Stresne okno

Zdravím. Vedel by mi niekto poradiť či musím mať na streche okno kôli prístupu ku komínu. Lebo som niekde počul že musím mať buď malé strešné okno alebo rebrík na streche.
Odpovedať
Načo strešné okno,stačí strešný vylez.
Odpovedať
Zdravím, tak prax hovorí že bolo by dobre aby bol k nemu prístup, štandardne sa bud dávajú komínové dvierka alebo vylez ku komínu, ono komín sa vyčistiť dá aj od spodku bez problémov ale človek nikdy nevie či tam bociany nezačnú hniezdiť napr. Ja osobne akurát idem montovať strešný výlez VELUX hlavne kvôli komínu, ale aj soláru ...
Odpovedať
v projekte mame naprojektovany stupaci komplet ale vzhladom na cenu, ideme dat ku kominu vylez, ktory zabezpeci pristup aj k panelom, ktore planujeme.
Odpovedať
A je to potrebné kôli kolaudácii alebo iba z hľadiska údržby komínu?
Odpovedať
@palo1104 my sme si na strechu dali tie stupne a pri dom si manžel priloží rebrík a je hore pri komíne
Odpovedať
Profilova fotka
@palo1104 Osoba odborne sposobila urci pri prvotnej kontrole a preskusani komina ako vyriesit pristup k kominovemu telesu tak aby bol pristup mozny a bezpecny. Aktualne pre nove kominy nie je ziadny predpis, ktory by to upravoval ako STN 734210, ta je vsak pre stare kominy a pre rekonstrukcie (definovala pristupy k ustiu komina ako lavicky a podobne). Vyhlaska 401/2007 v paragrafe 14: (4) Stavebné riešenie objektu musí byť vyhotovené tak, aby umožňovalo bezpečný prístup ku komínu, k dymovodu a k ich čistiacim otvorom. Ak je čistiacim otvorom ústie komína, treba zabezpečiť bezpečný prístup aj k tomuto ústiu. V stavbách na bývanie skupiny B musí byť komín umiestnený tak, aby bol prístup ku komínu, ktorý je vedený vnútornými priestormi stavby, zabezpečený zo spoločných priestorov; prístup k tomuto komínu nemožno viesť cez priestory bytu a tiez v par. 19: Čistenie, kontrola a preskúšanie komína (1) Čistenie a kontrola komína sa vykonáva d) kontrolou voľného prístupu a bezpečného prístupu ku komínu a k dymovodu, ich čistiacim miestam a k spotrebiču. Takze bud okno, vylez, cokolvek cim sa kominar dostane k ustiu komina ak ho chcete pouzivat ako cistiaci otvor. Tato povinnost odpada, ak medzi spodnymi cistiami dvierkami a ustim komina je menej ako 6 m. Za bezpecny pristup by som polozeny rebrik nepovazoval, ale mozete mat pozvaneho revizaka, ktoremu to vadit nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo1104 myslim, ze nejako zakonom urcene to nie je ale ak nemate iny pristup, tak by mozno bolo fajn dat stresne okno, aby ste nemali potom problem s cistenim komina a tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?