Komín dodatočne

Mám asi blbú otázku, ale máme spravené základy pod komín v technickej miestnosti. Komín určený momentálne pre krbové kachle. Lenže máme dosť malé rozmery domu a rozmiešame žeby sme ten murovaný komín zrušili a dali komín zvysle nad kachle. (Napr. Schiedel permeter) Moja otazka znie, ak sa v budúcnosti privedie plyn do tejto časti obce , bude možné ten komín dostavať? Alebo možno druhá (blbá) otázka je vôbec potrebný komín k plynovemu kotlu?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial mu nechate priestor, aby ten komin mohol prejst stropom a nasledne strechou pri zachovani bezpecnych odstupovych vzdialenosti od vobnkajsieho povrchu kominoveho telesa, tak ano, da sa dorobit. Kazde tepelne zariadenie so spalovacou komorou a odvodom spalin potrebuje komin. Alebo vyfuk. Jednoduchsim riesenim je vyfuk, nasledne vsak moze dojst k poskodeniu strechy (https://www.schiedel.com/sk/servis/uk... )
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko pán Plsko je možné permeter obmurovať - nechceme aby ho bolo v obyvačke vidieť, preto by sme ho radi obmurovali až po plafon.
Odpovedať
Profilova fotka
@frenky191 Mozete. V dolnej casti obmurovky dajte mriezku a pod stropom tiez, nech je cely vnutorny priestor odvetravany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?