Zumpa, aka rura na pripojenie do rychlospojky v plote?

Zdravim, vedel by mi niekto poradit kde zozeniem ruru na napojenie na rychlospojku v plote? Mala by tam ist nejaka specialna sacia rura aby sa pri podtlaku, ktory vznikne pri vytahovani zo zumpy, neposkodila. Dakujem za kazdu radu kedze sme obehali cele Kosice a nikde nemaju.
Odpovedať
Kanalizačné rúry KG úplne stačia.
Odpovedať
ibaže by si to ťahala zo 100m, alebo na piate poschodie :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mcsmekac je tam riziko, že ak pumpar nevysaje všetko, časť vody v potrubí po odpojení vytečie von
Odpovedať
Ja by som isiel do hdpe
Odpovedať
@daralbajda ja nie, zle sa do nej zapasováva koncovka.
Odpovedať
@mcsmekac 8m je už dosť veľká hĺbka,aj keď teoreticky je možné vysať vodu podtlakom max z 10 m.Otazka je,či vyveva bude schopná vyrobiť taký podtlak.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Dakujem za rady...zumpa bude asi 20m od plota v standardnej hlbke kedze dvor je v rovine)....cize kanalizacna KG rura je uplne postacujuca? vecer sme v OBI nasli taku pevnejsiu, avsak elektrikarsku ruru tak teraz mame dilemu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka8989 elktrikárske chráničky nemajú hrdlá
Odpovedať
Skúsiť kontaktovať http://www.pyrotex.sk/pyrotex/eshop/9... možno dodajú aj vo väčších dĺžkach a určite budú vedieť naviazať (lebo na savici drží priviazaná drôtom :-) ) aj koncovku Hasiči sacie hadice, čiže savice, používajú bežne, aj tá na žumpárovom aute je taká. Len pozor na výšky (hĺbky) a dĺžky potrubí. Teória je niekde pri 9,8 - prax pri 8 metroch kolmej výšky. A to ešte treba odrátať dĺžku od plota po žumpu...
Odpovedať
@zuzka8989 My sme to robili cca 2roky dozadu môjmu šéfovi na chalupe a žumpa bola vzdialená cca 6m od plotu, kde sa ťahala oceľová rúra pozváraná /pozink/ a na konci-prestup cez plot a na konci urobený závit na požiarnu polospojku typ B./75mm/ C-52mm alebo ak by nestačila tak A 105mm.. Príde fekál kedy má čas a vytiahne žumpu.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahojte prosím poraďte mi: 1. ako ste v oranžovej rúre upevnili tú kovovú koncovku pre osadenie hadice? len nahriat a zaraziť alebo ste sťahovali resp. použili nejaký špeciálny lep? 2. keď mi ide rúra zo septiku hore, zasuniem ju normálne do kolena (po vode) a nemusim ju ničím utesňovat? ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?