Je v rodinnom dome digestor nutný alebo nie?

Caute, Ma význam digestor v kuchyni ak umiestnim varnú dosku pod okno alebo vedľa okna? A ako často využívate digestor pri varení ak mate v kuchyni okno?
Odpovedať
okno ti digestor nenahradi, digester s odovodom ci uz priamo von, alebo do rekuperacky je proste nutnost ..
Odpovedať
@patiu je to o cloveku ci si nam zvyknuty alebo nie. Ja som mal v troch bytoch digestor...nikdy sme ho nemali v prevadzke. Na dome sme si ho nedavali a nepocitujem to ako nejaky deficit. Ked chces otvoris okno a je po parade. A nastastie moja manzelka vari vonave a chutne veci :-) , cize necitim v dome ziaden zapach pocas varenia, len vybornu vonu:-)
Odpovedať
Ja som ho nikdy nepouzivala, aj ked som ho mala doma... Otvorim okno a vybavene....
Odpovedať
Profilova fotka
@patiu máme digestor asi 10r. bol pustený asi 5krát. viac menej ho využívame kvôli svetlu :-) do novostavby sme ho nedali a ani nedáme...je to zbytočnosť
Odpovedať
@dbe ja len tolko ze aj moja polovicka vari ''vonavo'' ale nevrav mi ze ked vypraza rezne (teda ak vypraza) ze po tom nemas v dome zapach po peceni (o prepekani oleja sa nebavme my ho tiez neprepekame)
Odpovedať
@jano2007 moja zena vari velmi dobre si dovolim povedat ale zeby mi vsetko vonalo co sa vari to nemozem povedat
Odpovedať
@patiu ja som digestor do domu dal podla objemu kuchyne, a aby bol tichy, ma aj senzor ''zapachu'' ktory by mal sam zapnut odsavanie ale nikdy sa toto nestalo. Vyhodil som zan 750Eur, navacsia sprostost co som mohol spravit + to ze som vybral nerezovu verziu. znacka co----t ked tak nieco okolo 200 eur a vybavene
Odpovedať
@vitarian to si chcel @dbe napisat nie ja sa nechvastam ze mi vsetko vonia
Odpovedať
Profilova fotka
@patiu čo človek to iný zvyk, ale napr. keď sa varí taký karfiol, tak mi nehovorte @dbe @nastasyk @poliacik321, že Vám vonia z toho celý byt a to nehovorím o uvarených vajciach apod. A tiež si myslím, že keď je vonku napr. -5C tak otvoriť okno je najlepšie riešenie... Ale je aj pravda, že ak nebudeš mať rekuperáciu, tak vyviesť digestor von a spraviť dieru do steny tiež nie je moc dobré riešenie - mám to tak a museli sme potom dávať rôzne gumené tesnenia pred mriežku z vonkajšej strany fasády aby nefúkalo dovnútra.
Odpovedať
@jano2007 tebe som chcel napisat ze uplny suhlas :) proste nie vsetko co sa vari vonia :)
Odpovedať
@jano2007 my nemáme chladničku za toľko A nie digestor .no aké každý podľa stavu peňaženky A ega
Odpovedať
Ja pouzivam digestor nie kvoli smradu, lebo tiez varim vonavo :-) Lenze digestor taha do seba vsetko a tak sa najma tukynelepia kade-tade, ale primarne na digestor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ano, digestor je super vec, okrem ineho hlavne svetlo nom je nenahraditelne, ci vecer, alebo niekedy aj cez den..ale podvecer a vecer urcite, hlavne v zime, ked je tma uz o 16tej... a samozrejme, ked ma dobry vykon, krasne berie pachy a aj paru prebytocnu.... takze za mna digestor ANO. okno ho nenahradi, ciastocne moze, ale nie uplne.
Odpovedať
Mi sme dali s rekuperaciou ale nikdy ešte nebol zapnutý. Využívame len jeho osvetlenie. Takže je zbytočný ale zas áno tie tuky skôr zaspinia digestor ako steny. Navyše si neviem predstaviť ze by tam nebolo nič. Mame taky pekný nerezový a j to aj akoby dizajnovy prvok.
Odpovedať
Ja som tiež nedala do novostavby. Využila by som som max. na svietenie. V byte som ho aj tak využívala minimálne.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 nedavno som cistil tukovy filter na digestore, nechcel by som to mat niekde na stene :)
Odpovedať
Však to ti verím. Takisto čistíme občas digestor a ked si predstavím ze by tie oleje boli inde je mi zle.
Odpovedať
@patiu bez digestora už asi ani jedno jedlo neuvaríme, ani nie kvôli zápachu ale hlavne kvôli odsatiu pary, predsa len je to o čosi efektívnejšie ako otvárať okno a vymieňať všetok vzduch hlavne v zime. A úplne chápem bývalých "bytovkárov", že nie sú na to naučení, lebo tie digestory jednoducho nefungujú a preto ich nemá zmysel používať. BTW: keď vstúpite do cudzieho bytu (domu) s vysokou pravdepodobnosťou rozoznáte, kde sa odsávanie používa (resp. kde funguje) a kde nie, ale domáci sú zvyknutí, tí to necítia, samozrejme sú aj výnimky.
Odpovedať
@fugas20 si to precitaj este raz co som napisal, chladnicku mam za 280e
Odpovedať
nam nechyba. nemame mastne steny,ani sedacku, stolicky-bezne utieram prach na nabytku nie mastnotu. Ked sme ho mali,tak sme nim len svietili.
Odpovedať
ako tu citam vela ludi tu dokaze ovplivnovat fyzikalne zakony a ak varim gulaš 3,4 hodiny a nemam digestor to musi byt masaker, dalej rezne alebo vyprazam ine masko vse to smrdi a dehtuje ako hovado , a otvarat okno v -20 na pol hodinu je užasny napad budem kurit a zaroven vetrat, no strasne aj citat toto. Ak by bol digac zbitocnost ako to tu pisete davno ho nevyrabaju. Este jedna vec ja cistim digac kazde cca3 mesiace a ten humus co tam je vazeny ak normalne varite mate aj vy na stenach a vsade. Ak teda varite a neobjednavate v picerke jedlo.
Odpovedať
@atlaska treba sem tam aj nieco navarit slecna, nielen fastfood
Odpovedať
áno.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslim,že je nutny,kvoli pare,veď len keď varim vyvar tak kolko pary je.ja by som bez toho už ani nevarila,takže za mňa určite ano.
Odpovedať
Profilova fotka
@patiu Máme bugalov s otvorenou dispozíciou. Digestor (s odťahom do exteriéru) máme nad varnou doskou. Bez digestora nevaríme - a aj preto necítime žiadne pachy v dome. O tom som presvedčený, lebo v predchádzajúcom dome to tak nebolo a pachy cítiť bolo.
Odpovedať
@marinak53 milacku ja varim denne, 25rokov . Jedine co uznam je pach ked sa skvari slanina,ci klobasa a nato staci na minutu otvorit okno. Vela veci robim v tlakaci a v rure,kedze som moderna slecna.
Odpovedať
@patiu Nie je to nutnosť ale keď si pozriem filter a tú mastnotu čo čistím tak si odpovedz kde tá mastnota bez toho digestora skončí. Kúp si len nejaký lacnejší a nemusí byť z odťahom von len aby ti prefiltroval tú mastnotu.
Odpovedať
@blackomt a kam isla ked ste digestor nemali? Akoze mastnota ked sa robia palcinky levituje 5m napravo nad sedacku a klesne tam? Je ticice domov a bytov bez digestora, nikde som mastne steny nevidela. Co je spinave je svietidlo nad var.doskou, to treba raz za cas utriet vlhkou utierkou a tu hodit do kosa. Ale to musi aj kamoska nerezovy digestor, vkuse ho lesti.
Odpovedať
V predoslom dome sme digestor mali a pouzivali, ale tiez hlavne kvoli svetlu.(dost draha lampa za 800€ :-D ) nakolko bolo viditelne ze para unika aj mimo bol vyse 1 meter nad varnou doskou. Mozno su ucinnejsie tie vysuvacie z pracovnej dosky predsa su len blizsie k zdroju na varnej doske. V druhom dome sme digestor zatial nedali.
Odpovedať
mame dost otvorenu dispoziciu, tak si bez digestora varenie predstavit ani neviem... Len co si zacnem robit napr. volske oka, uz mi kricia z druhej strany nech ho zapnem :-D. O tej spine co zachytava radsej pomlcim :-x
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?