Zly pouzity silikon na vlozku komina

Dobry az vcera som zistil po dokonceni dvoch komonov ze som pouzival na spoje vloziek silikon do 100 stupnov Elast o Rub Dekarski Den Braven je tam nejake nebespecenstvo zleho tesnenia vyhorenia? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak su to kominy na tuhe palivo a teploty budu podla vsetkeho vyssie ako 100°C tak tmel sa roztopi a spoje nebudu tesne. Nastane prienik vysokych teplot do izolacie, roztavi sa lepidlo medzi vlaknami. Ak dojde k vyhoreniu sadzi, tak to bude este horsie. Takze uz pomoze len vyvlozkovat.
Odpovedať
Ano je to komin na tuhe palivo...co myslite pod vylozkovanim? Teraz ho chcem este uteplit vatou z vonku 40mm
Odpovedať
Profilova fotka
Vyvlozkovat znamena dat do vnutra prieduchu dalsiu vlozku, z nehrdzavejucej ocele. Vonkajsie zateplenie vam v tejto veci - tesnosti a bezpecnosti komina, nepomoze. Vnutorna vlozka ma byt tesna. Ak je samotova a spoj nie je zabezpeceny trvalym tmelom, tak nevyhovuje.
Odpovedať
Ano je samotova
Odpovedať
Kolko by u Vas stala vlozka z ocele jeden komin 7 metrov a druhy 6 m priemer 16 dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@simo1985 160 mm je teraz priemer vlozky? Lebo ak ano, tak do 160 samotu 160 ocel uz nezmestime ... Popiste presne co ste postavil, co to bol za komin (lebo lacnejsi maju nepresne , vajcovite vlozky a teda vlozkovanie o dimenziu mensim priemerom nie je mozne), ake priemery. A skusime pomoct.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?