Kominova hlavica proti dazdu

Profilova fotka
zdravim, Viete mi poradit nejake rozumne riesenie, aby mi netieklo za dazda do komina? mam 200mm dymovod (Schiedel). na tom meidingerovu hlavu a aj tak to nezabrani uplne. Napojenie spotrebica mam 45stupnove a schiedel absolut proste nema okapovu drazku vo vnutri pri napojeni...(!)
Odpovedať
@dorwin to by zaujimalo aj mna... mam rovnaku striesku, akurat kominova vlozka je nerez. Pri nedavnom silnom hnanom dazdi som aj ja pocul, ako klepocu kvapky vo vnutri rury. Spotrebic este nemam napojeny. Inak, nemalo by to odtiect cez kondenznu misku? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign jasne, ja mam dole napojenie na kanalizaciu, ale kedze schiedel ma blbe napojenie spotrebica, tak cast vody stiekla aj na bok do vyvodu. krbar sa tiez cudoval, ze na taky komin nedali okapovu drazku do vnutra.
Odpovedať
@dorwin A nemáš dole kondenzačnú misku? Daj potom inú hlavicu.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ta prva varianta je v podstate to iste ako mam, akurat ta hlavica od schiedela je rovna a tato je kuzel. mozno ta vzdialenost od vyvodu po okraj krytky je mensia... kondenzacnu misku? mam dole v komine napojenie na kanalizaciu, ale z komina pri napojeni spotrebica mi aj tak vyteka voda ked prsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin Okapovu drazku sme dali, teda predlzenie. Vid foto. Inak spalinova cesta ma byt po vode, teda vlhkost ma stekat bud do paty komina alebo do dymovodu a nasledne do spotrebica. Pokial spotrebic nie je pripojeny, tak samozrejme moze dojst k vytekaniu vody cez napojenie. Lebo voda si vzdy cestu najde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?