Prečerpávacia stanica ALEBO ZUMPA

Profilova fotka
Dobrý deň, chcem sa spýtať na Vaše skúsenosti s domácou prečerpávačkou odpadových vôd. Zaujíma ma, či by nebol problém s výtlakom na trase dlhej cca 60m s prevýšením hádam aj 8m. Na stánkach predajcov väčšinou uvádzajú len výtlak, ale nie maximálnu dopravnú výšku čerpadla... Myslíte, že je to technicky možné? Nebude to príliš kazivé? S ktorými výrobcami máte dobrú skúsenosť, a ktorým sa radšej oblúkom vyhnúť? 🙂 Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
výtlak je rovný výške mínus odpory, ale tie sú väčšinou zanedbateľné. overený je systém "Prečerpávacia Stanica PPS 800" s vretenovým čerpadlom alebo "Prečerpávacia stanica LAURA MK". Ale dá sa aj vyskladať z bežných výrobkov.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od simonan123:

Dobrý deň, chcem sa spýtať na Vaše skúsenosti s d…
@simonan123 pozri NORIA TLAKAN P2 - čerpadlo má výtlak 100m, ak dodržíš výstupnú dimenziu potrubia, tak v tom problém nevidím. Ak na tej trase 80m nebude 35 kolien, tak v prevýšení 8m na 80m trase by to malo aj toto čerpadlo zvládnúť hravo. Dôležité je aby malo mlynček, potom už potlačí koľko treba. Určite sa spoj s dodávateľom prečerpávačky, skonzultujete. Ak si dobre pamätám, tak príruba na čerpadle je 5/4, ak použijete minimálne 5/4 potrubie (bez nejakej debilnej spojky ktorá zmenší prietok, tak to zvládne aj viac. GL
Odpovedať
Profilova fotka
Ak budete skladat, casto sa pouziva cerpadlo IBO KRAKEN 1800 DF s drtičom. Na kvalite vyrobkov nesetrite. Dolezite mat aj dobru servisnu zmluvu alebo vediet, kde rychlo pokazene cerpadlo kupit/opravit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?