Odpoveď na príspevok od nozzalek:
Viete mi niekto poradit ako zabranit vytekaniu vo… @nozzalek ahoj, poriesilo si to dako? Tiež s tým bojujem a meidingerovu hlava mi asi nepomáha a neviem co vymyslieť.Odpoveď na príspevok od blackomt:
@reward Hľadal som dlho na nete v čom je lepší … @blackomt tiež mám 45 st napojenie na 200 mm hliníkovom dymovode, je tam menší odpor,napojenie na komín sa tesní povrazom aby to nepukalo , rôzne materiály sa rôzne rozťahujú, 90 st sa dáva na menej výkonové a spájanie je jedno či po vode alebo po dyme, treba kúriť tak aby decht nevznikal a zvlášť vo vložke , to by bolo ihned zanesené sklo a dymovod sa môže chytiť horieť , v komíne naspodu môže byť kondenz tam sa dáva nádoba časom sa to odparí pri kúrení, aj ked pozerám starý príspevokOdpoveď na príspevok od dorwin:
@nozzalek ahoj, poriesilo si to dako? Tiež s tým … @dorwin prestalo mi to robit, niekde som si vtedy precital ze mam pri zakladani ohna vzdy nechat dvierka len tak oprete (paka v polohe zamknute) ale nezatvorit ich aby tahalo vzduch z miestnosti a tym padom sa rychlejsie zohreje komin a nevznikne kondenz.. a odvtedy to tak robim a je klud 🤷♂️Odpoveď na príspevok od duzu:
@blackomt tiež mám 45 st napojenie na 200 mm hlin… @duzu Ty máš hliníkový dymovod? Kamarát bez teba by to tu bolo bez srandy🤣Odpoveď na príspevok od reward:
@duzu Ty máš hliníkový dymovod? Kamarát bez teba … @reward no a? čo ak má? Tak už sme dvaja, tiež som si dal rúry na vyvložkovanie komína vyrobiť z dvojky plechu z nejakej hliníkovej zliatiny. Boli práve po ruke v dostatočnom množstve. A už je tam cez 30 rokov, ako nový.Odpoveď na príspevok od foox:
@reward no a? čo ak má? Tak už sme dvaja, tiež so… @foox Vyhl. 401/2007, Technické podmienky a požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť pri výstavbe a pri používaní komína a dymovodu § 14 - Všeobecné požiadavky na výstavbu komína a dymovodu Odsek (9) Spalinovú cestu vyhotovenú z hliníka 28) možno použiť na odvod spalín od spotrebiča na plynné palivo s teplotou spalín v dymovom hrdle najviac 250 oC a na odvod spalín, ktorých teplota určená výpočtom podľa technickej normy29) neklesne v celej dĺžke dymovej cesty pod rosný bod odvádzaných spalín. Teplota tavenia hlinika je 660°C. Spalinove cesty, kde je pouzivane tuhe palivo a je predpoklad vyhorenia sadzí, musia absolvovat skusku vyhorenia sadzi, teda 1000°C pocas 30 minut. STN EN 1443 Komíny. Všeobecné požiadavky, STN 73 4201 Navrhovanie komínov a dymovodov, STN 73 4210 Zhotovovanie komínov a dymovodov a pripájanie spotrebičov palív, STN EN 1856-1 Komíny. Požiadavky na kovové komíny. Časť 1: Výrobky komínových systémov, STN EN 1857 Komíny. Stavebné výrobky. Betónové komínové vložky.Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@foox Vyhl. 401/2007, Technické podmienky a pož… @schiedel_maros_plsko to som potreboval vedieť 🤣Odpoveď na príspevok od foox:
@schiedel_maros_plsko to som potreboval vedieť 🤣 @foox samozrejme som rad, ze si si rozsiril obzory. ucit sa treba. z dvojky plechu z nejakej hlinikovej zliatiny, to znie svetovo. 😁Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@foox samozrejme som rad, ze si si rozsiril obzor… @schiedel_maros_plsko 5x predražený schiedel je svetovejšíOdpoveď na príspevok od foox:
@schiedel_maros_plsko 5x predražený schiedel je s… @foox a 5x kvalitnejsi ;-) Preto 8 z 10 kominov v novostavbach na Slovensku je Schiedel.