Prečerpávačka do wc v pivnice

Profilova fotka
Zdravím Vás, strecháči 8-) Idem k Vám po radu. Prerábame starší dom a chceme plne využívať aj pivnice. S tým súvisí aj to, že tam chceme vybudovať aj toaletu. Ale... odpadová rúra je dosť vysoko (nevychádza nám na hĺbku pivnice spád odpadu, takže by sme to mali porišiť prečerpávaním. Chápem princíp, ale neviem, ako na to fyzicky. Akú prečerpávačku treba kúpiť (prosím, doporučte mi) a ako sa to napája a ako to potom funguje? Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Grundfos SOLOLIFT2 WC-1, zopne sa automaticky, po naplneni nadrzky.staci napojit ruru od wc, vyvod z cerpadla do kanalizacie, plus priviest napajanie 230v. Vytlak to ma tusim okolo 6m vyskovych. Pouzivame par cerpadiel grundfos na odpadovu vodu, a bezproblemov.
Odpovedať
Profilova fotka
@dent Ďakujem. A to sa montuje do nádržky? Dá sa to napojiť aj na geberit?
Odpovedať
prečarpavačka vyžaduje klasicke wc so zadnym vyvodom, montuje sa to za zachod. opravte ma ak sa mylim. s geberitom tam vidim problem, ajked možne to vzhladom na miesto byt može. do prečerpavačky kludne zviest aj odpad z umyvadla atd .. + nad inou značkou prečerpavačky ako grundfos by som neuvažoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@eded Ďakujem. Trochu ma postrašili, že nás to bude stáť majland, ale ako som pozerala cca 300€ nie je také hrozné, takže super. Teším sa :-)
Odpovedať
Pre zavesne wc typu geberit je potreba instalovat typ grundfos sololift2 cwc-3, ma inac vyvedeny vstup z wc-na boku. Takto sa da schvovat priamo do zastavby za wc (idealne z boku niekde aby bol k nemu kepsi pristup) ,samozrejme mysliet na servisne dvierka.
Odpovedať
@katarinas Pre zavesne wc typu geberit je potreba instalovat typ grundfos sololift2 cwc-3, ma inac vyvedeny vstup z wc-na boku. Takto sa da schvovat priamo do zastavby za wc (idealne z boku niekde aby bol k nemu kepsi pristup) ,samozrejme mysliet na servisne dvierka.
Odpovedať
@katarinas a na otazku ci sa to montuje do nadrzky?.. urcite nie, poklada sa to na zem, z geberitu idu splasky samospadom do cerpadla Grundfos potrubim DN100, nasledne rozdrveny odpad je vytlaceny do vysky do odpadu potrubim DN40
Odpovedať
Profilova fotka
@dent Aha, už tomu rozumiem :-) Jasne, logika :-) Podobný princíp, ako máme prečerpávaciu šachtu na chalupe, ale vo "vreckovej" verzii :-D Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?