevidím varnú dosku. Tá by mala ísť do predného ramena ako ste to nakreslili. A tu je to na čo by som si dal pozor. Trochu matematiky. Skrinky pod oknom 60cm. Dve vysoké skrine 120cm. Zostáva 84 cm po otvor na bočnej stene. Ja osobne by som šírku spodných skriniek smerom do obývačky dal aspoň 70 cm, ak tam chcete varnú dosku. Verte mi, že 60 bude málo. Namiesto toho čo je tam nakreslené, ani neviem ako to nazvať, by som dal smerom do obývačky nejakú tenkú zástienku, aby neprskalo smerom k jedálenskému stolu. Ináč, naozaj je to domček a tá terasa za kuchyňou vám to dosť komplikuje. No prajem vám, aby ste zvládli k svojej spokojnosti.
Odpovedať
ten návrh od projektanta do U je najlepší. Prvá varianta :ostrov za každú cenu a taký malý vyzerá smiešne. Druhá varianta: východe na terasu je komplikovaný ale na druhej strane viac pracovnej plochy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
asi tak nejak. ako ani ta 2 varianta nebola zla, no toto ucko ma proste vsetko tak, ako budes potrebovat a este tam aj okolo ostalo dostatok priestoru
Odpovedať
No podľa mňa 2, ten ostrovček na 1 je malý, ale účko by som odporučil najviac
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?