Pripojenie piecky s vývodom 130 mm cez dymovod 150 mm

V dome, ktorý som kúpil, bola krbová vložka s vývodom 180 mm, bola zredukovaná do dymovodu 150 mm. Dal som vyvložkovať komín (pôvodne 150 mm) na 130 mm, krb mal výborný ťah v pôvodnom stave aj po vyvložkovaní, ale bol zle postavený. Kúpil som piecku (Haas&Sohn UKA) s vývodom 130 cm. Aby som využil existujúce dymovody, na piecku som dal redukciu 130/150 a pripojil ku komínu. Teraz má piecka nedostatočný ťah, pomaly sa zohrieva, sklo sa zadymuje. Piecka má horný vývod, dymovod má cca 150 cm, 1 koleno. Otázka: Je to spôsobené rozšírením vývodu 130 do dymovodu 150, alebo príčina môže byť inde?
Odpovedať
Profilova fotka
@joizefdosa daj fotku dymovodu, redukcia ma byt hned nad kachlami. Kominovy tah ste merali,ma 12 Pa? Dalsia vec je spravne kurenie....
Odpovedať
Redukcia je nad kachlami. Ťah som nemeral (neviem ako🙂, ale predtým bol ťah veľmi dobrý, komín má cca 7 m. Rozkurujem smrekovým drevom, v správnom kúrení problém nevidím. Piecka je nová, učím sa ju používať. Ak problém nie je v dymovode, tak sa s ňou budem musieť "skamarátiť".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?