Žumpa ako prečerpávacia šactha

Dá sa použiť existujúca žumpa ako prečerpávacia nádrž? V našej obci sa bude kopať kanalizácia. Zaujímalo by ma, či mi bude stačiť kúpiť čerpadlo, na ktoré napojím hadicu a tú hadicu napojím na kanalizáciu. Budem robiť menšie terénne úpravy v okolí žumpy, či to má vôbec zmysel, prípadne spraviť aj predprípravu - zakopať hadicu alebo nejaké väčšie potrubie. Tu je otázne ako hlboko. Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@midodo no tak teoreticky by stačilo, obci je v podstate jedno ako budeš splašky odvádzať do kanalizácie. Bolo by ale najlepšie ísť osobne na obec a tam sa spýtať akým spôsobom by sa to dalo spraviť. Pokiaľ ale čerpačka / čerpadlo nie je nutné a dá sa to riešiť samospádom, tak by som šiel do samospádu.
Odpovedať
@dominik_galaba kanalizacia bude tlakova. Bude stacit samospad?
Odpovedať
Profilova fotka
@midodo tak to žiaľ nebolo nikde spomenuté. Logicky ak obec vybudováva tlakovú kanalizáciu v rámci celej kanalizačnej siete, tak potrebuješ čerpadlo. Choď na obec a spýtaj sa aké budú pripojovacie podmienky do obecnej kanalizácie. Väčšinou sa budujú centrálne nádrže kam stekajú splašky samospádom z okolitých domácností a odtiaľ sa to tlačí čerpadlom (to býva v správe obce / majiteľa kanalizácie). Z vody sa variť nedá, zisti si potrebné info a budeš v obraze.
Odpovedať
neunahli sa. ja napr poznam obec kde tieto tlakove cerpadla boli v ramci instalacie kanalizacie v obci zdarma, instalovala ich priamo vodarenska spolocnost. pockaj si na vystavbu-pripadne na trase zumpa-miesto pripojenia kanalizacie- nerob zatial upravy.
Odpovedať
@dominik_galaba @dent v obci mi zatial nikto nic konkretne povedat nevie. Sice vraj mame hotovy projekt kanalizacie ale kedy sa to bude realizovat, to je otazne. Ja osobne cakam "len" 2 roky s tymito upravami a vyzera to tak ze si este par mesiacov/rokov pockame. Tak som sa rozhodol ze to proste dokoncime a skusim spravit nejaku predpripravu. Samozrejme podla moznosti...
Odpovedať
@midodo keď máte projekt, nahliadni doň ako je to riešené. Málokedy sa to robí zberom do prečerpávačky, nemusí to byť ani Váš prípad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?