Výška napojenia dymovodu

Pozdravujem všetkých, Mohol by som sa opýtať ohľadne takejto veci? Kúpili sme si sporák do kuchyne a nechceli by sme, aby bolo vidno dymovod na pohľad. https://www.elmpro.sk/product/sk/plam... Sporák má dymovod vo výške 722 mm (od spodu po stred dymovodu). Podlaha bude 220 mm. Dokopy 942 mm. Komín, ktorý máme je Schiedel Kombigas, ktorý bude za priečkou v technickej miestnosti. Dobre tomu rozumiem, že v „najnižšia výška“, v ktorej môže byť sopúch, je podľa návodu 1 160 mm? 218 milimetrov mi zostáva... Dovolil som si jeden náčrtok pre lepšiu predstavu. Žltou farbou je zobrazené, ako to asi teraz vychádza, ak by som to chcel na "rovno". Na koľko sa dá posúvať sopúch smerom hore dole? Alebo je to fixné ako je to uvedené v návode? Exitujú nejaké flexibilné dymovody, ktoré by tento rozdiel v pohode prekonali? veľmi pekne ďakujem za rady. @reward @schiedel_maros_plsko
Odpovedať
Profilova fotka
Kedze je vyobrazena varianta vysok pre STABIL, tak v tomto pripade nie je pripustne robit napojenie nizsie zo standardnych prvkov. Zrezanie z prvkov kvoli sposobu spoja nie je mozne. Dalo by sa ale urobit napojenie - dodatocne, teda by ste nepouzili napojenie dymovodu standardne, ale by ste ho urobili. Potrebny komponent je RAZS14 a skarovacia hmota v prasku FM. Samozrejme musi byt konstrukciou sporaka zamedzene, aby plamen prenikol do dymovodu a nasledne do komina, kedze nevkladate ziadne koleno. Tiez musite mat moznost cistit dymovod, teda pocitajte s odsuvanim sporaka pri cisteni komina min. kazde 4 mesiace alebo musi sporak tuto moznost umoznovat - teda cistenie dymovodu cez spotrebic.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Ďakujem za odpoveď. Ja som sa pozeral na zlý návod... tento je správny, ale v zásade to ja plus mínus tá istá situácia. A pravdepodobne pôjdeme nakoniec do napojenia vo výške 1 520 mm Dovoľte ešte jednu otázku na redukciu a napojenie do dymovodu. V mojom prípade bude potrebná 180/120 redukcia. A teda ako by ste odporučili urobiť napojenie? Dobre si pamätám, z vašej stránky nasledovné: "Jednoznačne odporúčame napojiť oceľový dymovod “NA” šamot, nie “DO” šamotu." Aké "diely" by ste použili na vyskladanie kompletného dymovodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@rowwer Kedze nepotrebujete vzhladovo atraktivne napojenie, mate napojenie za stenou, tak by som volil 170491, spodna varianta je pre napojenie dymovodu zo sytemu Schiedel Prima Plus. Predpokladam, ze budete dopajat "ciernymi" rurami. Teda spodna prechodka nie je pre vas.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko môžem urobiť napojenie aj "pred stenou"? Teda v kuchyni? Do napojovacieho kusu by sa ešte dal jeden kus komínovej vložky vo vodorovnej polohe a prešiel by skrz stenu, cez vytvorený otvor, až do kuchyne. A až tam, v kuchyni, by som dal spomínaný 170491 kus a ostatné rúry. Môžem to urobiť tak? Aby som nestratil možnosť čistiť dymovod by som požil koleno s otvorom.
Odpovedať
Profilova fotka
@rowwer Samotove rury nie su urcene na vodorovne riesenie spalinovej cesty. Teda take riesenie neodporucam, casom by doslo k poruseniu spoja a teda k netesnosti. Na prechod stenou pouzite napojovaci diel, dllzkovo nastavitelny.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Ďakujem za radu. Pozerám, že tam nie je varianta s rozmermi 180/120. Kúpim teda asi 180/180 a v kuchyni si dám na napojovací diel redukciu 180/120? Alebo radšej kúpim napojovací diel 180/160 a na to redukciu v kuchyni 160/120? Alebo to je už jedno?
Odpovedať
Profilova fotka
@rowwer priklanam sa k variante: Kúpim teda asi 180/180 a v kuchyni si dám na napojovací diel redukciu 180/120
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko môžem sa opýtať aj ja? Komkrétne na redukciu 180/120, lebo mám podobnú situáciu. Z priečky mi vychádza tiež 180-ka a rozmýšlam, akú prechodku, či redukciu (neviem čo je správne pomemovanie) mám použiť. Podľa zoznamu čo som našiel na nete https://www.schiedel.com/sk/produkty/... pricháchadú do úvahy tieto dve? prechodka SAP 170149 alebo prechodka SAP 170511 Je jedno ktorú už použijem? Následne plánujem zísť dole 90stupňovným kolenom (s čistiacim otvorom) do samotného spotrebiča. @rowwer
Odpovedať
Profilova fotka
@123pedro123 POZOR! Vlavo hore vo vasom screenshote mate nazov systemu. Musite si vybrat podla svojho komina. STABIL vlavo a na pravom screenshote mate ABSOLUT/UNI Advanced! Prechodku/redukciu vyberte podla svojho kominoveho systemu.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko dakujem za upozornenie Ja mam ale kombigas. co by bolo teda dobre?
Odpovedať
Profilova fotka
@123pedro123 A v KOMBIGASe mate bud STABIL vlozku , hrubka steny vlozky je 15 mm , alebo mate UNI Advanced s 6 mm hrubou izostatickou vlozkou. Podla toho potom vyberiete prechodku. Podla typuy a teda hrubky vlozky.
Odpovedať
Áno, mám podobnú situáciu. ak som vás správne pochopil @123pedro123, tak sa pýtate na prechodku, ktorá by bola napojená do napojovacieho, dĺžkovo nastaviteľného dielu. ktorý je kovový. Ale tie prechodky, ktoré odporúčate @schiedel_maros_plsko sú určené priamo do sopúcha (či už s hrúbkou steny 15 mm alebo 6 mm), takže neviem či to bude sedieť?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rowwer Dakujem za upozornenie. Zlyhalo moje citanie s porozumenim. Automaticky som pocital s tym, ze sa uzivatel pyta na prechodku zo samotu. Poprosim @123pedro123 o nakreslenie situacie, pripadne lepsi popis (tzv. po lopate). Dakujem.
Odpovedať
@rowwer áno máte pravdu, @schiedel_maros_plsko chcel som sa opýtať na prechodku, ktorá už bude nasádzaná na kovový kus napojovacieho dielu nie do šamotu. snažil som sa to nakresliť, moja otázka je v modrej farbe 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@123pedro123 Dakujem za nakres. Prechodky su urcene pre napojenie dymovodu na samot. Dany prechod je pripraveny pre napojenie ciernej rury dymovodu. Ak teda pouzit nase prechodky s redukciou, tak by som pouzil 120/160 (pre 160 je vnutorny priemer 184 mm - 170490 - teda nasuniete na prechod cez stenu a dalej pokracujete ciernou rurou - k dispozicii mate 125 mm vnutorny priemer. Alebo riesit cely dymovod ciernymi rurami vratane redukcie zo 120 na 180.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@123pedro123 nemáte za čo 🙂 @schiedel_maros_plsko, podľa tejto vašej vety: "Alebo riesit cely dymovod ciernymi rurami vratane redukcie zo 120 na 180." tomu rozumiem tak, že už si to môžem vyskladať klasickými prvkami, ktoré zoženiem v obchode s dymovodmi a nemusím riešiť komponenty priamo od Schiedlu. Je tak? pýtam sa aj preto, keďže mám rovnakú situáciu ako tu druhý spoludiskutujúci
Odpovedať
Profilova fotka
@rowwer Je vasou slobodnou volbou, ako budete realizovat dymovod. Cierne ocelove hrubostenne dymovody nemame k dispozicii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?