Pripojenie sprchového žľabu - dve alternatívy

Ahojte. Potreboval by som po vysekaní žľabu kvôli poruche na kúrení opätovne pripojiť žľab do odpadovej rúry. Pôvodne bolo toto pripojenie realizované kombináciou viacerých 67,15 a 45 stupňových kolienok HT 50 mm. Teraz, kvôli obmedzenému priestoru, zvažujem toto pripojenie nahradiť niečím, čo má menej spojov. Ktorú z alternatív na obrázku by ste si vybrali a prečo? Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanpl:

Ahojte. Potreboval by som po vysekaní žľabu kvôli…
@milanpl je to jedno, ale menej spojov, menej porúch.. Teoreticky v danom mieste je o 33% nižšia pravdepodobnosť poruchy tesniacej gumičky v prípade varianty B. Ale v rámci celej vetvy to percento asi nehrá žiadnu rolu. Urob tak, aby to bolo pre teba jednoduchšie. Prirodzený a miernejší ohyb varianty A, kde tekutina bude tiecť laminárnejšie zasa vykompenzuje menej spojov varianty B. Ked to budeš niekdy čistiť odpadovým perom, tak do varianty A ti lepšie vklzne čistiaca struna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@milanpl je to jedno, ale menej spojov, menej por…
@zicher Ďakujem za radu. Dúdam, že čistenie nebude nikdy potrebné - tá DN 110 rúra je vertikálna stupačka, čiže medzi žľabom a ňou je len toto DN 50 mm potrubie so spádom 16 cm na 20 cm dĺžky. Dúfam, že aj prípadné vlasy cez to hravo preletia.
Odpovedať
A ja tvrdím, ze to jedno nieje. V horizontalnej kanalizacii 90° ak sa tomu da vyhnut, nepouzivat. Urcite cesta viacerych kolien s vytvorenim obluka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

A ja tvrdím, ze to jedno nieje. V horizontalnej k…
@kejsix pri spade 16cm na 20cm neviem ci sa da hovorit o horizontalnej kanalizacii :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igor256:

@kejsix pri spade 16cm na 20cm neviem ci sa da ho…
@igor256 ja som precital na 200cm, sory
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?