Vytekanie z kominu

Zobraz úvodný príspevok
Viete mi niekto poradit ako zabranit vytekaniu vody z kominu? Neviem co to sposobuje, ci je to kondenz alebo naprsi do kominu?
Odpovedať
1
2
@december zatmelil som to kiesto odkial vytekalo.. uvidim co to spravi.. to prevlecne napojenie by som tam urcite nedal kedze som to oblozil a tym padom je medzi sopuchom a obkladackami velmi malo miesta aby so to tam dal..
Odpovedať
@blackomt mne ten sopuch netrci zo steny natolko aby som to spravil podla hentej schemy (prevlecne napojenie).. 💁‍♂️
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt predajcovia sa naučili rozprávku, že 45* je lepšie a tak to každému odporúčajú. Ja v tomro napojení vidím viac nevýhod ako výhod...
Odpovedať
@reward Hľadal som dlho na nete v čom je lepší 45° sa nič som nenašiel . Už na starších fórach (2006)) sa ľudia sťažujú že pri 45°vyústení im preteká kondez cez napojenie. Takže 45° celé zlé :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt 45° napojenie by malo mať menšiu tlakovú stratu.
Odpovedať
Profilova fotka
@nozzalek dakujem.manzel sa rozhodol pre taketo riesenie.rozobral vysekal obklad a dal tam takuto hlavu ço nam poradili v Prespore v Ba
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od nozzalek:

Viete mi niekto poradit ako zabranit vytekaniu vo…
@nozzalek ahoj, poriesilo si to dako? Tiež s tým bojujem a meidingerovu hlava mi asi nepomáha a neviem co vymyslieť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blackomt:

@reward Hľadal som dlho na nete v čom je lepší …
@blackomt tiež mám 45 st napojenie na 200 mm hliníkovom dymovode, je tam menší odpor,napojenie na komín sa tesní povrazom aby to nepukalo , rôzne materiály sa rôzne rozťahujú, 90 st sa dáva na menej výkonové a spájanie je jedno či po vode alebo po dyme, treba kúriť tak aby decht nevznikal a zvlášť vo vložke , to by bolo ihned zanesené sklo a dymovod sa môže chytiť horieť , v komíne naspodu môže byť kondenz tam sa dáva nádoba časom sa to odparí pri kúrení, aj ked pozerám starý príspevok
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dorwin:

@nozzalek ahoj, poriesilo si to dako? Tiež s tým …
@dorwin prestalo mi to robit, niekde som si vtedy precital ze mam pri zakladani ohna vzdy nechat dvierka len tak oprete (paka v polohe zamknute) ale nezatvorit ich aby tahalo vzduch z miestnosti a tym padom sa rychlejsie zohreje komin a nevznikne kondenz.. a odvtedy to tak robim a je klud 🤷‍♂️
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@blackomt tiež mám 45 st napojenie na 200 mm hlin…
@duzu Ty máš hliníkový dymovod? Kamarát bez teba by to tu bolo bez srandy🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od reward:

@duzu Ty máš hliníkový dymovod? Kamarát bez teba …
@reward no a? čo ak má? Tak už sme dvaja, tiež som si dal rúry na vyvložkovanie komína vyrobiť z dvojky plechu z nejakej hliníkovej zliatiny. Boli práve po ruke v dostatočnom množstve. A už je tam cez 30 rokov, ako nový.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od foox:

@reward no a? čo ak má? Tak už sme dvaja, tiež so…
@foox Vyhl. 401/2007, Technické podmienky a požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť pri výstavbe a pri používaní komína a dymovodu § 14 - Všeobecné požiadavky na výstavbu komína a dymovodu Odsek (9) Spalinovú cestu vyhotovenú z hliníka 28) možno použiť na odvod spalín od spotrebiča na plynné palivo s teplotou spalín v dymovom hrdle najviac 250 oC a na odvod spalín, ktorých teplota určená výpočtom podľa technickej normy29) neklesne v celej dĺžke dymovej cesty pod rosný bod odvádzaných spalín. Teplota tavenia hlinika je 660°C. Spalinove cesty, kde je pouzivane tuhe palivo a je predpoklad vyhorenia sadzí, musia absolvovat skusku vyhorenia sadzi, teda 1000°C pocas 30 minut. STN EN 1443 Komíny. Všeobecné požiadavky, STN 73 4201 Navrhovanie komínov a dymovodov, STN 73 4210 Zhotovovanie komínov a dymovodov a pripájanie spotrebičov palív, STN EN 1856-1 Komíny. Požiadavky na kovové komíny. Časť 1: Výrobky komínových systémov, STN EN 1857 Komíny. Stavebné výrobky. Betónové komínové vložky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:

@foox Vyhl. 401/2007, Technické podmienky a pož…
@schiedel_maros_plsko to som potreboval vedieť 🤣
Odpovedať
Profilova fotka

@schiedel_maros_plsko to som potreboval vedieť 🤣
@foox samozrejme som rad, ze si si rozsiril obzory. ucit sa treba. z dvojky plechu z nejakej hlinikovej zliatiny, to znie svetovo. 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:

@foox samozrejme som rad, ze si si rozsiril obzor…
@schiedel_maros_plsko 5x predražený schiedel je svetovejší
Odpovedať
Profilova fotka

@schiedel_maros_plsko 5x predražený schiedel je s…
@foox a 5x kvalitnejsi ;-) Preto 8 z 10 kominov v novostavbach na Slovensku je Schiedel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?