Dodanie domácej čističky odpadových vôd - výber firmy

Dobrý deň, prosím Vás už deň pozerám firmy na nete, ktoré dodávajú ČOV do rodinných domov. Neviem sa rozhodnúť medzi firmami: AQUATEC, SINEKO, EKOSERVIS. U každého tie čističky vyzerajú inak, s rôznym počtom komôr, rôzny patent. Pre SINEKO napr. nepotrebujete betónovú dosku pod čističku, môže to tak byť? Neviem, čo si vybrať, chcem si vybrať poriadne a nech to tam vydrží x rokov. Díky za nejaké postrehy.
Odpovedať
Profilova fotka
z hľadiska kompletnosti je na tom najlepšie Ekoservis, jediní riešia odčerpávanie kalu
Odpovedať
Profilova fotka
a z hľadiska prevádzky koreňová ČOV
Odpovedať
@jan45 a Aquatec robi co ked pride na servis a odcerpa kal?
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 nie som oprávnený vyjadrovať sa k činnosti dodávateľov servisu. Predpis je odviesť kal na centrálnu ČOV, alebo skompostovať. O obidvoch úkonoch má byť vystavený doklad. Pochopil som otázku, Ekoservis má v ČOV mamutku a sito, prebytočný kal prečerpáva , ocedí a po vyschnutí sa vyberie a skompostuje. To si robí zákazník.
Odpovedať
@jan45 zasa raz salamunska odpoved. Ja som nikde nespominal dodavatelov servisu. Ale priamo spolocnost Aqutec. Pridu, vycistia, odseparuju a dokonca odvezu. Cize este o sluzbu naviac. Zakaznik nema starost kde s kalom. A doklad je samozrejmost aj presne uvedene kg odseparovaneho a odvezeneho kalu.
Odpovedať
@palo18 A koľko taká služba stojí €? Ako často to je potrebné napr. pri 4 člennej domácnosti?
Odpovedať
@frantisekca velmi individualne. Ja to davam 3x do roka. Naposledy sme platili 83€ tusim.
Odpovedať
Profilova fotka
priemerná tvorba kalu je 0,9 l/deň, osoba, niečo (10% ) odteká s vyčistenou vodou, takže traja ľudia cca 2,5l/deň. Doba odvážania kalu 3x do roka skončí nástupom inšpektorov, ale to ešte potrvá.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca nasu cov pouzivame od 02/2021, vyprazdnovat ju mame prvykrat v septembri. 1x do roka, vo februari pride servisak, skontroluje vsetky elementy, pozrie hladinu kalu - do velkej skumavky naberie vzorku a podla ustalenia vie kolko "tvrdeho" a kolko "vody" obsahuje, tak mi povedal nech naplanujeme vyvoz na september. Toto kontrolovanie mozme robit i my, avsak, nejak sa do toho nemame 😆 Graf easyone 5eh. Podotykam, byvame v FR, sme styria. Precistena voda z nej ide do priekopy na ulici, na to urcenej.
Odpovedať
@lenkito10 Tak našťastie to vyzerá, že problém s odpadom mi odpadne kôli kanalizácií v obci, ale kebyže sa rozhodneme pre druhý pozemok, tak tam by som musel riešiť žumpu, čističku, tak ma to docela stále zaujíma. Najviac som aj tak naklonený tej koreňovej, keďže miesta by bolo habadej a tie klasické čističky, čo som čítal tak docela problém by bol u nás, keďže nárazovo väčšie zaťaženie. Žumpu by som nerád, to nemá svetlú budúcnosť a aj ekonomicky to není zrovna najlepšie riešenie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?