Odpoveď na príspevok od dom666:
V kanalizacnej precerpavacke sa mi pri stenach, n… @dom666 Je to mastnota, ktorá po vychladnutí v jimke usadá na steny. Existujú prípravky, ktoré mastnotu rozpúšťajú, resp. zabraňujú jej usádzaniu. Ale to sa používa v lapoloch, kam sú stiahnuté len odpadyz kuchýň. Pri malom objeme a v jimke, kam ide všetka šedá voda to nefunguje dobre. Riešením je odhaliť, prečo tam toľko tukov máte. Vo veľkých prečerpávačkách je bežné, že raz ročne ide dole chlap v komplet ochrannom obleku (aj s kyslíkom) a mechanicky usadeniny očistí a potom horúcou vodou vywapkuje. Fekál to potom vytiahne a odvezie. Job snov.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@dom666 Je to mastnota, ktorá po vychladnutí v ji… @kejsix Ono je to aj dost tvrde, mastne my to nepride. Ze by to bolo za rok toho tolko? Ziadny olej do odpadu nejde, ani zvysky polievok a omacok..to na zenu dohliadam..aj riad co ide do umyvacky sa snazim od hrubsich zbytkov co najviac ocistit. Tak asi mi ostava len rok co rok robit cistenie ako doteraz.Odpoveď na príspevok od dom666:
V kanalizacnej precerpavacke sa mi pri stenach, n… @dom666 Daju sa aj speci chemikalie na rozbitie vodneho kamena, ale opatrne kvoli cerpadlu. A raz za cas preplach silnejsim tlakom vody alebo zavolat profikov. Nie si sam, riesi to vela ludi.Odpoveď na príspevok od dom666:
V kanalizacnej precerpavacke sa mi pri stenach, n… @dom666 ako máte nastavený interval čerpania, od prevádzkovateľa alebo len plavákom?Odpoveď na príspevok od jan45:
@dom666 ako máte nastavený interval čerpania, od … @jan45 Spustaju to take voodive sondy. Plavaky sulen ako zalozne. Pracovna hladina je pomerne mala. Cerpadlo sa spusta minimalne 3x denne.Odpoveď na príspevok od jan45:
@dom666 ako máte nastavený interval čerpania, od … @jan45 Spustaju to take voodive sondy. Plavaky sulen ako zalozne. Pracovna hladina je pomerne mala. Cerpadlo sa spusta minimalne 3x denne.Odpoveď na príspevok od jan45:
Takže čerpanie nie je centrálne regulované. Usade… @jan45 Dakujem za radu. Skusim pozriet v tej riadiacej jednotke ci to nejde nejako zmenit. Ako ono sa to obcas spusti, aj ked nedoteka nova voda/odpad. Ale urcite je ten interval vacsia 2 hod. A teda bakterie co sa davaju do zumpi tomuto asi nepomozu?Odpoveď na príspevok od dom666:
@jan45 Dakujem za radu. Skusim pozriet v tej riad… @dom666 Na maly objem neucinne. Automatizujem precerpavanie v desiatkach priemyselnych jimok, @jan45 to napisal presne - jimky nevytahujem len mezi uvratmi min/max, ale pravidelným intervalom v mensich davkach podla objemu produkcie vod. Ale zaroven sa strazi, aby sa nepresiahla horna uvrat a zaroven aby cerpadlo neslo suchy chod. Cerpadla riadim nerezovymi ponornymi cidlami, ktore pocitaju podla hydrostatickeho tlaku vysku hladiny. Plavaky a elektródy uz nik pricetny nepouziva. Ale zasa je fakt, ze neviem, ako domaci segment..Odpoveď na príspevok od kejsix:
@dom666 Na maly objem neucinne. Automatizujem pre… @kejsix https://www.domintex.sk/kanalizacna-s... je to taketo zariadenie( toto bude mozno novsi model ale vyzera to na chlp rovnako). Plavaky su len zalozne, spustaju to tie sondy( asi elektrody?). Su 3, spustacia, vypinacia, a havarijna. Ta pracovna hladina je realtivne mala, odhadujem tak max 150l. Cize ide min 4x denne. A este sa spusti raz alebo dvakrat aj ked do precerpavacky voda nedoteka. Skusim este pozriet raz tie nastavenia ovladania, ale myslim, ze tam nic take nebolo. Jan45 pisal, ze k usadzanu dichadza uz po 2hodinach. To netusim ak dosiahnut tento interval. Asi mi nebude ostavat ine, nez to raz do roka poriadne vycistit