Ako zabranit mysiam liezt do odvetrania komina?

Zobraz úvodný príspevok
Mam komin Schiedel STABIL s odvetranim. Ked otvorim mriezku na pate komina, nachadzam tam vzdy vela mysacich exkrementov. Zatial sa cez mriezku do interieru nedostali, ale je jasne, ze si tam niekde robia brloh. Existuje nejake, idealne systemove riesenie, ktore by zabranilo mysiam sa tam dostat? Jedine miesto, ktorym sa tam mozu dostat je ukoncenie odvetrania pod krycou doskou.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Potvrdzujem ze orech (konkretne vlassky) sa mi os…
@sousedekovci89 mne zas kožka so slaniny
Odpovedať
Ti posielaju ochutnat mladych. Aj stareho mysiaka je problem ulovit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

Mam komin Schiedel STABIL s odvetranim. Ked otvor…
@gashtaan teraz vážne.. Čo sa funkčnosti odvetrania týka, tak si myslím, že rovnakú úlohu splní aj medzera 5mm.. Takže ja by som to rozobral a prispôsobil hrdlo tak, aby sadlo nižšie. Odvetranie nestratí funkčnosť a myška cez 5mm fugu neprelezie. Podľa mňa to nebude nič zložité. Niečo prihnúť, možno z rúry flexou kúštik odrezať. A máš vybavené raz a navždy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@brapene nie je to pravda mal som mačku i psa kto…
@duzu . Odkedy máme vonku mačku, tak nemám myš v garáži. Bývame vedľa poľa, keď som ich zacítil v garáži, dokázal som chytiť dve naraz do jedného šlopca. U mňa to zafungovalo.. dokonca mám skúsenosť aj s krtkom.. načesal som do krtinca a nepokračoval. Možno náhoda🤷‍♂️, ale to mi je jedno..
Odpovedať
Profilova fotka
mne vkuse lozili do dielne, tak som vsade dal pasce. a odvtedy sa neukazali, akoby tusili, co im hrozi 😀
Odpovedať
Profilova fotka

Mam komin Schiedel STABIL s odvetranim. Ked otvor…
@gashtaan na buduce Absolut, UNI SMART alebo UNI ADV+. Alebo PERMETER, pripadne PERMETER Smooth Air. Pardon, nedalo mi. ;-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:

@gashtaan na buduce Absolut, UNI SMART alebo UNI …
@schiedel_maros_plsko no, mohol si si to odpustit... aj STABIL je vas produkt.
Odpovedať
Profilova fotka

@schiedel_maros_plsko no, mohol si si to odpustit…
@gashtaan to je pravda, ale vsetky mnou spomenute su bez mriezky, von sa z nich mys nedostane, do medzery medzi rurami v kovovych kominoch sa mys nedostane, navyse su smyklave...
Odpovedať

@gashtaan to je pravda, ale vsetky mnou spomenute…
@schiedel_maros_plsko isteze... ale dakujem aj za tuto "radu", aspon je jasne, ze systemove riesenie na STABIL neexistuje.
Odpovedať

@gashtaan na buduce Absolut, UNI SMART alebo UNI …
@schiedel_maros_plsko moze mi niekto vysvetlit, o com je rec?? Ako sa do komina dostane mys??? Ci?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto som ešte nikdy nepočula, aby sa takto myši niekomu dostali do komína 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

@schiedel_maros_plsko isteze... ale dakujem aj za…
@gashtaan Systemove riesenie ... v tomto pripade zial nie je, kedze neevidujeme podobny problem pocas mojej 27 rocnej praxe v spolocnosti Schiedel. Riesenim by bola siet na vyusteni komina pod doskou ako svojho casu pri systeme Quadro, kde neboli problemom mysi, ale vtaky. @angel1 Mys si najde cestu do komina - ja predpokladam cez ustie popod konus do zadneho odvetrania a potom dole. Alebo cez celnu dosku okolo sopuchu v krbovej obostavbe, alebo ked mriezka zadneho odvetrania nie je tesne/presne nasadena do tvarnice, alebo popod tvarnicu, kde nebola spravne nanesena malta...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?