Ako riešiť zatekanie okolo komína?

Ahojte , chcel by som sa spýtať ohľadom zatečenia okolo komína. Je možné, že by sa nasiakla izolácia ? Alebo zle zaizolovaný komín .
Odpovedať
1
2
Ahoj, tiez som riesil podobne, zial trebalo to preizolovat, znova plech plus ten tesniaci samolepiaci pas.A teraz mam uz 5 rokov pokoj. Ale nie som klampiar cize len pisem to co som riesil u mna na dome.
Odpovedať
@andy952 Mal som niečo podobné, museli to majstri prísť opraviť
Odpovedať
Treba natiahnut omietku na komin a bude to ok.
Odpovedať
použitie tesniaceho pásu xzy-flex. vymeniť za klasické oplechovanie.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede, mne strechár povedal, že to mi nasiaklo lepidlo a dostalo sa to až pod strechu, ale až taký kus, no neviem. Mám to iba oplechovane
Odpovedať
@andy952 mal by tam ist silikon okolo oplechovania a je po probleme.
Odpovedať
Tisícky komínov sú "iba" oplechované a nezatekajú. Tu niekto niečo nesfalcoval alebo neprihol správne...
Odpovedať
@andy952 tiez som mal toto iste, je to zle oplechovane. Daj tam silikon a nad to oplechovanie osad take listy co su nato a nato daj omietku.
Odpovedať
@andy952 ta voda sa natiahlo cez lepidlo, niekde je mikrotrhlina. Druhá možnosť je, že to zateká pri plechu, v tom prípade treba použiť klampiarsky tmel.
Odpovedať
Minuly týždeň mi dokončili strechu, ešte nieje cela vyplatená, prišli sa na to pozrieť, že mám nato dať omietku, no neviem teda. Je tam izolácia,natiahlo sa lepidlo, potom sieťka a sa to pretiahlo, neviem či by tam bola trhlina. A taký fľak by sa spravil. Na ten tmel sa spýtam. Asi tam pôjdem s krhlou vody a vyskúšam, či to bude tiecť.
Odpovedať
minuly tyzden si muz vsimol ze nam zateka komin nieco ako na tej fotke. Vravite ze je zle oplechovanie? ale nam to robili pred 4 rokmi a zatekanie mame az teraz co bol ten silny vietor. Mohlo ohnut ten plech? na strechu sa teraz v zime bojime vyliezt lebo je mokro a strecha je strma navyse su sviatky a bojime sa ze zatekanie bude pokracovat
Odpovedať
@simi7788 Mne sa to stalo ties ale na plynovom komine asi zle urobeny a musi my ho prist opravit lebo boli vetry a mne ho pohlo zle spraveny komin a ties mam strech ciernu lesklu a musim pockat kym neprejdu mrazi az moze ist na strechu aby sa s nej nesmykol a mne tecie cez komin az do vnutra a musim mat misku na kotli a cez ten komin my veru dost vody pokvapka.Takychto mame sukromnikov len peniaze a robota a nicom.Komin mne stoji asi tri mesiace a stale mam s kotlom aj kominom problem ja si myslim ze to asi ani nevedia.Ale co uz mala som ho na odporucenie znamych.Dnes by som ho nechcela.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@simi7788 no mne dokončili strechu minuly týždeň a preteká. Podľa mna je blbosť, keď strechár povedal treba dať omietku. A koľko ľudí tam má tiež iba lepidlo a nepreteká. Že tam mám dať omietku je podľa mna iba výhovorka.
Odpovedať
máte už komín zastierkovaný? alebo je len v lepidle. Ak je v lepidle tak dať penektrák a stierka a máte pokoj. Lepidlo prepúšťa vodu bez zábran. Na stierku je už zima aspon nejaký penetrák natrieť.
Odpovedať
@petka456 coze? misku na vodu? tak moc vam tecie dnu? mna by asi porazilo, my to mame len mokre takze to nie je take vazne ale aj tak mam hlavu v smutku. Strechu aj nam robili babraci a nikdy by som ich znova nevolala. Nas komin ma farbu vsetko ale ako to je presne spravene tam hore netusim a ani dnes sa neda vyliezt na strechu lebo je mokro
Odpovedať
@andy952 vieme urcite ze sme kontrolovali komin po tom ako ho zastierkovali ze ci neprsi ale nemali sme ziadne flaky az teraz nahodne sme objavili mokry komin.
Odpovedať
@andy952 pokial neodfotite oplechovanie, neda sa jednoznacne povedat kde je chyba, oplechoval som uz vela kominov a pokial tam je iba lepidlo kazdeho zakaznika upozornujem, ze musi dat aspon penetrak, idealne uz vrchnu omietku, kazdy dava ine lepidlo niekto flexibilne niekto fasadne, lepidiel bude vela druhov jedny mozno neprepustaju vobec, ale vacsina s nich saje vodu ako spongia, takze bez fotografie oplechovania si mozme iba domyslat kde je chyba.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ďakujem pôjdem to odfotiť a napíšem aj akým lepidlom sa to robilo.
Odpovedať
Ahojte Posielam foto oplechovania. Je to dobre spravene.
Odpovedať
Uz na prvy pohlad je to sfusovane. Chyba tam poistna stojata drazka, dilatacna lista a na tej druhej fotke za ten pretmeleny zastrih by som tomu strecharovi zakazal do konca zivota oplechovavat kominy. Prevedenie komina je s dlhodobeho hladiska urobene zle a esteticky uplne hrozne. Zatekanie vsak najskor nateraz sposobuje poreznost lepidla. Oplechovanie pri betonovej skridli ma vyzerat takto:
Odpovedať
Plech odhnutý od komína a zasilikónovaný?!? Keď ho prihnem ku komínu a zaomietam, tak tadiaľ nepotečie. O ostatných spojoch škoda reči...
Odpovedať
@dedo758 pane prázdne múdre reči si nechajte na večer keď pôjdete do krčmy, bud tu dáte vašu referenciu podľa vás správneho oplechovania komína a napojenia oplechovania na komín s podrobným popisom ako sa to správne robí a preco, alebo nechajte oplechovanie komína ľuďom čo sa tomu rozumeju.
Odpovedať
@stefan_schlebach Dobry vecer, je rozdiel pri oplechovani betonovej skridly a palenej ? ak ano tak aky ?
Odpovedať
Nie je tam rozdiel, musi tam byť stojata drážka a dilatacna lišta, oplechovanie sa prispôsobuje tvaru krytiny a to platí ako u betonovej tak pálenej.
Odpovedať
@stefan_schlebach takze to lepidlo vstrebáva vodu a preto mi to podteká ?
Odpovedať
@andy952 najskor ano.
Odpovedať
A ten plech by nemal byt zahnutý do smerom k zatepleniu ?
Odpovedať
Spravne prevedenie komina je: 1- komin zatepleny 2- na komine je vrchna omietka silikonova/silikatova (nielen lepidlo) 3- oplechovanie s poistnou stojatou drážkou a dilatačnou listou 4- dilatačna lista siroka aspon 8cm s toho vyhnuta s oboch stran 1cm pod 45° uhlom smerom od komina aby tam vosla dostatocna masa klampiarskeho tmelu. 99% striech sa zhotovuje s mokreho dreva, to znamena, ze cela strecha (zalezi od typu strechy a velkosti) sadne zhruba o 2-3cm aj viac. Dajme tomu, ze zvolite moznost zahnutia pod zateplenie, pokial tam ten plech nepodsuniete aspon 4 cm (ked si strecha "sadne" plech sa povitiahne) Dajme tomu, ze si sadne iba 1cm a mate plech zasunuty 4 cm este stale je podsunuty 3 cm, ale kde je vlastne podsunuty? Pod cim? Pod omietkou? Ako zabranite tomu aby sa vplyvom rozdielnej roztiaznosti omietka nedrolila/nepopraskala a nasledne tam nezacala zatekat voda. Ak ho podsuniete ako ho sfalcujete na rohoch aby bolo oplechovanie vodotesne? Ano pri medi a titanzinku spoje precinujete a je to ok, ale farbeny plech sa da jedine pretmelit. A ako ukotvite dilatacnu listu? Alebo bude podsunute uz samotne lemovanie? Tak takeho klampiara chcem vidiet aby to urobil s farbeneho plechu. Komin ktory mam v prispevku tiez nema omietku, pretoze domaci nevedel aku farbu chce, takze ho hned po oplechovani obalil do stretch folie a pred natiahnutim omietky sa odstranil tmel, dala sa omietka a po vyzreti omietky isiel opat tmel. Preco musi byt plech vyhnuty smerom von? Pretoze ak by bol vyhnuty smerom ku kominu, dali by ste tam tenku vrstvu tmelu a pri roztiaznosti plechu v lete by sa tenky film tmelu utrhol. Preto tam musi byt opacny ohyb, aby tam voslo dostatocne mnozstvo tmelu, pretoze masa dilatuje ;) Ak si vsimnete detail dilatacnej listy niesu v nej ziadne skrutky, ale je ukotvena skrytym kotvenim. Ja som zastancom ziadna skrutka, ziadne riziko zatecenia. Pri schlebachu vieme realizovat strechu bez pouzitia jedinej viditelnej skrutky. V neposlednom rade je dolezite pouzit specialny klampiarsky tmel odolny voci UV ziareniu.
Odpovedať
Ďakujem za príspevky A inak ten zastrih na druhej foto, nemalo by to byt z jedného plechu a nie nadpajat z dvoch?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?