Kominova vlozka

Dobry den. Potreboval by som radu. Ako alebo cim je mozne spojit odlomenu cast tvarovky od schiedlu. Vid foto. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Je mi luto, ale dane poskodenie nie je mozne opravit. Revizny technik ak uvidi prasklinu, tak nedovoli uvedenie do prevadzky a bude pozadovat vyvlozkovanie. Este mate moznost zaslepit poskodene a vytvorit nove pripojenie v inej vyske. Zavisi od spotrebica a pripadnej obostavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@susu11111 vyborne. Mne sa to stalo minuly rok...a tadaaa...musel som dat kompletne vyvlozkovat komin...ale Icopal
Odpovedať
Profilova fotka
@susu11111 omietka až na šamotovú tvárnicu? To je pravdepodobne dôvod prasknutia. To len upozornenie do budúcna.
Odpovedať
@reward To vobec nieje dovod prasknutia ! a nieje to omietka ale sadros. A nepytam sa na dovod prasknutia, ale na to ako to opravit. Ale dakujem za nazor :)
Odpovedať
Profilova fotka
@susu11111 ako to opraviť ti už napísali, je jedno akým materiálom spojíš šamotovú rúru so stenou, ak nemá dilatáciu, praskne...
Odpovedať
Ano ale nepraskne tam kde okolo nej nic nieje predsa.Praskne tam kde nema priestor sa natiahnut, ale to je jedno. Dakujem za Vase nazory strechari
Odpovedať
@susu11111 ved tam prilep ten odlomeny kusok samotu a potom zozen vacsiu samotovu ruru a tu nasun na ten sopuch a prilep, vnutorny priemer ti zostane rovnaky.
Odpovedať
@susu11111 praskne tam, kde dojde k pnutiu a pnutie nastane kvoli nepomeru medzi miestom kde sa ma kam rozpinat a tam kde nema.
Odpovedať
@susu11111 trošku pokory by ti neuškodilo.Unuvaju sa ti tu radit dvaja odbornici na kominy.Tak si to precitaj podakuj a nebud vztahovacny.Zaustenie je neodborne zaomietnute az ku samotu.na to ta tu upozornili.
Odpovedať
@susu11111 este ze mame aj takých ako ty, inac by boli diskusie na MS len k veci a strasne nudne... Inac, co ked si tej rure svacol jednu prave ty? Podla toho kde ju urvalo skor by som to hodnotila ako nesetrne zaobchadzanie :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@susu11111 Mozem sa opytat ako vyzerala ta redukcia, ten kus, ktorym bol napojeny dymovod do samotu?
Odpovedať
:D to ze sa to zlomilo je moja vina. Ale ja tu nechcem riesit preco sa to zlomilo, ale AKO to opravit. Ale uz som to zatmelil original tmelom schiedel drzi to a spravim zrejme dalej tak ako pise originalx. A urcite nebudem vlozkovat cely komin.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 este ze mame aj takých ako ty, inac by boli diskusie na MS len k veci a strasne nudne.. Tiez si asi nepochopila otazku a riesis preco sa to zlomilo...boze boze. Tvoj prispevok mi vobec nepomohol tak naco tu pises take veci.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko cista rura vlozena na tesno bez tesniacej snury. Preto to prasklo. Teraz som uz mudrejsi hold smola ze ma taka jednoducha vec nenapadla.
Odpovedať
@susu11111 takze namiesto toho, aby si umoznil dilataciu pri vyusteni zo steny, zoberies si k srdcu "radu", ze na to cele treba nasunut a nafest prilepit vacsiu ruru?
Odpovedať
Byť tebou tak to radšej nechám na odborníka.Chýb už si urobil dosť.Možno aj s následným dopojením celého spotrebiča.Nič v zlom samozrejme.Na dopajanie odporučam použiť originál kus od schiedlu.
Odpovedať
@gashtaan teraz sme mudry vsetci.Ako by ste Vy nikdy neurobili chybu.
Odpovedať
@susu11111 mas nejako popleteny minuly a buduci cas clovece...
Odpovedať
Profilova fotka
@susu11111 nuž komu niet rady a tvári sa, že chce radu a pritom všetko vie, tomu niet žiadnej pomoci... Prepáč ten sarkazmus, idem k veci... Stále je to opraviteľné, už som to párkrát robil a zatiaľ do dnes večera nezvoní telefón, že zle, takže... Otvoriť okolo rúry tvárnicu, hrajkať sa s karboškou a dobrým kotúčom, lebo je to sakra tvrdý šamot, odstrániť pôvodnú rúru, kúpiť v Schiedli nové 45° napojenie a prilepiť kyselinovzdorným lepidlom, napr. ORTNER Orfix 10, ktorým ja lepím ťahovky v kachľových peciach, kde šľahá 1000°C. Tak dúfam, že som už poradil ;-)
Odpovedať
Aj takto sa da :) http://www.modrastrecha.sk/blog/jstan...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?