Digestor: predlzit alebo ukoncit niekde na stene?

Mame vyssie stropy (2850mm) a neviem kde ukoncit digestor (90tka) pri stene. Ci kupit teleskopicky komin (ak vobec taky dlhy existuje) alebo to ukoncit niekde nizsie. Linka je vo vyske 900mm, digestor pojde asi do 700, takze nam ostava este 1250. Existuje vobec taky velky teleskopicky komin? Alebo mysliste, ze to bude vyzerat blbo a radsej to ukoncit niekde meter od stropu? Na tej stene totiz nemame ziadne skrinky iba digestor. Prikladam ilustracny obrazok pre lepsiu predstavu. Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Co som montoval taketo typy digestoru tak kazdy z nich mal teleskopicky komin... dal by som az po plafon, vyzera to tak krajsie.
Odpovedať
@madein1974 a je taky dlhy teleskopicky komin? nebude s tym problem ho zohnat?
Odpovedať
Profilova fotka
@lydiades pisem vyssie - byva to sucastou digestroru, nemusis nic zhanat. Len sa uisti ze aj ten konkretmy typ co budes kupovat to ma... v technickych vykresoch k vyrobku musi byt uvedena max vyska
Odpovedať
Digestor 700mm od varnej dosky je dost vela, od elektrickej sa odporuca 500mm od plynovej 650mm. 1250mm od spodnej hrany digestora po strop je vela, vacsinou sa tento rozmer pohybuje okolo 1,05 po 1,15m (montoval som AEG, MORA, GORENJE...). Komin sa sklada z dvoch casti a su sucasto balenia vzdy, ako pise @madein1974 , sada pre recirkulaciu byva sucastou balenia v zavisllosti od vyrobcu. Z vlastnej skusenosti odporucam vyhnut sa digestiorom MORA. Vzhladom na uvedene odporucam v mieste umiestnenia digestora znizit strop.
Odpovedať
@kejsix mame mat indukciu (80tku), takze to dat do akej vysky? 60? a nebudem si o to trepat hlavu? mam vysku 175 =-) je mozne dokupit dalsi teleskopicky komin k tomu co bude v baleni? ale to uz moze vyzerat smiesne :(
Odpovedať
@lydiades ..Ja mám Whirlpool a k tomu mám 1200mm/max.vysunutý/-teleskop ktorý som znížil na 750mm.. Presne ako píše @madein1974..treba sa informovať presne na konkrétny typ...ale aj na nete to zistíš... ;-)
Odpovedať
@technik007 no paraada! nemozes mi prosim napisat presny typ a mozno aj poslat foto (hoci do spravy)? chcela by som vidiet ako to vyzera ked je to take vyssie :) vdaka!
Odpovedať
@lydiades Indukcia je ako elektrina... Samozrejme odsavac mozete mat umiestneny aj vyssie, ale jeho ucinnost sa tym znizuje. Ak ho umiestnite vyssie tak, aby vam dociahol komin po strop (vo Vasom pripade cca 800mm podla typu odsavaca), odporucam vam pre 80ku dosku 900mm odsavac (je aj vacsi vyber). Skuste nieco vybrat a uvidite, hned si pozriete aj online navod a vidite, ako ste na tom vyskovo.
Odpovedať
ja súhlasím s tým aby to bolo až po vrch, podľa mňa keď máte také vysoký stropy tak by to nevyzeralo dobre keby zrazu niekedy v strede steny končí digestor a potom nič
Odpovedať
@lydiades alebo si mozes kupit digestor s bocnym vyvodom do steny a nemat komin vobec. Napr. takto https://www.e-spotrebice.sk/8571-thic...
Odpovedať
@technik007 ...tak som našiel nejaké foto ako som to mám ja...strop znižovaný o 18 cm.. ;-) Snáď som niečo pomohol :-)
Odpovedať
@lydiades ..ja som si poslal príspevok+foto pre seba-je pre Teba--prepáč ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lydiades ..ja som mal pôvodne nižšie a priamo z boku /verzia z roku okolo 1980/ a teraz som ho prerobil tak ako na foto..tiež z boku ale potrubím aby som vyšiel s pripojením zhora..No a na to šiel teleskop ktorý je ozaj super riešenie ako aj potrubie kde viem ísť doľava-doprava, dole-hore.. ;-)
Odpovedať
@andyno aha no teraz si mi dal chrobaka do hlavy :) budeme musiet velmi vela zvazovat, ako to dame... no len neviem ci tym, ze tam vedla toho nebudeme mat ziadnu skrinku, ci to nebude ako televizor vyzerat :) ale vyzera to fakt super. Vdaka za tip!
Odpovedať
@lydiades my sme znizovali strop, v tom vyklenku ide rura von, ale ja osobne nie som s tym az tak stotoznena.povodne som chcela vstavany, ale odhovorili ma koli udrzbe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?