Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
Potvrdzujem ze orech (konkretne vlassky) sa mi os… @sousedekovci89 mne zas kožka so slaninyOdpoveď na príspevok od gashtaan:
Mam komin Schiedel STABIL s odvetranim. Ked otvor… @gashtaan teraz vážne.. Čo sa funkčnosti odvetrania týka, tak si myslím, že rovnakú úlohu splní aj medzera 5mm.. Takže ja by som to rozobral a prispôsobil hrdlo tak, aby sadlo nižšie. Odvetranie nestratí funkčnosť a myška cez 5mm fugu neprelezie. Podľa mňa to nebude nič zložité. Niečo prihnúť, možno z rúry flexou kúštik odrezať. A máš vybavené raz a navždy.Odpoveď na príspevok od duzu:
@brapene nie je to pravda mal som mačku i psa kto… @duzu . Odkedy máme vonku mačku, tak nemám myš v garáži. Bývame vedľa poľa, keď som ich zacítil v garáži, dokázal som chytiť dve naraz do jedného šlopca. U mňa to zafungovalo.. dokonca mám skúsenosť aj s krtkom.. načesal som do krtinca a nepokračoval. Možno náhoda🤷♂️, ale to mi je jedno..Odpoveď na príspevok od gashtaan:
Mam komin Schiedel STABIL s odvetranim. Ked otvor… @gashtaan na buduce Absolut, UNI SMART alebo UNI ADV+. Alebo PERMETER, pripadne PERMETER Smooth Air. Pardon, nedalo mi. ;-)Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@gashtaan na buduce Absolut, UNI SMART alebo UNI … @schiedel_maros_plsko no, mohol si si to odpustit... aj STABIL je vas produkt.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@schiedel_maros_plsko no, mohol si si to odpustit… @gashtaan to je pravda, ale vsetky mnou spomenute su bez mriezky, von sa z nich mys nedostane, do medzery medzi rurami v kovovych kominoch sa mys nedostane, navyse su smyklave...Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@gashtaan to je pravda, ale vsetky mnou spomenute… @schiedel_maros_plsko isteze... ale dakujem aj za tuto "radu", aspon je jasne, ze systemove riesenie na STABIL neexistuje.Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@gashtaan na buduce Absolut, UNI SMART alebo UNI … @schiedel_maros_plsko moze mi niekto vysvetlit, o com je rec?? Ako sa do komina dostane mys??? Ci?Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@schiedel_maros_plsko isteze... ale dakujem aj za… @gashtaan Systemove riesenie ... v tomto pripade zial nie je, kedze neevidujeme podobny problem pocas mojej 27 rocnej praxe v spolocnosti Schiedel. Riesenim by bola siet na vyusteni komina pod doskou ako svojho casu pri systeme Quadro, kde neboli problemom mysi, ale vtaky. @angel1 Mys si najde cestu do komina - ja predpokladam cez ustie popod konus do zadneho odvetrania a potom dole. Alebo cez celnu dosku okolo sopuchu v krbovej obostavbe, alebo ked mriezka zadneho odvetrania nie je tesne/presne nasadena do tvarnice, alebo popod tvarnicu, kde nebola spravne nanesena malta...