Drenaz, trativod na daždovú vodu

Ahojte, chcem požiadať o radu. Vybudovali sme trativod na daždovú vodu, sused má dom postavený na hranici nášho pozemku, trativod je 2 m od jeho domu. Zia trativod nebolo možné umiestniť nikde inde. Teraz sused namieta, že mi to môže dať zrušiť. Kto je v práve podľa Vás?
Odpovedať
@kam72 Minulý týždeň tu dala dvedik odporúčané vzdialenosti trativodu od iných stavieb, ktoré našla na nete: http://www.modrastrecha.sk/forum/kana.... Neviem aký bol zdroj informácií, ale sú to len odporúčané, nie záväzné vzdialenosti. Predpokladajme, že sused má izolovaný dom, takže 2 metre aj podľa odporúčaní dosť. Nemá ti to prečo dať zrušiť. Ignoruj ho. Ak niečo chce, nech si namieta. Povedz mu, že je to v súlade s odporúčanými vzdialenosťami a máš na to stavebné povolenie (dúfam, že to máš v projekte zakreslené... =-)).
Odpovedať
@chrobak7 na trativod sa nedáva stavebné povolenie, je to jama v nej textília a kamene
Odpovedať
@kam72 Na trativod nie. Ale ja mám napr. v projekte domu uvedené aj riešenie odvádzania dažďovej vody. Aj v stavebnom povolení je uvedené, ako budem riešiť odvod dažďovej vody. A ak nemali pripomienky v rámci stav. konania, tak si môžem vybudovať trativod tak, ako je to v projekte. Je mi jasné, že kvôli trativodu nebudeš podávať žiadosť o stav. povolenie. Na obr. je časť projektu, kde je zakreslená vsakovacia jama (oznbačená ako VZ - vsakovacie zariadenie) a v bode C stav. povolenia je uvedený spôsob odvádzania.
Odpovedať
Profilova fotka
@kam72 žeby? Niečo ako Vodný zákon ....
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 relatívne kvalitný projekt, chýba mi tam určenie druhu zeminy, koeficient priepustnosti a teda výpočet potreby blokov. Niekdy sú úradníci príliš iniciatívni, niekedy nie sú vôbec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?